A szegedi cigányság jövőjének képei + FOTÓK

2013. január 3., csütörtök · 20 hozzászólás

A városháza díszterme előtt egy fotókiállítás hirdeti és ad ízelítőt a szegedi cigányság és egy civil kezdeményezés közös munkájáról, mely partnerségi viszonyban, részvételi kutatással próbál segíteni a mélyszegénységben élő romákon.
Tovább »

Terítéken a mezőgazdasági sokféleség – közösségi filmhét a Délvidék Házban + FOTÓK

2012. december 2., vasárnap · 2 hozzászólás

Érdekli, hogy mi kerül a tányérjára, vagy épp tudni szeretné, a paprikán és az ízetlen paradicsomon túl mi minden kerülhetne a fazékba? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak mindazok, akik ellátogatnak a Délvidék Házba, ahol egészen december 9-éig zajlik a „Vigyázat, ehető!” című közösségi filmhét.
Tovább »

Tanoda nyílhat Szegeden a roma gyerekek felzárkóztatásáért + VIDEÓ

2012. július 11., szerda · 11 hozzászólás

Egy részvételi kutatás segítségével mérte fel a gödöllői egyetem Környezeti társadalomkutatók (ESSRG) csoportja, a Védegylet szegedi csoportja és a helyi cigány önkormányzat a szegedi tanodával kapcsolatos igényeket az érintett cigány családok körében. A tanodában a cigánytelepeken élő gyerekek tanulhatnának kisebb csoportokban tanórákon kívül. Az intézmény a remények szerint már a közeljövőben elkezdhetné működését.
Tovább »

Bódító hőség és koncertkavalkád a SZIN-en + FOTÓK

2011. augusztus 24., szerda · 5 hozzászólás

Változatos kulturális és zenei kínálattal nyitotta meg kapuit a 2011-es Szegedi Ifjúsági Napok. A fesztiválon környezettudatosságra nevelő játékokkal, és könnyűzenei fellépőkkel várják a közel negyven fokos hőséget is kibíró fiatalokat.
Tovább »

Facsemeték kerültek több óvodába és iskolába + FOTÓK

2011. május 31., kedd · 28 hozzászólás

klebelsberg_fa_ovoda_it (12) A Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg az a projekt, melyben a Levegő Munkacsoport helyi társadalmi szervezetekkel összefogva lép fel a szakmailag indokolatlan fakivágások ellen négy régió egy-egy nagyvárosában. Szegeden a projekt záróeseményeként az Életharmónia Alapítvány és a Védegylet Szegedi Csoportjának aktivistái 31 fát ültettek el 14 szegedi oktatási intézményben.
Tovább »

Gasztronómia forradalom – biodiverzitás és vidékfejlesztés

2011. február 22., kedd · 3 hozzászólás

A Tudományos Kávéház (Science Café) kezdeményezések világszerte népszerűek, amelyeknek céljuk, hogy a laikus vagy kevésbé laikus érdeklődők kötetlen formában, kávéházi környezetben tájékozódjanak és eszmecserét folytassanak a tudomány és a technológia legújabb eredményeiről. A Science Café szervezésében most a gasztronómiai forradalom élharcosai tartanak előadásokat a vidékfejlesztés, a termelésből korábban kiszorult tájfajta növények „visszatéréséről”.
Tovább »

Szentistványi István: A kezdeményezés ne fentről érkezzen

2010. szeptember 25., szombat · 7 hozzászólás

Megérett a helyzet a változásra

A sikeres tavaszi választások után az október 3-ai önkormányzati választásokra az LMP-nek mégsem jött össze Szegeden a polgármesterjelölt-állítás. Szentistványi Istvánnal, a párt helyi listavezetőjével és a Védegylet eddigi koordinátorával többek között erről is beszélgettünk, valamint a lakossági érdekvédelemről és képviseletről, a civilek megváltozott szerepéről, a politikusok és a média felelősségéről és nem utolsó sorban a párt programjának megvalósíthatóságáról.
Tovább »

LMP: Fűre lépni szabad

2010. augusztus 30., hétfő · 18 hozzászólás

Az LMP zöld stratégiája

lmp_sajto_zold_it A helyi zöld területek kezelésével és használatával kapcsolatos problémákról, valamint az LMP elképzeléseiről, javaslatairól tartott sajtótájékoztatót – stílszerűen a Széchenyi téren – Málovics György, a párt polgármester-jelöltje, valamint Szentistványi István és Bozsóné Margóczi Katalin képviselőjelöltek.
Tovább »

Következő oldal »