Újra megnyílik a trópusi lepkekert a szegedi egyetemi füvészkertben

2017. április 28., péntek · Hozzászólok

fuveszkert15kf

Újra megnyitja kapuit szombaton a Szegedi Tudományegyetem arborétumának trópusi lepkekertje, melyben a növényi sokféleség mellett “az állatvilág repülő virágai”, trópusi pillangók figyelhetőek meg karnyújtásnyi távolságból – tájékoztatta Németh Anikó igazgató az MTI-t. Tovább »

Játékokkal, játékosan válnak környezetvédővé a gyermekek + FOTÓK

2017. április 22., szombat · Hozzászólok

fold_napja009kf

Idén is a Füvészkertben ünnepelte meg a Föld napját a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. – immáron 23. alkalommal. 10 és 16 óra között számtalan programmal készülnek a különböző játékokon keresztül a bábszínházi előadásokig. Tovább »

Föld-napi programkavalkád a szegedi füvészkertben

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

fold_napja_fuveszkert_kht36_gs

„Együtt többet tehetünk! Közös ügyünk a környezetünk!” – ismét erre hívja fel a figyelmet a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a hulladékgazdálkodási céggel közösen az SZTE Füvészkertben a Föld napi programjaival. Tovább »

Napsütésben ünnepelhettük a Víz Világnapját + FOTÓK

2017. március 22., szerda · Hozzászólok

viz_vilagnapja05_gs

A Víz Világnapján a környezetvédelem, a tiszta ivóvízforrások, élővizek megőrzésének fontosságára hívták fel a figyelmet a város több pontján. A szegedi közintézmények is ügyelnek arra, hogy minél többet tegyenek értékes kincsünk megőrzéséért. Tovább »

Már döngicsélnek a szegedi füvészkertben a rovarok

2017. március 20., hétfő · Hozzászólok

fuveszkert04kfA szokatlanul kemény tél után már látszanak a tavasz első jelei az SZTE Füvészkertben, sőt a téltemetők már el is virágoztak. A botanikus kertben már gőzerővel készülnek az évszak egyik legnagyobb eseményére, a Víz Világnapjára, s elindult a ritka löszgyepi növényfajok természetes állományainak megerősítése irányuló fajmegőrzési program is.
Tovább »

Szirmait bontogatja a szegedi füvészkert legnépszerűbb virága + FOTÓK

2016. július 23., szombat · Hozzászólok

lotusz001kfVirágzik a buddhisták szent növénye, vagyis az indiai lótusz a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében. A kultuszt övező lótusz a botanika büszkesége, egyben az egyik legnépszerűbb tavi virág, aminek saját ünnepnapja is van a füvészkertben.
Tovább »

Levendulaünnep két napon át a füvészkertben + FOTÓK

2016. július 2., szombat · Hozzászólok

levendulanapok023kf

Sokan csodás illatáért kedvelik a levendulát, jótékony hatásait még mindig kevesen ismerik – derült ki az SZTE Füvészkertben, ahol egy hétvégét ismét az illóolajok királynőjének szentelnek. A III. Szegedi Levendula Napok jó alkalom arra is, hogy megismerkedjünk azzal a tízféle levendulafajtával, ami a füvészkertben pompázik, de azt is megtudhatjuk, hogy fűszerként miként is használhatjuk. Tovább »

Következő oldal »