A szegedi cigányság jövőjének képei + FOTÓK

2013. január 3., csütörtök · 20 hozzászólás

A városháza díszterme előtt egy fotókiállítás hirdeti és ad ízelítőt a szegedi cigányság és egy civil kezdeményezés közös munkájáról, mely partnerségi viszonyban, részvételi kutatással próbál segíteni a mélyszegénységben élő romákon.
Tovább »

Terítéken a mezőgazdasági sokféleség – közösségi filmhét a Délvidék Házban + FOTÓK

2012. december 2., vasárnap · 2 hozzászólás

Érdekli, hogy mi kerül a tányérjára, vagy épp tudni szeretné, a paprikán és az ízetlen paradicsomon túl mi minden kerülhetne a fazékba? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak mindazok, akik ellátogatnak a Délvidék Házba, ahol egészen december 9-éig zajlik a „Vigyázat, ehető!” című közösségi filmhét.
Tovább »

Tanoda nyílhat Szegeden a roma gyerekek felzárkóztatásáért + VIDEÓ

2012. július 11., szerda · 11 hozzászólás

Egy részvételi kutatás segítségével mérte fel a gödöllői egyetem Környezeti társadalomkutatók (ESSRG) csoportja, a Védegylet szegedi csoportja és a helyi cigány önkormányzat a szegedi tanodával kapcsolatos igényeket az érintett cigány családok körében. A tanodában a cigánytelepeken élő gyerekek tanulhatnának kisebb csoportokban tanórákon kívül. Az intézmény a remények szerint már a közeljövőben elkezdhetné működését.
Tovább »

Bódító hőség és koncertkavalkád a SZIN-en + FOTÓK

2011. augusztus 24., szerda · 5 hozzászólás

Változatos kulturális és zenei kínálattal nyitotta meg kapuit a 2011-es Szegedi Ifjúsági Napok. A fesztiválon környezettudatosságra nevelő játékokkal, és könnyűzenei fellépőkkel várják a közel negyven fokos hőséget is kibíró fiatalokat.
Tovább »

Facsemeték kerültek több óvodába és iskolába + FOTÓK

2011. május 31., kedd · 28 hozzászólás

klebelsberg_fa_ovoda_it (12) A Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg az a projekt, melyben a Levegő Munkacsoport helyi társadalmi szervezetekkel összefogva lép fel a szakmailag indokolatlan fakivágások ellen négy régió egy-egy nagyvárosában. Szegeden a projekt záróeseményeként az Életharmónia Alapítvány és a Védegylet Szegedi Csoportjának aktivistái 31 fát ültettek el 14 szegedi oktatási intézményben.
Tovább »

Gasztronómia forradalom – biodiverzitás és vidékfejlesztés

2011. február 22., kedd · 3 hozzászólás

A Tudományos Kávéház (Science Café) kezdeményezések világszerte népszerűek, amelyeknek céljuk, hogy a laikus vagy kevésbé laikus érdeklődők kötetlen formában, kávéházi környezetben tájékozódjanak és eszmecserét folytassanak a tudomány és a technológia legújabb eredményeiről. A Science Café szervezésében most a gasztronómiai forradalom élharcosai tartanak előadásokat a vidékfejlesztés, a termelésből korábban kiszorult tájfajta növények „visszatéréséről”.
Tovább »

Szentistványi István: A kezdeményezés ne fentről érkezzen

2010. szeptember 25., szombat · 7 hozzászólás

Megérett a helyzet a változásra

A sikeres tavaszi választások után az október 3-ai önkormányzati választásokra az LMP-nek mégsem jött össze Szegeden a polgármesterjelölt-állítás. Szentistványi Istvánnal, a párt helyi listavezetőjével és a Védegylet eddigi koordinátorával többek között erről is beszélgettünk, valamint a lakossági érdekvédelemről és képviseletről, a civilek megváltozott szerepéről, a politikusok és a média felelősségéről és nem utolsó sorban a párt programjának megvalósíthatóságáról.
Tovább »

LMP: Fűre lépni szabad

2010. augusztus 30., hétfő · 18 hozzászólás

Az LMP zöld stratégiája

lmp_sajto_zold_it A helyi zöld területek kezelésével és használatával kapcsolatos problémákról, valamint az LMP elképzeléseiről, javaslatairól tartott sajtótájékoztatót – stílszerűen a Széchenyi téren – Málovics György, a párt polgármester-jelöltje, valamint Szentistványi István és Bozsóné Margóczi Katalin képviselőjelöltek.
Tovább »

Kopaszodik, elsivatagosodik a Gutenberg utca + FOTÓK

2010. március 29., hétfő · 27 hozzászólás

gutenberg_favagas_it_01 Hiába tiltakoztak a civilek, hiába érveltek szakértői vélemények alapján, mégis több tucat fát vágatott ki az önkormányzat egy megaberuházás miatt a Gutenberg utcában. A fairtás tovább folytatódik, pedig e nélkül is megvalósulhatna a fejlesztés. Az utca legalább ötven év múlva lehet árnyas, addig a lakóknak tűrnie kell a vakító napsütést.
Tovább »

A Víz Világnapja: súlyos társadalmi konfliktusok várhatók

2010. március 22., hétfő · 15 hozzászólás

vizminoseg02_gs Március 22-e a Víz Világnapja. Ennek apropóján készült Szentistványi István, a Védegylet szegedi koordinátora, a civil szervezetes vízzel foglalkozó munkacsoportja tagjának alábbi összefoglaló írása, mely három nagyobb problémakört érintve regionális, illetve szegedi kérdéseket is boncolgat.
Tovább »

A szakértő szerint indokolatlan a rókusi körforgalom

2010. február 18., csütörtök · 5 hozzászólás

kozl_projekt_it_0 Juhász István igazságügyi közlekedési szakértő személyesen is megerősítette a két héttel ezelőtti sajtótájékoztatón Kalmár Ferenc és Kohári Nándor önkormányzati képviselők által ismertetett szakvéleményét, mely szerint anyagi és közlekedési szempontból is indokolatlan a Kossuth Lajos sugárút és a Rókusi körút kereszteződésébe tervezett körforgalom.
Tovább »

Hajléktalan Télapó – Szolidaritás Éjszakája + VIDEÓ

2009. november 19., csütörtök · 14 hozzászólás

_MG_5006

Mindannyian felelősek vagyunk a köztünk élő személyekért – halhatta bárki, aki a Szolidaritás Éjszakájának megnyitóján a Dugonics téren sétált. A fedél nélkül élők problémáira minden év novemberében ezzel a csendes-dalos eseménnyel próbálják felhívni a figyelmet a szervezők, vallási és civil csoportok.

Tovább »

“Nem a zsíroskenyér számít” – Szolidaritás Éjszakája ötödször

2009. november 12., csütörtök · Egy hozzászólás

November 19-én 17 órától ismét békés utcai demonstrációra hívja Szeged közepére a hajléktalanok problémáira érzékeny embereket a Katolikus Egyetemi Lelkészség. Idén az előző éveknél nagyobb szabású rendezvényen, a Dugonics téren felállított színpadon és három sátorban zajlanak a programok. Tovább »

Kamukommunikáció Szegeden? Álfelmérések a városházán

2009. október 28., szerda · 17 hozzászólás

statisztika3 Komoly kritikával kezelendők a szegedi városvezetés és a magánberuházók kommunikációjában több nagyprojekt (2-es villamos fejlesztése, fürdőberuházás, piacrekonstrukció) kapcsán hivatkozott lakossági felmérések – állítja Málovics György közgazdász. A Védegylet szegedi csoportjának egyik munkatársa szerint a szóban forgó vizsgálatok álfelmérések, illetve rossz módszertanú vagy nem létező közvélemény-kutatások.
Tovább »

Hozzáfér-e mindenki a vízhez – és ha igen, akkor miért nem?

2009. október 20., kedd · 11 hozzászólás

foka A természeti erőforrásokhoz való igazságos hozzáférés nehézségeit legjobban talán a víz példáján keresztül lehet megmutatni – így ezt a tematikát követi a Védegylet idén ősszel megvalósuló programsorozata is. Szóba kerül majd az újszegedi ligetfürdőtől a tiszai hullámtereken át a ciánszennyezésig sok téma, amellyel az elmúlt tíz évben a szervezet foglalkozott.
Tovább »

Újabb fenyegető romániai fémércbánya?

2009. szeptember 24., csütörtök · Hozzászólok

Csak hárman a közmeghallgatáson

kozmeghallgatascerte Két civil szervezet összesen három tagja képviseltette magát azon a közmeghallgatáson, amelyet a romániai certeji kerületben létesítendő arany-, ezüst- és fémércbányával kapcsolatban hirdettek meg. A Védegylet szerint másfél napjuk volt rá, hogy tanulmányozzák az anyagot. Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség hatósági igazgatóhelyettese ezt cáfolta.
Tovább »

Picture the Homeless: A lakhatás alapvető emberi jog

2009. augusztus 13., csütörtök · 2 hozzászólás

picturethehomeless1 A hajléktalanná vált emberek gondjait csak velük együttműködve lehet megoldani – vallják a New Yorkban működő Picture the Homeless (Képzeld el a hajléktalanokat!) szervezet munkatársai, akik közül négyen két hetet töltenek Magyarországon, hogy tapasztalataikkal, tanácsaikkal segítsék a hazánkban fedél nélkül maradtak önszerveződését. A budapesti A Város Mindenkié csoport és a Védegylet szegedi csoportjának tagjai által szervezett szerdai vitaest előtt Robert Robinsonnal, a Picture the Homeless lakhatási kampányának felelősével beszélgettünk. Tovább »

Amerikai aktivisták segítik az elesettek önszerveződését Szegeden

2009. augusztus 11., kedd · 2 hozzászólás

hajlektalan A Picture the Homeless (Képzeld el a hajléktalanokat) nevű, a lakhatási jogokért a hajléktalan emberek aktív bevonásával küzdő amerikai szervezet aktivistái tartanak előadást és workshopot szerdán és csütörtökön Szegeden a Védegylet helyi csoportjának szervezésében. A projekt célja, hogy a civilek, aktivisták és jogvédők segítségével a peremre szorult társadalmi csoportok idehaza is képesek legyenek fellépni saját jogaik és érdekeik védelmében.
Tovább »

A SZUE az idei nyáron – videó

2009. augusztus 10., hétfő · 3 hozzászólás

A SZUE vagy ahogy a videón is látszik “ZUE” 79 évet élt. A szegedi patinás fürdőt a napokban elbontották, a kabinsort ledózerolták, a medencét légkalapáccsal feltörték és törmelékként elszállították. A Hajós Alfréd úszó olimpiai bajnok – és egyben építészmérnök – tervei alapján készült létesítményt 1930. szeptember 18-án adták át. Addig a szegediek Rókuson a lóúsztatóban fürödtek.
Tovább »

Bontják már a szegedi kenderfonót!

2009. június 26., péntek · Hozzászólok

kenderfono1Elkezdték bontani páratlan helyi ipartörténeti emlékünket, a szegedi kenderfonót. Mint ismeretes, helyén az Árkád építi fel bevásárlóközpontját. A helyi ellenzék és  civilek kiálltak a kenderfonóért, és bíztak abban, hogy a tárgyalási készséget mutató beruházó, az ECE Projektmanagement Budapest Kft. nem rombolja porig a műemléki védettségre érdemes épületegyüttest, hanem felhasználva a tégláit újjávarázsolja azt, és egy patinás Árkádot épít, nem egy pléhdobozt. A lehetőségekről csütörtök este még kerekasztal-beszélgetést is tartottak a Fidesz és a civilek – lehet, hogy hiába? Tovább »

Védegylet: Fürdőügyben átverték a szegedieket

2009. június 18., csütörtök · Hozzászólok

alairas1Mélységesen antidemokratikusnak és a szegediek érdekeivel ellentétesnek tartja a Ligetfürdő-tranzakciót a Védegylet szegedi csoportja. A civilek szerint a Gomba lebontása és a SZUE-nak a korábbi ígéretekkel szemben történt bezárása ellehetetleníti a helyi úszóélet valamennyi szintjét. Éppen ezért tiltakozó aláírásgyűjtést kezdeményeztek. Az újszegedi Liget csonkítása miatt pedig az Alkotmánybírósághoz és az ombudsmanhoz fordultak. Tovább »

Egyre szélesedik a civil összefogás a kenderfonóért

2009. május 20., szerda · Egy hozzászólás

kender-w1Mint arról a SZEGEDma.hu több cikkében beszámolt, szegedi hagyományőrző, városvédő szervezetek és a helyi ellenzéki erők a Bakay-féle kenderfonó megmentéséért küzdenek. A 19. századi ipartörténeti emlék az Árkád-beruházásnak esne áldozatul. Az összefogáshoz a Védegylet szegedi csoportja is csatlakozott, mely – akár a fővárosi ÓVÁS! Egyesület bevonásával nagyszabású performance-ra, demonstrációra készül, hogy kifejezze: véget kell vetni az épített örökség felszámolásának a Tisza partján. Tovább »

Lehet(-e) Más a Politika?

2009. május 8., péntek · Hozzászólok

Régóta égető szükség van új, bátor és hiteles politikai erőre, amely koherens válaszokat kínál a globális világ és a hazai társadalom sorsdöntő problémáira, hiszen a létező pártok kivétel nélkül kompromittálódtak és elfáradtak, rendszerváltáskori szellemiségük és frissességük eltűnt, és az egymással folytatott – a leggyakrabban teljesen öncélú és hamis – küzdelmen kívül semmi releváns tevékenységük nincsen.

Tovább »

Együtt a Mars térért!

2009. március 27., péntek · Hozzászólok

A Mars tér tervezett átalakításának megakadályozásáért, illetve a tervek újragondolásáért és a demokratikus döntéshozatalért folytatott küzdelmének újabb állomásaként információs oldalt indított a Védegylet szegedi csoportja. Céljuk, hogy a szegedi és Szeged környéki lakosságot ezáltal is minél szélesebb körben és hitelesen tájékoztassák a piachoz kapcsolódó aktualitásokról. Tovább »

Villamosügy: A civilek a környezetért és a demokráciáért

2009. március 20., péntek · Hozzászólok

A Levegő Munkacsoport nem adja fel a küzdelmet a szegedi elektromos tömegközlekedés nagyprojekt – megfogalmazásuk szerint – antidemokratikus tervezési folyamata és környezetromboló hatásai ellen. A Rókusi körúti 2-es villamospálya terveinek módosításáért összegyűjtött aláírásokat, egy közös civil nyilatkozatot, illetve egy a projekt módosítási lehetőségeiről szóló brüsszeli álláspontot tükröző dokumentumot nyújtottak át pénteken a városfejlesztési alpolgármesternek. Nagy Sándor megköszönte, hogy a civilek részt vesznek a fejlesztési program népszerűsítésében… Tovább »

Civil összefogás a Mars téri piacért

2009. március 2., hétfő · Hozzászólok

Közös akcióba kezdett több civil szervezet a Mars téri piac érdekében. A Védegylet szegedi csoportjának koordinálásával aláírásokat gyűjtenek azért, hogy ne csökkenjen a piac területe, ne húzzanak föl kereskedelmi célú épületeket a területen, s tekintsék stratégiai célnak, hogy árusítási lehetőséget teremtsenek a jó minőségű helyi élelmiszernek. Követelik, hogy a szegedi önkormányzat demokratikus keretek között, az emberek bevonásával, alternatívák felállításával fejlessze a Mars teret. Tovább »

Kivágásra vagy rothadásra ítélve – II. rész

2009. február 11., szerda · Hozzászólok

Tegnapi cikkünkben a Széchenyi tér eltünedező kisebb-nagyobb fáinak próbáltunk utánajárni a Védegylet képviselőjével. De a város számos más pontján is – Tisza Lajos körút, Gutenberg utca, újszegedi Liget – találhatunk érthetetlen módon kiirtásra ítélt vagy éppen ellenkezőleg, ki nem vágott és ezért életveszélyessé vált növényeket. A felmerült kérdésekre a Környezetgazdálkodási Kft. illetékesétől kértünk válaszokat, Gila Csaba azonban megjelenés előtt visszavonta nyilatkozatát. Tovább »

Hová tűnnek a százéves szegedi fák? – I. rész

2009. február 10., kedd · Hozzászólok

Széchenyi tér, Tisza Lajos körút, Gutenberg utca, újszegedi Liget – feldarabolt faóriások, kivágásra előjegyzett akácsor, súlyos balesetet okozó leszakadt platánág. Mi az oka, hogy egyre gyakrabban szerepel Szeged faállománya rossz színben a hírek között? Az utóbbi évek furcsa körülmények között eltűnt és a közeljövőben kivágandó fáinak jártunk utána a város zöldterületéért küzdő Védegylet képviselőjével. A témával kapcsolatos kérdéseinkkel megkerestük Gila Csabát, az önkormányzat növény-egészségügyi felelősét is, aki azonban a beszélgetés hanganyagának elolvasása után visszavonta nyilatkozatát. Tovább »

Kübekháza: végleg iskola nélkül? – II. rész

2009. január 7., szerda · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Cikkünk első részében beszámoltunk Kübekháza helyzetéről, amely múlt ősszel az általános iskolája bezárására kényszerítette a települést. A helyi képviselő-testület döntéséhez vezető útról és a témával kapcsolatos tapasztalatokról beszélgettünk Molnár Róberttel, a község polgármesterével, Konkolyné Bárkányi Ibolyával, a bezárt iskola igazgatójával és Szentistványi Istvánnal, a Védegylet szegedi képviselőjével. Tovább »

Kübekháza: végleg iskola nélkül?

2009. január 6., kedd · Hozzászólok

I. rész

Fotók: Gémes Sándor

Amint a decemberi Déli Szó magazin kistelepülésekről szóló összeállításában is olvasható, már nem csupán az ezer lakos alatti, de a kicsit nagyobb falvakban is egyre bizonytalanabbnak tűnik a jövő… Csongrád megyében 2008 őszétől ismét kevesebb településen működik általános iskola: a Szegedtől 18 kilométerre fekvő, 1640 lakosú Kübekháza is bezárni kényszerült alapfokú oktatási intézményét. Az önkormányzat döntéséről – mely akár véglegesnek is bizonyulhat -, az azóta eltelt idő tapasztalatairól és a jövő kilátásairól kérdeztük meg a község polgármesterét, a bezárt iskola volt igazgatóját és a Védegylet szegedi képviselőjét. Tovább »

Klímanap Szegeden: Visszatérünk a rossz útra?

2008. december 2., kedd · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

A pénzügyi-gazdasági világválság nem kezelhető és orvosolható önmagában, mindez egy nagyobb problémaegyüttes része, ezért ha 2010-től vissza is állhat a fogyasztás a korábbi szintre, az önmagában még nem oldja meg a gondokat. Amennyiben nem sikerül megfelelő választ találni a klímaváltozás okozta kihívásokra, tudományos kutatások szerint akár már 2025-től évi 5-20 százalékkal zuhanhat a globális GDP. Mindez a Védegylet által szervezett szegedi klímanapon hangzott el kedden, ahol szakemberek azt is kifejtették: a civileknek, a helyi és kisközösségeknek kell felhívniuk a figyelmet a fenyegető ökológiai katasztrófára. Tovább »

Szerda: Továbbra is fesztiválok, egész nap színház és csak ma: Gólyabál!

2008. október 14., kedd · Hozzászólok

Alighanem, ezen a szerdán sem fogunk unatkozni. Továbbra is Őszi Kulturális Fesztivál, most meg Szegedi Kamarazenei Fesztivál (ez már a kilencedik!), színházunk egész napos születésnapi „bulija” (félig komoly, de lehet játszani is), kultúrcsempészek sínbusszal, rock és duda a Milleniumi Kávéházban, séta Ferenc József császár nyomában, latin est, táncházak, beszélgetések, mozi, buli – és a nap nagy eseménye: a SZOTE gólyabálja! Ilyen csak egyszer van az életben! Tovább »

Lehet Más a Politika?

2008. október 8., szerda · Hozzászólok

Fenntarthatóságot, társadalmi igazságosságot és részvételt ígér az új szerveződés

Fotó: Gémes Sándor

Új társadalompolitikai szerveződés mutatkozott be szerdán Szegeden és az ország öt további nagyvárosában. A Lehet Más a Politika (LMP) elnevezésű kezdeményezés a következő időszakban lefolytatandó társadalmi egyeztetés, illetve az ennek során megmutatkozó támogatás függvényében dönti el, párttá alakuljon-e. Ha ez megtörténik, indulni kívánnak a jövő évi európai parlamenti, illetve a 2010-es országgyűlési választásokon is, ahol valódi alternatívát kínálnának a politikából kiábrándulni látszó magyar tömegekben. Az országos hálózattal rendelkező LMP célja, hogy visszaállítsa a politizálás fennkölt mivoltát. Tovább »

Szerda: beszélgetések, előadások, színház és táncház

2008. szeptember 24., szerda · Hozzászólok

A szerda a néptáncé, a kávéházi beszélgetéseké és a tudományé, de lesz színház, zongorakoncert és Kepes András-est is.

Tovább »

Belvárosi rehabilitáció: fésülnek vagy fűrészelnek?

2008. július 16., szerda · Hozzászólok

A Gutenberg utcában is érvényesülhet a sajátos Tisza-parti „kompromisszum”…

Fotók: Gémes Sándor

Megfésülik Szeged belvárosát – derült ki a megyei napilap szombati számából. A városvezetés elképzelései szerint a belváros 2010-re magába öleli a Gutenberg és a Kölcsey utcát, illetve a Reök előtti területet is. Az akciónak áldozatul esik a – vegyes forgalmúvá alakuló – Gutenberg utca védett japánakác-sora is. A napilap kompromisszumról ír, de milyen megegyezés az, ahol ismét figyelmen kívül hagyják a civilek, a környezetvédők véleményét, valamint egy komoly, műszeres szakértői vizsgálat eredményét? Tovább »

Eltűnő emlékeink – a kendergyárak

2008. július 9., szerda · Egy hozzászólás

A nagy szegedi bontó hadművelet II.

Fotók: Gémes Sándor

Mottó: „Egy prosperáló város a jövőben képzeli el magát, és nem őriz, nem konzervál elavult struktúrákat pusztán csak azért, mert azokra szükség volt 30-40 évvel ezelőtt. Mert egy jól működő városvezetés a városát 30-40 évvel a jövőben képzeli el, és nem a múltban.” (Botka László)

Miközben a városvezetés kommunikációja szerint Szeged sohasem látott ütemben fejlődik, sokak megdöbbenésére egyre több építészeti, kultúr- és ipartörténeti emlék esik a munkagépek áldozatául a megyeszékhelyen. Vajon valóban ez lenne a nyugati, az európai trend? A múlt tisztelete, az épített és szellemi örökség megőrzése tényleg a haladás útjában áll? A Gyimesi utcából továbbhaladva sorozatunk második részében a valaha virágzó szegedi kenderfeldolgozók, textilgyárak nyomába eredünk. Tovább »

Fürdőfejlesztés: költözik a plébánia, parkosít az egyház

2008. június 27., péntek · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Mint azt megírtuk, a tervezett fürdőberuházás kapcsán felmerült annak lehetősége, hogy az újszegedi római katolikus plébánia átköltözik a Ligetbe, a templom szomszédságába. A Védegylet civilszervezet szegedi csoportjának koordinátora aggályait fejezte ki amiatt, hogy az önkormányzat ehhez kapcsolódva módosítaná a helyi védettségi rendeletet a Liget egyes részeinek vonatkozásában. Az újszegedi római katolikus egyházközség világi vezetője szerint viszont egyrészt egyházi területen történik majd az építkezés, másrészt a kivágandó fák helyére több újat ültetnek, s tujákat telepítenek, parkosítanak. Tovább »

Fürdőfejlesztés: veszélyben a Liget?

2008. június 13., péntek · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

A tervezett újszegedi Ligetfürdő-beruházás súlyos aggályokat vet fel a Védegylet szegedi csoportjának tagjai szerint. A luxusszolgáltatásokat nyújtó magánfürdőből kiszorulhatnak a szegediek, ráadásul amennyiben az átalakítás kapcsán a Liget egészét vagy egy nagyobb karéját ténylegesen kivonják a helyi védettségi rendelet hatálya alól, akár Szeged tüdejét is megcsonkíthatják. Mit számítana ehhez képest, hogy a városban megépül Európa leghosszabb vízi csúszdája?! Tovább »

A Liget és a fürdő

2008. május 27., kedd · Hozzászólok

A zöld szemléletet hiányolták és demokráciadeficitet emlegettek a fórumon

Fotók: Gémes Sándor

Bár több hírforrás tájékoztatása szerint nem alakult ki igazi vita a Ligetfürdő-beruházással kapcsolatban a szegedi városházán tartott lakossági fórumon, valójában igencsak feszült hangulatban zajlott a kedd délutáni eszmecsere. Több civilszervezet és magánszemély is kritikájának adott hangot a fórumon, melyen Solymos László várospolitikai alpolgármester, Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója és Novák István Ybl-díjas korábbi szegedi főépítész, a Hunguest tanácsadója ismertette a terveket és az elképzeléseket. Tovább »