Botka bukásának igaz története: a Szeviép-vádalku – 2. rész

2017. október 9., hétfő · 20 hozzászólás

A SZEGEDma.hu rendet vág az információs káoszban, és bemutatja Botka bukásának igaz történetét. Vasárnap megírtuk: Butka bukásához hozzájárult, hogy Tarjányi Péter volt magasrangú rendőrnyomozó kész tények elé állította Botkát: vagy lemond azonnal, vagy napvilágra hozza azokat az információkat, amik örökre véget vetnek Botka politikai karrierjének. A SzegedMa ügyészségi forrásokból úgy értesült, P. László a Szeviép-botrányban vádalkut kötött, és Ujhelyi István MSZP-s politikust nevezte meg a Szeviép-pénzek eltüntetésének kulcsfigurájaként. Ezzel közvetlenül Botka környezete is érintetté vált a hatalmas korrupciós ügyben. Botka bukásának igaz története – 2. rész. Tovább »

Kormányzati segítségben bíznak a Szeviép-károsultak

2017. július 17., hétfő · 2 hozzászólás

szeviep_tuntetes_csekk

Kártalanítási programot dolgoztak ki a Szeviép-károsultak, ami a kormányzat elé került. Azt szeretnék, hogy a még talpon maradt kis- és középvállalkozók megkapják a pénzüket, ugyanis az építőipari cég felszámolásából nem számíthatnak egy fillérre sem. Tovább »

A Szeviép-károsultak pénzét kérte számon Veszprémben Szabó Bálint Botkán

2017. április 6., csütörtök · 58 hozzászólás

veszprem 06

Játékpénzekkel teli ládával érkezett Szabó Bálint Veszprémbe, az MSZP leendő miniszterelnök-jelöltjének, Botka László utcafórumára. Ahogy a Szeviép-károsultak egy részét képviselő jogász portálunknak elmondta, továbbra is azt várja, hogy az építőipari cég körüli botrány tisztázásában vállaljon szerepet Szeged polgármestere. Tovább »

Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kérik a Szeviép-ügy károsultjai

2017. április 5., szerda · 10 hozzászólás

szeviep_demonstracio04_gs

Az MSZP országgyűlési frakciójához fordulnak a Szeviép Zrt. által ki nem fizetett alvállalkozók, valamint Botka László országjárásának állomásaira demonstrációt szerveznek. Tovább »

Szegedi Konzervatív Kör: Valami bűzlik Botka körül – hajtsuk el!

2017. április 4., kedd · 30 hozzászólás

botka_laszlo_varosi_kozgyules_16-12-16_003kf

Botka László magatartása nélkülözi a jó ízlést, a finom hitelességet és a miniszterelnökségre való alkalmasságot – írja a SZEGEDma.hu-hoz eljuttatott nyilatkozatában a Szegedi Konzervatív Kör. Tovább »

Origo: Tovább hazudik Botka László, újabb szerződések derültek ki a kisvállalkozókat tönkretevő céggel

2017. március 20., hétfő · 63 hozzászólás

szeviep_demonstracio04_gs

Több mint 34 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert a szocialista kormányok alatt a 11 milliárdos adósságok miatt később csődbe ment Szeviép. A botrányos építési vállalkozási cég ezer szálon kötődik Botka Lászlóhoz és a szocialistákhoz. Bár Szeged polgármestere előbb a TV2 Tények hírműsorának, majd a Népszavának is tagadta, hogy a Szeviéppel a város szerződéses kapcsolatban lett volna, de ebből egy szó sem igaz, mivel több projektet is a később bedőlt céggel végeztettek el, összesen 9 milliárd forint értékben – írja az Origo.
Tovább »

Parlamenti vizsgálóbizottságot szeretne a Szeviép-ügyben Szabó Bálint

2017. március 13., hétfő · 28 hozzászólás

szabo_baliont_sajttaj02_gs

A cél elérése érdekében már tárgyalt Kósa Lajossal, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetőjével is személyesen. Szabó szerint egyértelműen a szegedi MSZP-hez vezetnek a szálak, azonban ha valóban fideszes ügyről van szó – mint ahogy azt a szocialisták állítják – akkor a baloldali párt frakciójának is támogatnia kell a bizottság felállítását. Tovább »

Csúri Ákos a Blogstaron: Lesz-e Botka alfahím?

2017. március 12., vasárnap · 8 hozzászólás

botka_laszlo_blogstar

Hazugságmantrázásban fut versenyt – kéz a kézben – Botka László szegedi polgármester, bukott szocialista választmányi elnök és önjelölt miniszterelnök-jelölt és a jobbikos alfahír portál. Ízelítő erről a hétről – írja a a Blogstar.hu-n Csúri Ákos. Tovább »

Magyar Hírlap: Szeviép-milliók Ujhelyi sofőrjének

2017. március 10., péntek · 24 hozzászólás

szeviep_demonstracio01_gs

A szegedi csoda sikereiben fürdő cégvezetők néhány évig bujkáltak Szegeden, a Botka-féle városvezetés pedig még azt is igyekezett elfelejteni, hogy a Szeviéppel közös gazdasági társaságot alapítottak – mondták a Magyar Hírlap forrásaink a cég tizenegymilliárd forintos csődjéről. Tovább »

Fidesz: Botka és az MSZP tisztázza, mi a szerepe a Szeviépnél eltűnt milliárdok ügyében!

2017. március 8., szerda · 38 hozzászólás

szeviep01_gs

A Fidesz felszólítja Botka Lászlót, Szeged MSZP-s polgármesterét, illetve a szocialistákat, hogy tisztázzák, milyen szerepük volt a Szeviép építőipari cég sötét korrupciót sejtető ügyében – jelentette ki a kormánypárt kommunikációs igazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten. Tovább »

Fidesz: a szocialistákhoz kerülhettek a Szeviép pénzei

2017. március 6., hétfő · 34 hozzászólás

Kósa Lajos

Kósa Lajos (Fidesz) szerint 379 kisvállalkozót tett tönkre a Szeviép, amely mintegy 11 milliárd forint adósságot hagyott maga mögött. Hozzátette: az adóhatóság 2013-ban csődbűncselekmény miatt nyomozást indított, a büntetőeljárás most is zajlik a cégvezetőkkel szemben, akik több szálon kötődnek a szocialistákhoz, kiemelten Ujhelyi Istvánhoz, az MSZP alelnökéhez. Tovább »

Hollik István: Botka László tisztázza szerepét a Szeviép-ügyben!

2017. március 4., szombat · 38 hozzászólás

kozeleti_kavehaz_botka37_gs

Botka László szocialista miniszterelnök-jelöltnek tisztáznia kell, hogy milyen szerepe volt a Szeviép-ügyben – jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő. Tovább »

Szabó Bálint az Origónak: a Szeviép szerepet játszhatott az MSZP finanszírozásában

2017. március 3., péntek · 24 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj004kf

A Szeviép-ügy károsultjainak, a cég egykori alvállalkozóinak ügyvédje az Origónak azt mondta, hogy a több mint 11 milliárdos tartozást maga után hagyó szegedi vállalkozás “központi szerepet tölthetett be” az MSZP finanszírozásában. Tovább »

Megint tanú – sokat felejtettek a Szeviép-ügy tanúi a nyomozati szakasz vallomásai óta

2017. január 19., csütörtök · 11 hozzászólás

szeviep01_gs

Tovább folytatódott a Szeviép-per újabb tanúvallomásokkal. Az újabb meghallgatottak egy része hasonló nehézségekkel küzdött meg, mint a korábbi tanúk. Rengeteg dolgot elfelejtettek, vagy éppen másképp emlékeztek rá, mint 2013-ban a nyomozati szakaszban felvett tanúvallomásaikban –, időnként homlokegyenest mást állítottak. Szinte mindenkit meglepetésként ért, hogy egy „prosperáló” cég egyik pillanatról a másikra csődbe ment 2010-ben, habár volt, aki még a korábbi vallomásában ezt másképp látta. Tovább »

Szabó Bálint: Hívja vissza Báló Tamást Botka László!

2016. június 27., hétfő · 19 hozzászólás

szabo_baliont_sajttaj02_gs

Ma újabb tanúkat hallgattak meg a Szeviép-ügy tárgyalásán. Szabó szerint egyértelműen kiderült, hogy ugyan egy stróman volt Báló Tamás, Ujhelyi egykori sofőrje, de szerepet játszott a több mint 400 millió forint eltűnésében. Ezért követeli Botka Lászlótól, hogy hívja vissza az SZKT repülési üzletágának jelenlegi vezetőjét. Szabó szeretné, ha időközi választásokon értékelhetnék a szegediek Botka eddigi teljesítményét. Tovább »

Szívességből pár napra 110 milliós kölcsön – tanúmeghallgatásokkal folytatódott a Szeviép-ügy

2016. április 14., csütörtök · 7 hozzászólás

szeviep_targyalas001kf

Másfél milliárd eltüntetésével vádolják az egykori Szeviép-vezéreket, O. Józsefet, B. Sándort és P. Lászlót, akik nem tartják magukat bűnösnek. A szerdai tárgyalási napon tanúként hallgatták meg a két korábbi vezérigazgatót, Gábor Attilát és Simon Sándort. Előkerült az MSZP-s EP-képviselő, Ujhelyi István volt sofőrje, Báló Tamás által vezetett Biztonsági Üzem Kft., amelynek a Szeviép mintegy 430 millió forintot adott kölcsön, ám a pénz nincs meg. A két tanú a gazdasági világválságot, a romániai és a magyarországi nehézségeket okolja a csődért. Tovább »

A vadasparki játszótérmutyi felelőseit keresi Ménesi Imre

2016. április 7., csütörtök · 22 hozzászólás

mszp_sajttaj02_gs

A szegedi Fideszhez vezetnek a vadaspark területén kialakított játszótérrel kapcsolatos csalás szálai Ménesi Imre szerint. Az MSZP-s önkormányzati képviselő arra szólította fel a helyi Fideszt, tisztázzák érintettségüket az ügyben és szerezzék vissza az ellopott közpénzt. Nógrádi Tibor, a nagyobbik kormánypárt szegedi elnöke pedig arra kéri a helyi szocialistákat, hogy ők a Szeviép eltűnt milliárdjait szerezzék vissza. Tovább »

Kínai biznisz, dinók és a Szeviép-s(z)aga – baloldali üzleti-politikai háló a Cserepes sori piac körül?

2016. április 5., kedd · 24 hozzászólás

cserepes_sor_piac19_gs

Miközben állóháborúvá fajult az MSZP-s igazgató és a drasztikus bérletidíj-emelés miatt sztrájkoló bérlők közötti küzdelem, érdekes politikai-gazdasági háló is kirajzolódik a szegedi Cserepes sori piac környékén. Tovább »

Botrányfelhők a szegedi MSZP fölött – az országos sajtóig érnek a súlyos és kínos ügyek

2015. november 27., péntek · 61 hozzászólás

mszp_sajttaj02kf

Számos komoly botránnyal kell szembenézniük szegedi szocialista politikusoknak és családtagjaiknak ezekben a hetekben – az egyik civil szervezet immár Botkagate-ről beszél. Tovább »

Szeviép-milliárdok: magasra vezetnek a szálak

2015. november 13., péntek · 8 hozzászólás

szeviep_demonstracio04_gs

Október végén tartották a Szeviép-per első bírósági tárgyalását a Szegedi Járásbíróságon. A felszámolás alatt álló, útépítéssel, vízépítési létesítmények kivitelezésével és magasépítéssel is foglalkozó cég három egykori vezetőjét (P. László, B. Sándor és O. József) különösen jelentős mértékű, tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntettel vádolják. Az ügyészség indítványában börtönbüntetés kiszabását kérte rájuk, ám a bíróság előtt nem kívántak vallomást tenni. Számos jel utal arra, hogy a Szeviép-csoport vezetőinek politikusok is segítséget nyújtottak.
Tovább »

Botkától kérdez Szeviép-ügyben Szabó Bálint, a szegedi MSZP elképedt (FRISSÍTVE)

2014. október 3., péntek · 36 hozzászólás

szabo_balint01_gs

Tizenkét kérdést intézett Botka Lászlóhoz Szeviép-ügyben a károsult alvállalkozók egy csoportját képviselő Szabó Bálint, míg Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselőt arra kéri, az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) tegyen bejelentést a ki nem fizetett alvállalkozók ügyében. Az MSZP Frakció Szeged közleményben reagál. Tovább »

Szeviép-ügy: egymillió forint a nyomravezetőnek, a polgármesteri kabinet mossa kezeit (FRISSÍTVE)

2014. szeptember 23., kedd · 29 hozzászólás

szabo_balint01_gs

Nyomravezetői díjat ajánlottak fel a Szeviép-károsultak annak, aki a „táskás emberről” érdemi információval rendelkezik. Szabó Bálint sajtótájékoztatóján azt is kijelentette, hogy az októberi választások után vizsgálóbizottság felállítását is kezdeményezik. A polgármesteri kabinet sajtóközleményben reagált a felvetésre. Tovább »

Csúszik a Szeviép felszámolása

2012. június 20., szerda · 6 hozzászólás

Eddig csupán 1,4 milliárd forint folyt be a Szeviép felszámolásából, ami a töredéke annak, amennyivel a cég a partnereinek tartozott két évvel ezelőtt, a felszámolás kezdetekor. A követelések behajtása csak lassan halad, ezért a felszámolási időszakot újabb egy évvel meg kell hosszabbítani – írta szerdai számában a Napi Gazdaság.
Tovább »

Szegedi fejlesztések: veszélyben a 740 milliós kötbér? + HANG

2010. augusztus 10., kedd · 5 hozzászólás

sajttaj01_gs A megítélt uniós támogatások tekintetében országos összehasonlításban is kiemelkedő Szeged – jelentette ki Nagy Sándor alpolgármester kedden. Több mint 220 milliárd forintot ítéltek meg az önkormányzatnak, az egyetemnek, civil szervezeteknek és gazdasági társaságoknak összesen.
Tovább »

Baranyi: semmi köze a szegedi Szeviépnek a faddihoz

2010. július 26., hétfő · 10 hozzászólás

Nem folyik vagyonátmentés a Szeviép Zrt.-nél, a szegedi cégnek semmi köze a Dunántúlon június végén bejegyzett Szeviép-Hungary Vízépítő Zrt.-hez – fektette le portálunkhoz eljuttatott nyilatkozatában Baranyi Sándor, a Szeviép Zrt. tulajdonosa.
Tovább »

Szeviép-fantomcég Faddon 2 milliárdos törzstőkével?

2010. július 22., csütörtök · 24 hozzászólás

Miközben javában tart az M43-as autópálya egyes szakaszait építő, s fizetésképtelenné vált cég, a Szeviép Zrt. csődeljárása, s közel 300 partnere vár összesen mintegy 10,5 milliárd forintjára, addig egy új céget jegyeztek be Tolna megyei Faddon Szeviép-Hungary Vízépítő Zrt. néven 2 milliárdos törzstőkével. A Szeviép-mutációnak az anyacéghez még áprilisban kinevezett, de azóta távozott cégvezető, Nemes Imre az ügyvivője.
Tovább »

Tovább tüntetnének az M43-ason a pórul járt alvállakozók

2010. június 16., szerda · 7 hozzászólás

tuntetes01_gs A tiltakozó demonstrációk folytatását tervezi néhány az M43-as autópálya építésében közreműködő alvállalkozó, akiket nem érint a második ütemet kivitelező Tisza M-43 Konzorciummal létrejött megállapodás – közölte Gallina Zsolt, a kecskeméti székhelyű Ásatárs Kft. vezetője szerdán az MTI-vel.
Tovább »

Megállapodtak az M43-as alvállalkozók követeléseiről (FRISSÍTVE)

2010. június 9., szerda · 2 hozzászólás

tuntetes01_gs Mint ismeretes, az M43-as beruházás ki nem fizetett alvállalkozói május 6-án kezdtek demonstrálni az épülő M43-as autópálya és a 47-es út csomópontjának közelében, s május 13-án elkezdték bontani az autópályát a 10-es kilométerszelvénynél, Szeged határában. Az M43 autópálya beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a mai napon ismételten egyeztetett a Tisza M-43 Konzorcium képviselőivel, melynek nyomán a kivitelező nyilatkozott az alvállalkozói kifizetések módjáról és üteméről.
Tovább »

Szerződésbontások, tartozások – káosz az M43-ason

2010. június 4., péntek · 3 hozzászólás

m43_bontas_it (1) Nincs előrelépés az M43-as autópálya második üteménél dolgozó alvállalkozók ügyében, a megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. pedig az M43-as autópálya első üteménél is megkezdte a szerződés felbontásának előkészítését. Továbbra is teljes a bizonytalanság az M43-as építése körül.
Tovább »

Megyei közgyűlés: a Szeviép megyei intézménynek is tartozik

2010. június 3., csütörtök · 9 hozzászólás

kozgyules10_gs Háromszor rendeltek el zárt ülést a megyei közgyűlés csütörtöki rendes ülésén, például a 23-as napirendi pontnál, mely a Móra Ferenc Múzeum és a csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. közötti szerződések teljesítéséről szólt. A múzeumnak több mint nyolcvan millió forinttal tartozik a cég régészeti munkákért. Az ülésen megyei díjak odaítéléséről, továbbá személyi kérdésekben is születtek döntések.
Tovább »

Jobbik: teljes átvilágítást Szegeden

2010. május 10., hétfő · 46 hozzászólás

racz_tibor_gs „Botka László népszerűsége úgy megy tönkre, ahogy a Szeviép: lépésenként” – hangzott el a Jobbik szegedi szervezetének sajtótájékoztatóján, ahol az alelnök, Rácz Tibor reagált e szavakkal a pénteki közgyűlés zárszámadást és a nagyberuházásokat, a Szeviépet érintő vitáira.
Tovább »

Szegedi közgyűlés: Csúszásokról és csúsztatásokról

2010. május 7., péntek · 71 hozzászólás

kozgyules13_gs Valamennyi városházi előterjesztést átment a pénteki közgyűlési ülésen, így – bár a Fidesz és a KDNP nem szavazta meg – a testület elfogadta a 2009. évi zárszámadást, az 1-es villamos beruházásának csúszásáról szóló beszámolót, s átütemezte az 1-es belvárosi szakaszának rekonstrukcióját 2011 második félévére. Egyhangúlag döntöttek arról, hogy 740 milliós kötbérigénnyel lép föl a város a kivitelező konzorcium felé. A Fidesz-KDNP indítványát viszont lesöpörték, így az SZKT gazdálkodását nem világítja át külön vizsgálóbizottság. A domainnevekről szóló rendelettervezetét viszont az ellenzék tiltakozására visszavonta Botka László. Tovább »

Fidesz: a Szeviépnek falaznak a szocialisták? + HANG

2010. május 4., kedd · 12 hozzászólás

villamos_fid_it Zárt ülésen tárgyalt volna a szegedi közgyűlés a villamosprojektről május 7-én, mely ellen a Fidesz-frakció tiltakozott. Azt a kérdést tették fel, hogy tán a Szeviépnek akarnak falazni ily módon a szocialisták. Végül – a Fidesz nyomására – nyilvánossá tették ennek a napirendi pontnak a tárgyalását.
Tovább »

Hüvösék már két hónapja tudtak a Szeviép gondjairól

2010. április 29., csütörtök · 20 hozzászólás

vill_projekt_it_01 Mind az M43-as autópálya első szakaszának, mind pedig az 1-es villamos vonalának elmaradt átadásáért a szegedi Fidesz-frakció szerint a Szeviép Zrt. csődhelyzete is felelős. Bár a beruházók szerint az építkezés folyhat tovább, hiszen a konzorcium, melynek a Szeviép is tagja, közös felelősséget vállalt a munkák elvégzésére.
Tovább »

Csődveszélyben a Szeviép – az 1-esen tovább dolgoznak + HANG

2010. április 28., szerda · 14 hozzászólás

boldogasszony1_gs Amint arról a helyi napilap beszámolt, Szeged tömegközlekedés-fejlesztésének egyik kivitelezője, az A-SZ-E Konzorcium tagja, a Szeviép Zrt. komoly anyagi nehézségekkel küzd, csődvédelmet kért maga ellen. A várost úgy tájékoztatta a konzorcium, hogy a beruházás munkálatait ez az esemény nem befolyásolja.
Tovább »

Következő oldal »