Még néhány évnyi technikai fejlődés szükséges a teljesen elektromos szegedi tömegközlekedéshez

2017. február 23., csütörtök · Egy hozzászólás

onjaro_troli002

A teljesen elektromos tömegközlekedés kialakításáról távlati céljáról kérdeztük Majó-Petri Zoltánt. A cégvezető beszélt a technológia fejlődésének jelenlegi állapotáról, a lehetséges alternatívákról. Tovább »

Kis lépésekben „pirosodik” vissza a szegedi trolibuszflotta

2017. február 6., hétfő · 4 hozzászólás

troli02kf

Nyolc év múlva elérhető, hogy a csúcsidőkön kívül csak alacsonypadlós trolibuszok közlekednének. Addig is piros színnel különböztetik meg azokat a járatokat, amelyeknél nem kell lépcsőket megmászni, beleértve nemcsak a néhány évvel ezelőtti új beszerzésű trolikat, hanem a következő években átalakításon, felújításon áteső darabokat. Tovább »

Januártól megújulhatnak az időalapú jegyek Szegeden

2016. október 27., csütörtök · Hozzászólok

vonaljegy001kf

A tervek szerint januártól ténylegesen 24, illetve 72 órán keresztül utazhatunk egy úgynevezett időalapú jeggyel a szegedi tömegközlekedési járműveken, amennyiben támogatja az erre vonatkozó előterjesztést a közgyűlés. A jegytípus megújításától azt várják, hogy többen veszik majd igénybe, például turisták vagy éppen olyanok, akik egy konferenciára érkeznek. Tovább »

Buszmenetrend: bővítés helyett karcsúsítás, újabb 7 milliót spórolna a városvezetés + TERVEZETT MENETREND

2016. augusztus 9., kedd · 43 hozzászólás

mars_ter_buszsav02_gs

Újabb járatok ritkítása, még kevesebb kilométer azonos bérletárak mellett, a szentmihályi busz menetrendjének részleges átalakítása. A városháza 18 pontban módosítaná a buszok és villamosok útvonalát, menetrendjét. Részletek cikkünkben! Tovább »

Brüsszeli vagy Berlini körút? – Nemcsak a logika, hanem a korábbi gyakorlat alapján kapják nevüket a megállók

2016. július 8., péntek · 3 hozzászólás

troli_brusszeli_krt001kf

A 10-es troli egyik megállója a Brüsszeli körúton van, ám a jármű hangosbemondója szerint a Berlini körúton áll meg – jelezte értetlenkedve egy olvasónk. Utánajártunk, s kiderült, hogy a korábban meglévő megállópárokra figyelemmel nem változtatták meg a megállóhely elnevezését. Tovább »

Június 16-tól felborul a város tömegközlekedése – nemcsak új járatokat, hanem új menetrendet is tanulhatunk

2016. június 15., szerda · 22 hozzászólás

busz_gs

Két héttel ezelőtt döntött a városüzemeltetési bizottság a módosításokról. Várost átszelő új járatok, megszűnő, vagy új útvonalon járó trolibuszok, buszok. Szentmihálytól Subasáig sokan lepődhetnek meg csütörtök reggel. Készüljön fel velünk a változásokra! Tovább »

Nem engedték trolira szállni, mert babahordozóban vitte gyermekét, holott nem tiltja szabályzat

2016. március 11., péntek · 12 hozzászólás

rosta_katalin04_gs

A 19-es trolibuszra szeretett volna felszállni egy édesanya, aki egyéves gyermekét a hátán babahordozóban vitte, ám a sofőr ezt nem engedte. Kiderült, nem tiltja semmi, hogy Szegeden bárki is babahordozót használjon tömegközlekedési járműveken. Tovább »

Következő oldal »