Nem tárgyalta a bizottság a Jobbik napi parkolójegy-javaslatát

2017. szeptember 21., csütörtök · 2 hozzászólás

Napijegyes parkolási lehetőséget szeretne a Jobbik helyi szervezete ismét bevezetni Szegeden, a városüzemeltetési bizottság azonban nem vette napirendre az indítványt. A pénteki közgyűlésen a párt nem fogja támogatni a költségvetés módosítását sem – közölte Tóth Péter. Tovább »

Átalakításra szorul Szeged közlekedése

2017. szeptember 21., csütörtök · 6 hozzászólás

Várhatóan egyre kevesebben választják a tömegközlekedést, de több lesz az autó Szeged útjain, míg a kerékpáros- és gyalogosközlekedés aránya stagnálni fog – ez derült ki a fenntartható mobilitási tervből, amit a városüzemeltetési bizottság ülésén ismertettek. Tovább »

Megszűnhet a síncsikorgás az Európa Ligetnél

2017. június 1., csütörtök · Egy hozzászólás

cof

Nettó 72 millió forintot költenek a vasúti pályák és a hálózat felújítására Szegeden – derült ki a városüzemeltetési bizottság ülésén. A grémium elfogadta az SZKT-s menetrend június közepétől érvényes módosítását is. Tovább »

Nem lesz sípálya a vértói dombon

2017. április 27., csütörtök · 14 hozzászólás

apro-juhasz_verto011kf

A városüzemeltetési bizottság ülésén szó esett épületek védettségéről, a környezetvédelemről, egy pártiroda költözéséről és a közel félmilliárd forintos plusz költséggel befejezett ivóvízminőség-javító projektről. Tovább »

Vajon mennyire is zöldek Szeged zöld projektjei?

2017. április 11., kedd · 10 hozzászólás

retek_utca05_gs

Meglátszik, hogy más tervezői csapat készítette elő Odessza és Tarján zöld város projektjét – mondta Szentistványi István a városüzemeltetési bizottság ülésén. Szerinte míg utóbbi területen ügyeltek például a cserjeszint megóvására az uniós pénzből megvalósuló fejlesztés kapcsán, addig az újszegedi részen ez nem olvasható ki a tervekből. Tovább »

Mostantól be kell számolni az IKV-nak arról, hogyan áll az értékes városi ingatlanok eladása

2017. március 30., csütörtök · Hozzászólok

varosuzemeltetesi_biz_ules01_gs

A városüzemeltetési bizottság ülésén az ingatlan bérbeadás mellett az eladás, s ez utóbbinak az ellenőrzése is szóba került. Felújítják végre a Vedres utca mellett a Fűrész utcát is, ez utóbbira hosszú ideje várt a helyi lakosság. Szentistványi István kérdései nem maradtak el most sem, de meglepően pozitívan fogadták Rácz Tibor javaslatát, amelyet meg is szavaztak. Tovább »

Szegedi Jobbik: Ne kótyavetyélje el a város ingatlanvagyonát!

2017. március 22., szerda · 10 hozzászólás

racz_tibor_sajtotajekoztato01kf

Nem támogatja a szegedi Jobbik az önkormányzati ingatlanvagyon áron aluli kiárusítását – jelentette ki Rácz Tibor, a párt helyi alelnöke. A városüzemeltetési bizottság következő ülésére egy előterjesztést is készít, mely szerint végig nyomon szeretnék követni az értékesítési folyamatot minden érétkesebb ingatlan esetén. Tovább »

Gyalázatosan kevés pénzt szán Szeged szociális ellátásra?

2017. február 9., csütörtök · 2 hozzászólás

varosuzemeltetesi_bizottsag06_gs

Míg a független Szentistványi István kevesellte a szociális kiadásokra szánt összeget, addig a baloldali bizottsági tagok azt kérték rajta számon, hogy miért nem nyújtott be módosító indítványt Szeged idei költségvetéséhez. Tovább »

Elektromos luxus BMW-vel járó, kutyájukat póráz nélkül sétáltatók, reszkessetek!

2016. december 15., csütörtök · 7 hozzászólás

demasz_sajttaj009kf

A városüzemeltetési bizottságon a legnagyobb vitát Tóth Péter két képviselői kezdeményezése váltotta ki. Az egyikkel azt szeretné elérni, hogy a zöld rendszámos autók ingyen parkolhassanak, a másikkal pedig a közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet büntetési tételeit mérsékelné. Eláruljuk, egyiket sem támogatta a bizottság többsége. Cserébe viszont szóba került, hogy 15 év múlva az alpolgármesternek lehet nemcsak önvezető autója lesz, hanem önvezető autó látja el az alpolgármesteri teendőket. Tovább »

Parkolóépítés a város zöldítésének jegyében? – visszásságok a Stefánia megújításában

2016. november 24., csütörtök · 8 hozzászólás

muzeum_hatulja001kf

Elfogadhatatlannak tartja Szentistványi István, hogy a zöld város projekt kapcsán a tervezők eszközként tekintenek a növényzetre és szemrebbenés nélkül kivágnának fákat, méghozzá helyi védelem alatt álló zöldterületről a múzeum mögött. A városüzemeltetési bizottság ülésén a fejlesztési javaslatot végül egy tartózkodás és egy nem szavazat mellett a többség támogatta. Tovább »

A szobrok megmászásától a 2 milliós irodabérletig – a közgyűlésre hangolt a városüzemeltetési bizottság

2016. november 10., csütörtök · 5 hozzászólás

varosuzemeltetesi06_gs

A közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendelet egyes passzusait tartotta túl szigorúnak Szentistványi István a városüzemeltetési bizottság ülésén, indokolatlannak tartja, hogy 100 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújthatnák azokat, akik például labdáznak egy parkban, és 200 ezret is fizethetne, aki felmászik egy szoborra. Tovább »

Szentistványi szeretett volna tiszta vizet önteni a pohárba az ivóvíztisztító projekt ügyében + FOTÓK

2016. szeptember 22., csütörtök · 4 hozzászólás

varosuzemeltetesi_bizottsag003kf

Elsősorban az ivóvízprojekt és a zöld felületi mutatók kérdése került az érdeklődés középpontjába a Városüzemeltetési Bizottság ülésén. Az önkormányzat szerint nem lehetséges az, hogy a mostani előírásokat követve növeljék a zöld területeket, mert túl magas elvárásokat fogalmaz meg a szabályzat. Tovább »

Két hétre önjáró trolik váltják a 77A buszait

2016. szeptember 8., csütörtök · Hozzászólok

varosuzemeltetesi_biz_ules01_gsEgy időre önjáró trolibuszok váltják ki a 77A néhány járatát. Erre a szegedi közlekedési társaság és az egyetem közös felmérése miatt van szükség, melynek keretében azt vizsgálják: alkalmas lehet-e a vonal az új típusú troliknak.
Tovább »

Tovább folytatódnak az út- és járdafelújítások Szeged városában

2016. augusztus 25., csütörtök · 8 hozzászólás

varosuzemeltetesi_biz_ules01_gs

Több mint 71 millió forintot szánnak az út- és járdarekonstrukciós program harmadik ütemére. Teljessé válik a Marostői lakópark közvilágítása, és két másik lakóparkban is felújítások indulnak. Tovább »

A szentmihályiak és kecskésiek demonstrációja ellenére döntött újabb kilométerszám-csökkentésről a városüzemeltetési bizottság (FRISSÍTVE)

2016. augusztus 11., csütörtök · 65 hozzászólás

varosuzemeltetesi_biz_ules04_gs

Nem változtattak az eredeti terveken, habár érkezett kritika a menetrend ügyében Jobbiktól, a Fidesztől, a független Szentistványitól, sőt az MSZP-ből is. A szentmihályiak és a kecskéstelepiek nem adják fel, ha kell a következő önkormányzati választásig folytatják a küzdelmet a 76-os útvonalának teljes visszaállításáért. Tovább »

Buszmenetrend: bővítés helyett karcsúsítás, újabb 7 milliót spórolna a városvezetés + TERVEZETT MENETREND

2016. augusztus 9., kedd · 43 hozzászólás

mars_ter_buszsav02_gs

Újabb járatok ritkítása, még kevesebb kilométer azonos bérletárak mellett, a szentmihályi busz menetrendjének részleges átalakítása. A városháza 18 pontban módosítaná a buszok és villamosok útvonalát, menetrendjét. Részletek cikkünkben! Tovább »

Három irányból lehet jönni frissen felújított úton a Hit Gyülekezete székházához, miközben kátyúkkal teli a szomszédos városrész + VIDEÓ

2016. július 30., szombat · 12 hozzászólás

bakto_aszfaltozas003kf

Alig több mint nyolc hónapon belül annyi felújítást hajtottak végre a Bika-tó környékén, hogy hamarosan minden irányból új úton lehet megközelíteni a Hit Gyülekezete központját. Az egérút jó lehet a baktóiaknak is, viszont kérdéses, mennyire szerencsés, hogy a 47-esről kertvárosias kis utcákra terelődik át a gépkocsiforgalom egy része. Eközben a szomszédos, körtöltésen belüli városrészben az utcák tele vannak kátyúval, ahogy ezt a Tisza Lajos Közéleti Egyesület videója is bemutatja. Tovább »

Botka László házától a Hit Gyülekezete központjához vezet a szegedi útfelújítás + FOTÓK

2016. július 26., kedd · 65 hozzászólás

bakto_aszfaltozas004kf

Úgy tűnik, az idei nyár egyik legfontosabb városi feladata volt a polgármester házától a Hit Gyülekezete szegedi közösségi házáig nyúló útszakasz felújítása, természetesen közpénzből. Tovább »

A zöldfelületi mutatók csökkentésével növelné a zöldterületek arányát a szegedi önkormányzat

2016. június 23., csütörtök · 2 hozzászólás

retek_utca05_gs

A bizottsági többség szerint ugyanis csak így tudják “kizöldíteni” Tarjánt és Odesszát. A tervek szerint – ha a technikai feltételek adottak lesznek, egy-, vagy háromnapos jegyek helyett 24 és 72 órásak lesznek. Módosítják a lakásrendeletet, habár az ellenzéki kritikák szerint ennél többet kellene tenni a rászorulókért. Tovább »

Június 16-tól felborul a város tömegközlekedése – nemcsak új járatokat, hanem új menetrendet is tanulhatunk

2016. június 15., szerda · 22 hozzászólás

busz_gs

Két héttel ezelőtt döntött a városüzemeltetési bizottság a módosításokról. Várost átszelő új járatok, megszűnő, vagy új útvonalon járó trolibuszok, buszok. Szentmihálytól Subasáig sokan lepődhetnek meg csütörtök reggel. Készüljön fel velünk a változásokra! Tovább »

A díjhátralékosok nem használhatják a hulladékudvarokat

2016. május 26., csütörtök · Egy hozzászólás

varosuzemeltetesi_biz06_gs

A hulladékszállítással kapcsolatos helyi szabályozás nincs összhangban a központi jogszabályokkal, ezért szükséges azt módosítani – hangzott el a városüzemeltetési bizottság ülésén, amelyen kiderült, a Közbeszerzési Hatóság hivatalból eljárást indított a „Szeged-Algyő” ivóvízminőség-javító program kapcsán. Tovább »

Kuka-KLIK-et vizionál Szentgyörgyi Pál + FOTÓK

2016. április 14., csütörtök · 7 hozzászólás

varosuzemeltetesi_bizottsag003kf

Részszámlát fognak kézhez kapni a szegediek, a hulladéktörvény változása értelmében ugyanis ezentúl nem a környezetgazdák szedik be a szemétszállítási díjakat – hangzott el a városüzemeltetési bizottság ülésén. Makrai László elmondta, 800 millió forintos bevételkieséssel számolnak a rendszer átalakítása miatt, míg Szentgyörgyi Pál úgy értékelt, létrejött a „Kuka-KLIK”, vagyis a kötelező önkormányzati feladat elvégzéséért járó pénzt lenyúlja az állam. Tovább »

Járdaépítésről és ünnepi menetrendről némi időutazással a városüzemeltetési bizottságon

2015. október 15., csütörtök · 3 hozzászólás

varosuzemeltetesi_biz_ules01_gs

Az ünnepek alatti ideiglenes menetrend-módosításokról, járdaépítési keretről is szavaztak a városüzemeltetési bizottság csütörtöki ülésén. Ez utóbbira 29 milliót költ idén a város. Tovább »

Forgalmi- és menetrend-változásról tárgyalt a városüzemeltetési bizottság

2015. július 13., hétfő · Egy hozzászólás

varosuzemeltetesi_bizottsag02_gs

Véglegesítik a dorozsmai Törő és Vitorla utcák egyirányú forgalmi rendjét – erről is döntött a városüzemeltetési bizottság, továbbá a 8-as és 10-es trolik menetrendjének augusztus közepéig történő módosítását is jóváhagyták. Tovább »

Felosztották az idei szegedi útrekonstrukciós keretet

2015. május 29., péntek · 2 hozzászólás

varosuzemeltetesi_biz_üles07_gs

Az út- és járdahálózat-rekonstrukciós keret felhasználásáról is döntött mindössze háromperces ülésén a városüzemeltetési bizottság. Módosították a Rákóczi tér forgalmi rendjét is, fizető parkolózónába vontak be egyes részeket. Tovább »

Védett fasor kárára bővíthetik a Tisza Lajos körút buszsávját?

2015. május 7., csütörtök · 5 hozzászólás

varosuzemeltetesi_biz_üles07_gs

A szőregi gyermekorvosi körzet, a hőszolgáltató felszámolása, a Virág cukrászda pályázata és a Tisza Lajos körút buszsávjának a kibővítése is szóba került a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottság csütörtöki ülésén. Tovább »

Esti járatritkításról és forgalmirend-változásról döntött a városüzemeltetési bizottság

2015. március 5., csütörtök · 20 hozzászólás

varosuzemeltetesi_biz_ules01_gs

Két dorozsmai utca egyirányúsításáról, továbbá a 2-es villamos és trolivonalak menetrend-módosításról döntött a városüzemeltetési bizottság. A csütörtöki ülésen a partfürdő szennyvízátemelőjére fordítható keret negyedével történő emelését is támogatták. Tovább »

Alulfizetett városi cégvezetőkről és a költségvetés módosításáról vitatkoztak

2012. június 21., csütörtök · 5 hozzászólás

A vérre menő szócsaták ugyan elmaradtak a városüzemeltetési és fejlesztési bizottság csütörtöki ülésén, de azért előkerült a fideszes cégvezetők jelző, Nagy Sándor ex-alpolgármester – akinek a nevéhez köthető az összes nem szavazat – még a SZEGEDma.hu tudósítóját sem hagyta ki a szócsatából.
Tovább »

Perelhetik a várost a megaberuházás miatt a kereskedők

2010. március 30., kedd · 12 hozzászólás

Mikor lesz már vége?

boldogasszonysgt5 A Városüzemeltetési Bizottság elnöke, Kalmár Ferenc a Rókusi Általános Iskolába hívta össze a bizottság ülését. A tagokon kívül meginvitálta a 30 milliárdos szegedi tömegközlekedési megaprojekt koordinátora, a Szeged Pólus Kft. vezetőit, a munkálatok kivitelezőjét, a fővállalkozót, valamint a több mint fél éve tartó villamosvonal-rekonstrukciója okán feldúlt, járhatatlan utak, járdák miatt jelentős kárt szenvedő környékbeli kereskedőket, vállalkozókat és az érintett lakosságot.
Tovább »