Az önkormányzaton múlik a szegedi kiskertesek tíz százaléka

2016. szeptember 13., kedd · 10 hozzászólás

kiskertek002kf

Országosan 10%-ra nőtt a beépíthetőség a kiskertes övezetekben, sok szegedi is azt hitte, hogy immár nagyobb házat építhet, ám kiderült, hat érintett övezetben maradt 5%. Vagyis jelenleg a szántóföldön az országos szabály érvényes, ám ott, ahol valóban laknak, nem. A kormányhivatal arról tájékoztatott, hogy az önkormányzatnál van a döntési jogkör, rajtuk múlik, hogy megkapják-e a kiskertesek a lehetőséget. Tovább »

Kiskertesekkel egyeztetett a polgármester, a Fidesz-KDNP megoldást ígér

2014. május 7., szerda · 5 hozzászólás

kiskertesek02_gs

Botka László szerint a Fidesz csak beszél a kiskertesekről, de nem tesz értük, míg Gyimesi László úgy értékeli, hogy az MSZP kampánytémává silányítja több ezer szegedi ügyét. A hétfői közgyűlés után a polgármester a Családok a Kiskertekért Egyesület tagjaival folytatott megbeszélést. Tovább »

A szegedi kiskertesek javára módosulhat az építési szabályzat + FOTÓK

2013. november 14., csütörtök · Egy hozzászólás

subasa02_gsA mezőgazdasági kiskertek jelenlegi beépítettségét is megváltoztathatja a közgyűlés pénteki ülésén. Az előterjesztés szerint a jelenlegi háromszázalékos beépítettségi küszöböt ötre emelnék, amit a Családok a Kiskertekért Egyesület javasolt. Tovább »

Jubilált a SZESZ: Fokról fokra + FOTÓK

2013. május 12., vasárnap · 3 hozzászólás

SZS20130511_10_eves_a_szesz_004A Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) fennállásának 10. évfordulója igazi retró hangulatban telt a Katolikus Házban. Bepillantást nyerhettünk a társulat múltjának egy-egy szeletébe, és első kézből ismerhettünk meg kulisszatitkokat a szombat esti visszatekintésen.
Tovább »

Hervay-hagyaték a Pinceszínházban

2012. június 5., kedd · Hozzászólok

Képek és levelek az erdélyi költőnőtől

A Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) június 5-én, kedden 21 órától felolvasóestet tart Hervay Gizella Zuhanások című művéből. A tragikus sorsú erdélyi költőnő hagyatéka ezen az egy estén megtekinthető lesz a Szegedi Pinceszínházban, mielőtt a Petőfi Irodalmi Múzeumba kerülne.
Tovább »

A SZESZ új bemutatója a pinceszínházban

2011. január 20., csütörtök · Egy hozzászólás

A 2003 óta működő Szegedi Egyetemi Színház társulata, január 22-én szombat este 18 órakor tartja Burák Ádám: A 13-as asztal című darab premierjét a pinceszínházban. A társulat idén, a nagysikerű Simai Mihály: A félszárnyú tündérek völgye című mesejáték után egy izgalmas produkcióval várja közönségét.
Tovább »

Mi lesz veled, egyetemi színjátszás? + VIDEÓ

2010. június 14., hétfő · Egy hozzászólás

pinceszinhaz_don_quijote_02 A nyolcéves Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) társulata június 12-én befejezte működését – legalábbis a jelenlegi formájában. Egyhetes kisfesztivált szerveztek búcsúzóul SZESZ-feszt néven június 8. és 11. között, melyen az évad előadásai voltak láthatók a Pinceszínházban.
Tovább »

A SZESZ idén három produkcióval készült az évadra

2008. szeptember 5., péntek · Hozzászólok

Három előadást tervez a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) a 2008-2009-es évadra műsorra tűzni; egy új darabot és két, korábban már látott produkciót élvezhet idén a közönség – jelentette be pénteken Czene Zoltán. Tovább »

Alsóvárosi hétvége: Mátyás udvara a Mátyás téren

2008. július 14., hétfő · Hozzászólok

Reneszánsz szombat: piknik a középkorban

Fotók: Gémes Sándor

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a nándorfehérvári emléknapot Szegeden, a Mátyás téren. A rendezvény 2008-ban, a Reneszánsz Évében kiemelten aktuális, ezért a szervezők július 19-én, szombaton gazdag programmal, korhű előadókkal, kézműves vásárral várják az alsóvárosi ferences templom mellé a családokat. Tovább »