Fonott kalács készült Ópusztaszeren húsvét alkalmából + FOTÓK

2017. április 16., vasárnap · Hozzászólok

opusztaszer_kiallitas_husvet41_gs

Húsvét mindkét napján kézműves programokkal, népszokások felelevenítésével várják a látogatókat a parkban. Új kiállítás is nyílt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark területén, a makói hagyma világával ismerkedhetünk meg. Tovább »

Szeri Húsvét a hagyományőrzés jegyében

2017. április 13., csütörtök · Egy hozzászólás

160328husvet_onte389

Rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren. Az emlékpark a Szeri Húsvétra készülve idén is színes programokkal várja a családokat, lesz tojásfestés, régimódi lovas kocsis locsolás, ételszentelés, és természetesen muzsikaszó és néptánc is. Tovább »

Fessen tojást és locsolkodjon Ópusztaszeren!

2017. április 7., péntek · Hozzászólok

SzeriHusvet_onte_2017

Az ópusztaszeri skanzenben rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn életre kelnek a húsvéti hagyományok. Korhű ruhákba öltözött menyecskék, legények elevenítik meg az ünnepi szokásokat. Ételszentelés, tojásfestés, régimódi lovas kocsis locsolás, muzsikaszó, néptánc, népzene, meglepetések és nyeremények várják mindazokat, akik a természethez közel szeretnék ünnepelni a feltámadást. Tovább »

Festővásznon az alföldi táj – Ópusztaszeren a legnagyobb mesterek művei

2014. április 16., szerda · Hozzászólok

muzeum_festmeny_natyi_robert04_gs

A húsvét nem csak a tojásfestés mesterségéről, hanem a vásznakon megelevenített alföldi tájak szépségéről is szól az ópusztaszeri emlékparkban. A “Magyar táj, magyar ecsettel” című kiállításon a 19. és a 20. század legnagyobb mestereinek munkáiból nyílik kiállítás április 20-án.
Tovább »

Az ország legnagyobb húsvéti rendezvénye vár Ópusztaszeren

2014. április 15., kedd · Hozzászólok

szerihusvet15_gs

Tojást festenek, dézsából locsolnak és számtalan néphagyományt elevenítenek fel az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Szeri Húsvét rendezvényén, április 20-21-én. Az ország legnagyobb rügyfakasztó vasárnapja és vízbevető hétfője várja az érdeklődőket a skanzenben! Tovább »

Hímestojás-kiállítás a Szeri Húsvéton + VIDEÓ, FOTÓK

2012. április 8., vasárnap · 3 hozzászólás

Az égiek nem voltak kegyesek a vasárnapi kirándulókhoz. A szombat esti eső, zápor és a vasárnap reggeli, alig 6 fokos hideg, bizony inkább otthonmaradásra késztette azokat, akik a természetben, sőt a Szeri Húsvét kedvéért éppen az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban szerették volna megünnepelni Krisztus Urunk feltámadását.
Tovább »

Szeri húsvétra készülnek a nemzeti parkban

2011. április 11., hétfő · Hozzászólok

Hazánk egyik legnagyobb húsvéti rendezvénye a család minden tagjának érdekes és tartalmas programokat kínál két napon át, április 24-25-én. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark szeretettel várja mindazokat, akik a tavaszi napsütésben, a természethez közel szeretnék Krisztus Urunk feltámadását ünnepelni.
Tovább »