Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki önhöz!

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Szeptember közepén egy háromnapos akció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel. Tovább »

Tűzgyújtási tilalom van érvényben Magyarország teljes területén

2017. június 21., szerda · Hozzászólok

tabortuz_maglya

Az elmúlt időszak meleg, csapadékmentes időjárása miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. A veszélyt a száraz aljnövényzet és az avar jelenti, ami nagyon könnyen meggyulladhat. Ezért június 20-án újra elrendelték a teljes Magyarország területére vonatkozó tűzgyújtási tilalmat. Tovább »

Kollégiumot kellett kiüríteni Szegeden hétfőn délután

2017. május 9., kedd · Hozzászólok

Több tűzesethez is riasztották a Csongrád megyei tűzoltóegységeket hétfőn, senki nem sérült meg.

Több mezőgazdasági épület is égett hétfőn délután Zsombón, a Dózsa dűlő egyik tanyáján. A szalmatárolóban több mint ötszáz bála gyulladt meg, a tűz átterjedt a szomszédos baromfinevelőre is. A szegedi és a ruzsai hivatásos tűzoltók három egysége érkezett a helyszínre, összesen négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzesetben senki sem sérült meg, a tűz okának felderítésére tűzvizsgálat indult.

Egy kollégium épületéhez riasztották a szegedi tűzoltókat hétfőn délután. Az újszegedi Hermann Ottó diákotthon földszinti szemétledobójában csaptak fel a lángok, a kéményhatás miatt a nyolcadik emelet füsttel telítődött. Az egységek egy vízsugárral oltották el a lángokat, közben az épületben tartózkodó százötven embert az utcára kísérték. Az épületet átszellőztették, majd hőkamerával vizsgálták át a tűzzel érintett helyiséget. A kollégium lakói rövid időn belül visszatérhettek a többemeletes épületbe.

Nébih: Minden tavaszi tarló és erdőtűz emberi mulasztás miatt keletkezik

2017. február 25., szombat · Hozzászólok

avartuz_tuzoltok

Alig olvadt el a hó, azonnal begyulladtak a tavaszi vegetációtüzek, több erdő is károsodott. A tüzek lakóházakat, mezőgazdasági ingatlanokat, erdőterületeket veszélyeztettek – közölte honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Tovább »

Következő oldal »