Az esélyegyenlőségi programról vitázott a sportbizottság

2015. június 24., szerda · Hozzászólok

sport_biz_ules06_gs

Három sportegyesület kap kiemelt támogatást, ezen felül óvoda- és útfelújításokról szóló javaslatot is tárgyalt szerdai ülésén a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság. A legtöbb vitát a Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálata váltotta ki. Tovább »

Lippai nem mondta, hogy viszontlátásra – 24 éve vonultak ki a szovjet csapatok

2015. június 14., vasárnap · 4 hozzászólás

kozeleti_kavehaz01kf

Csütörtök este mutatták be a Közéleti Kávéház rendezvényeként Szabó István Kivonulás az öthalmi laktanyából című munkájának második részét. A SZEGEDma is ott volt a vetítésen. Tovább »

Átadták a felújított szegedi roma tanodát és közösségi házat + VIDEÓ, FOTÓK

2012. szeptember 8., szombat · Hozzászólok

Mindazok eljöttek a roma tanoda pénteki megnyitójára, akik igazán segítették, támogatták a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzatot, a helyi romatársadalmat. „Ez büszkévé tesz, s egyben megerősít bennünket abbéli hitünkben, hogy van remény elmaradott népünk felemelkedésére” – hangsúlyozta az alkalmi ünnepségen Nagy Mihály, a kisebbségi önkormányzat vezetője.
Tovább »

Elhalasztott műtétek: meghallgatták a klinikai központ elnökét

2009. november 26., csütörtök · 5 hozzászólás

_mg_5930 Előrehozott kampányvita szakbizottsági ülésnek álcázva – így véleményezte az egyik MSZP-s politikus azt a rendkívüli szociális és egészségügyi bizottsági ülést, amit a Fidesz kezdeményezésére hívtak össze még múlt csütörtökön, és ahol egyébként szakmai és politikai érvek ütköztek a leállt műtétekkel kapcsolatban; talán utoljára.
Tovább »

Képviselőnők a nők elleni erőszak megszüntetéséért + HANG

2009. november 25., szerda · 15 hozzászólás

Pártállástól független összefogás

nokazeroszakellen Régen volt Szeged történetében olyan eset, hogy négy különböző pártállású képviselő összefogjon egy közös ügy, esetünkben a nők elleni erőszak megszüntetése érdekében. Farkasné Pocsai Blanka (Fidesz), Hekáné Szondi Ildikó (MSZP), Bartáné Tóth Mária (Szabad Város-MSZP) és Ványai Éva (MDF) éppen ezt tette, így fejezve ki szolidaritásukat az erőszak áldozatai iránt.
Tovább »

Szegedi közgyűlés: parkolók, garázsok és Botka-portré

2009. szeptember 26., szombat · 9 hozzászólás

kozgyulesvarosi1 A tervezett rendezvénycsarnok építésekor a beruházó Szeviépnek juttatandó kedvezményről, az Etelka sori garázsok felvásárlásáról, a Mars téri beruházásról és Botka László polgármester festményéről vitatkoztak a képviselők a szegedi közgyűlés pénteki ülésén. Az ellenzék a Botka-féle városvezetés felelőtlen gazdálkodását, a polgármester pedig az ellenzéket bírálta. Az ülésen bejelentette: indul egyéniben a jövő évi országgyűlési választáson.
Tovább »