Krautrock legenda Szegeden

2017. január 23., hétfő · Hozzászólok

A3_faUSt.plakatFaUSt & Sőrés Zsolt és UEUM koncert várja a közönséget a Grand Café Vármúzeumban január 28-án 20 órától. A 47 éve működő legendás krautrock csapat, a két alapító tagja alkotta faUSt Sőrés Zsolttal kiegészülve, egy nappal a budapesti A38 hajós koncertje után lép fel a Vármúzeumban. Tovább »

Kinyitják Kleopátra szépségtárát Szegeden

2014. október 14., kedd · Egy hozzászólás

egyiptom_smink_mfm

Ókori egyiptomi kozmetikával és fodrászattal, diaporáma show-val és halotti szertartással készülnek Szegeden a Múzeumok Őszi Éjszakájára. A programkavalkáddal október 18-án, szombaton 18 és 23 óra közötti várják az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeumban, a Fekete házban, a Kass Galériában és a Vármúzeumban.
Tovább »

Az erdők múltja és jelene a szegedi várban

2011. november 3., csütörtök · Egy hozzászólás

Több millió éves növényi őskövületeken, mammut rekonstrukciókon, preparált állatokon keresztül mutatja be az erdők történetét a szegedi vár új időszaki kiállítása. A „Fától az erdőt…” című tárlaton az érdeklődők találkozhatnak a hazai erdők jellegzetes állataival, a rókával, nyúllal, őzcsaláddal vagy a nem régiben visszatelepített hóddal. Az élővilág mellett a fa hasznosításának érdekességeit is bemutatják hajó- és szélmalom makettek, fűrészmalom másolatok segítéségével. A kiállítás november 4-én, pénteken 15 órakor nyílik a szegedi Vármúzeumban.
Tovább »

Múzeumok Éjszakája: rejtett kincsek nyomában + FOTÓK

2010. június 20., vasárnap · Hozzászólok

muzeum92

Az idei, nyolcadik Múzeumok Éjszakáján 275 múzeum közel 2000 programmal és kiállítással várta a közönséget. A nagyszabású programsorozat keretében foglalkozások, vetítések és beszélgetések, kiállítások, koncertek, táncbemutatók várták a nagyérdeműt kora délutántól egészen hajnalig.

Tovább »

Múzeumi Matiné a vármúzeumban

2009. április 3., péntek · Hozzászólok

A Múzeumi Matiné, vagyis a szegedi múzeumpedagógia 30 éves történetéről nyílik kiállítás a vármúzeumban április 4-én, szombaton 10 órától. Az „Itt szabad az eget zöldre festeni” című tárlat megnyitója keretében húsvéti játszóházra is várják a lurkókat a szervezők – tájékoztatott Medgyesi Konstantin, a Móra-múzeum sajtóreferense. Tovább »

Bumeráng, kenguru és szellemház a várban

2008. október 16., csütörtök · Hozzászólok

A szegedi várban pénteken Ausztrália, Óceánia, Indonézia mutatkozik be. E tájak élővilágát mutatja be a vármúzeum új, „Régi idők, távoli tájak II. Ausztrália-Óceánia-Indonézia” című kiállítása, melyben az érdeklődők sok már mellett azt is megtudhatják, hogy honnan származik, és mire használták a bumerángot, vagy hogy mi a szellemház, és miért volt rá szükség – tájékoztatott Medgyesi Konstantin, a Móra-múzeum sajtóreferense. Tovább »