Egészség

Új vírus: elhunyt egy idős nő Szegeden

Új vírus: elhunyt egy idős nő Szegeden

2009. december 16., szerda
Új vírus: elhunyt egy idős nő Szegeden

Elhunyt egy újinfluenzás nő Szegeden, az idős páciens a vírusfertőzés mellett krónikus betegségben is szenvedett – tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem klinikai központja szerdán az MTI-t.

A szegedi klinikákon kezelt H1N1 vírusfertőzésben szenvedő páciensek közül az intézmény tájékoztatása szerint eddig egy idős - szintén krónikus betegségekben szenvedő - férfi, egy külföldi nő, valamint egy kismama hunyt el. Az első - szeptember 30-án igazolt - H1N1 fertőzés óta szerda délutánig összesen 204 pácienst vettek föl influenzaszerű tünetek miatt, közülük 95 fő bizonyult H1N1 pozitívnak, 11 felvett betegnél a vizsgálat még folyamatban van. Az SZTE klinikáin jelenleg 25 beteget - tíz férfit, kilenc nőt és hat gyereket - kezelnek, közülük öten szorulnak intenzív ellátásra, egyiküket lélegeztetni kell.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.