Egyedül a szegedi 46-osok vettek részt mind a tizenkét isonzói csatában

2015. augusztus 4., kedd · Egy hozzászólás

elso_vilaghaboru

A Közéleti Kávéház rendezvénye Tóth István történésszel és Szanka József gyűjtővel az I. világháborúban lezajlott tizenkét isonzói csata témakörére épült, de egyszerre szólt többről és kevesebbről. Tovább »

Felkészültek a Mindenszentekre és Halottak napjára Szegeden + FOTÓK

2014. október 28., kedd · Hozzászólok

temeto_sajttaj10_gs

A szeretteikre emlékezők biztonságára fokozottan ügyelnek Szegeden a rendőrök és polgárőrök. Mindenszentek idején csak a Belvárosi temetőt 60-65 ezer ember keresi fel, ahol az I. világháborúra centenáriuma alkalmából Kegyeleti és Hadi Emlékkiállítást is rendeztek. Tovább »

Szerdától bormustra a Dóm téren

2014. szeptember 15., hétfő · 4 hozzászólás

DSC_1848

A 19. századi hagyományokat felelevenítve szüreti mulatsággal kezdődik szerdán délután a negyedik őszi bormustra. A Dóm téren több mint hetven borász kínálja nedűit, mellettük kézművesek és vendéglátósok települnek ki a térre, ahol az egyik faházban az első világháborúhoz kapcsolódó tárlat fogadja a vendégeket. Tovább »

Murányi Levente: A kommunizmus öröksége ma is él + FOTÓK

2013. február 23., szombat · 15 hozzászólás

A legszörnyűbb és legembertelenebb ideológia a kommunizmus, amely, sajnos, nem tűnt el a történelem színpadáról. Sokan vannak még ma is a hatása alatt és Magyarországról sem sikerült végérvényesen kiűzni, hangsúlyozta Murányi Levente, a Jobbik alelnöke, ’56-os forradalmár a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezett szegedi megemlékezésen.
Tovább »

Megkezdődött a Dóm téri bormustra + FOTÓK

2011. szeptember 14., szerda · 31 hozzászólás

A Pavane zászlóforgató együttes után a borrendek is felvonultak a Dóm téren, ahol az Árkád Szeged színpadán Botka László polgármester megnyitotta a város új gasztronómiai rendezvényét, a hagyományos tavaszi borfesztivál első őszi kistestvérét, a BorTért.
Tovább »

Történelemverseny Görgeyről

2009. december 14., hétfő · Hozzászólok

1

Három ország magyar általános iskolásai adtak számot az 1848–49-es szabadságharc és Görgey Artúr életével kapcsolatos tudásukról egy különleges hangulatú történelemversenyen.

Tovább »