Napsütésben ünnepelhettük a Víz Világnapját + FOTÓK

2017. március 22., szerda · Hozzászólok

viz_vilagnapja05_gs

A Víz Világnapján a környezetvédelem, a tiszta ivóvízforrások, élővizek megőrzésének fontosságára hívták fel a figyelmet a város több pontján. A szegedi közintézmények is ügyelnek arra, hogy minél többet tegyenek értékes kincsünk megőrzéséért. Tovább »

Már döngicsélnek a szegedi füvészkertben a rovarok

2017. március 20., hétfő · Hozzászólok

fuveszkert04kfA szokatlanul kemény tél után már látszanak a tavasz első jelei az SZTE Füvészkertben, sőt a téltemetők már el is virágoztak. A botanikus kertben már gőzerővel készülnek az évszak egyik legnagyobb eseményére, a Víz Világnapjára, s elindult a ritka löszgyepi növényfajok természetes állományainak megerősítése irányuló fajmegőrzési program is.
Tovább »

Szirmait bontogatja a szegedi füvészkert legnépszerűbb virága + FOTÓK

2016. július 23., szombat · Hozzászólok

lotusz001kfVirágzik a buddhisták szent növénye, vagyis az indiai lótusz a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében. A kultuszt övező lótusz a botanika büszkesége, egyben az egyik legnépszerűbb tavi virág, aminek saját ünnepnapja is van a füvészkertben.
Tovább »

Levendulaünnep két napon át a füvészkertben + FOTÓK

2016. július 2., szombat · Hozzászólok

levendulanapok023kf

Sokan csodás illatáért kedvelik a levendulát, jótékony hatásait még mindig kevesen ismerik – derült ki az SZTE Füvészkertben, ahol egy hétvégét ismét az illóolajok királynőjének szentelnek. A III. Szegedi Levendula Napok jó alkalom arra is, hogy megismerkedjünk azzal a tízféle levendulafajtával, ami a füvészkertben pompázik, de azt is megtudhatjuk, hogy fűszerként miként is használhatjuk. Tovább »

Július első hétvégéjén főszerepben a levendula a szegedi füvészkertben

2016. július 1., péntek · 3 hozzászólás

levendulanapok07kfImmár harmadik alkalommal ünneplik a levendulákat az SZTE Füvészkertben, július első hétvégéjén. Az Európában őshonos növény nagyon népszerű lett az utóbbi időkben, előszeretettel használják fűszerként, ollóolajként vagy szárítva szemgyönyörködtető lakásdíszként.
Tovább »

Következő oldal »