Kerényi Miklós Máté újra Szegeden – gyerekkori álma volt Cosmo szerepe

2017. július 14., péntek · Hozzászólok

kerenyi_miklos_mate_2_kf

Kerényi Miklós Máté, a Budapesti Operettszínház színművésze az Ének az esőben című film színházi adaptációja kapcsán tartózkodik a héten Szegeden. A fiatal tehetség az előadás részleteiről, valamint távlati terveiről beszélt portálunknak. Tovább »

Hamarosan indul a Szegedi Szabadtéri Játékok évada

2017. június 22., csütörtök · 3 hozzászólás

szabadteri011kf

Puccini Toscájával június 30-án kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok évada, a Dóm téren már felépült az ország legnagyobb színpada és a négyezer fős nézőtér is – közölte Herczeg Tamás igazgató csütörtökön a Tisza-parti városban. Tovább »

Szegedi Szabadtéri: Jön az Ének az esőben

2015. szeptember 10., csütörtök · 2 hozzászólás

szabadteri_sajttaj01kfA Mamma Mia!, A nyomorultak és a Tévedések vígjátéka is visszatér a Dóm téri csillagtetős színházba 2016 nyarán. A Szegedi Szabadtéri Játékok 85. évfordulójára az eddigieknél hosszabb, változatosabb évaddal készül.
Tovább »

Katarina Witt Berlinben egyeztetett szegedi szerepéről

2015. április 28., kedd · Hozzászólok

ÁdámSólya_KatarinaWitt_TamásNáray_IldiTihanyi_GyulaHarangozó

Bálkirálynőként lép jégre a világsztár műkorcsolyázó a nyáron, Szegeden Verdi Az álarcosbál című operájában. Különleges alkalom lesz, hiszen a fellépést csak a Szegedi Szabadtéri Játékok és a monumentális produkció kedvéért vállalta. Tovább »

Soha nem látott siker az idei szegedi szabadtéri

2014. augusztus 26., kedd · Egy hozzászólás

szabadteri_megnyito10_gs

Rekordévet zárt a Szegedi Szabadtéri Játékok: összesen 71ezer néző volt kíváncsi a nyári előadásokra. Az évad csúcsprodukciói Gérard Depardieu-vel színre vitt Háry János és a világon először non-replica változatban színre vitt Mamma Mia! voltak. Ezzel az ország legsikeresebb és egyben Európa egyik legjelentősebb színházi fesztiváljává nőtte ki magát a szegedi Játékok. Tovább »

Szirtes Tamás: a Mamma Mia! egy szeretetcsomag és energiabomba + FOTÓK

2014. augusztus 14., csütörtök · Egy hozzászólás

10589034_10203136347148748_1226258545_n (1)

Filmszerű, nagyon valóságos illúziót keltő, látványos és egyben megmozgató produkciót ígér a Mamma Mia! rendezője, Szirtes Tamás. Egy délutánt eltölthettünk a színfalak mögött, ahol számos érdekességet tudtunk meg a háttérmunkásoktól, alkotóktól és szereplőktől. Tovább »

Újszegeden is szereti a tik a meggyet + FOTÓK

2014. augusztus 10., vasárnap · 3 hozzászólás

bakterhaz13

Rideg Sándor Indul a bakterháza ugyanakkorát ütött Bereményi Géza átiratában, mint a klasszikussá vált filmrendezés. Az Újszegedi Szabadtéri Színpad komédiáján az is a térdét csapkodhatta, aki betéve ismeri már Regős Bendegúz minden ízes tréfáját. Kiderült végre az is, hogy milyen lenne a világ, ha tehénpásztorok irányítanák azt. Tovább »

Morriconét és Orbán Viktort is védte Depardieu szegedi testőre

2014. augusztus 5., kedd · 9 hozzászólás

rusz_alajos05_gs

A testőri munka a biztonsági szakma csúcsa, megítélése azonban változó: bizonyos emberek számára státusszimbólum, míg mások szemében egy szükséges, de zavaró háttérmunkás csupán az őt kísérő szakember. A Szegeden dolgozó Rusz Alajos legutolsó kliense a szabadtérin fellépett Gérard Depardieu volt, de védte már Orbán Viktort és Ennio Morriconét is, húszévnyi tapasztalattal a háta mögött mesélt nekünk a szakma kulisszatitkairól. Tovább »

Sorbán Csaba: “A jó Švejk titka a mérték”

2014. július 25., péntek · Egy hozzászólás

SZS20140415_a_svejk_olvasoproba_017

“Az Ádám Tamással folytatott közös munka nyomán sikerült egészen pontosan megfogalmaznom a figura mozgatórugóit.” Sorbán Csaba előtt – már csak színészként sem – ismeretlen Švejk, a derék katona figurája. A Szegedi Nemzeti Színház színészét a pénteki premier előtt a címszereplőről faggattuk.
Tovább »

Nyerjen jegyet a szabadtérire! – Švejk, a derék elsőháborús katona

2014. július 21., hétfő · Egy hozzászólás

svejk3_gs

Nem tudja milyen programot válasszon hétvégére? Szívesen ellátogatna a szegedi szabadtéri előadásaira? Megkísértené szerencséjét? Játsszon páros belépőkért a szabadtéri színház elő újszegedi előadására, a Švejk, a derék elsőháborús katona című komédiára.
Tovább »

Botka: Európa legszebb színpada a szegedi szabadtérié + FOTÓK, VIDEÓ

2014. július 4., péntek · Egy hozzászólás

szabadteri_megnyito10_gs

Péntek este a Zorba, a görög című táncmű premierjével indult el a Szegedi Szabadtéri Játékok. A csillagtetős színház idei évadát Botka László polgármester és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter nyitotta meg. Tovább »

Keresztúri Farkas Csaba és Haág Zalán Alföldi István, a király rendezéséről

2013. augusztus 20., kedd · 61 hozzászólás

istvan_a_kiraly99_gsAlföldi Róbert a szegedi szabadtérin bemutatott, heves vitákat kiváltó István, a király rendezése kapcsán Keresztúri Farkas Csaba jobbikos képviselő mondja el véleményét, amire Haág Zalán, a Fidesz-KDNP képviselője reagál.
Tovább »

Szeged aranyérmét kapták az István, a király alkotói + FOTÓK

2013. augusztus 17., szombat · 29 hozzászólás

botka_istvan_kiraly_mj 030Az István, a király bemutatójával egy különleges este elé néz Szeged – fogalmazott Botka László polgármester, aki a darab alkotóit fogadta, s a város aranyérmével köszönte meg munkájukat. Tovább »

Hét végén operakuriózum látható a Dóm téren + VIDEÓ

2013. augusztus 9., péntek · Egy hozzászólás

porgy_es_bessCsütörtök este tartotta a Porgy és Bess főpróbáját az amerikai Living Arts társulat a szegedi Dóm téren. A főszereplők rengeteg kihívást találnak a jazz és gospel elemeket is tartalmazó operában. A rendező szerint Gershwin tökéletes művet írt.
Tovább »

Elfújta a szél: Új hangzás és zenei világ a szegedi szabadtérin + FOTÓK, VIDEÓ

2013. július 18., csütörtök · Egy hozzászólás

koztal04_gsA jövő héten ősbemutatóval debütáló Elfújta a szél című musical kilenc szereplőjével és a karmesterrel találkozhatott a közönség csütörtök délután a Reök-palotában. A bemutatkozón arra is fény derült, miben hasonlít, és miben különbözik a mostani darab a Rómeó és Júliától. Tovább »

Találkozzon az Elfújta a szél sztárjaival! + VIDEÓ

2013. július 17., szerda · 3 hozzászólás

elfujta a szelA Szegedi Szabadtéri Játékok közönségtalálkozóján az Elfújta a szél musical produkció sztárjaival találkozhatnak a nézők csütörtökön délután a Reök átriumában. Tovább »

„A darab ugyanaz” – Szörényi Leventével beszélgettünk

2013. július 13., szombat · 16 hozzászólás

sodi_dijatado_mj 042Az István, a király harminc évvel ezelőtti királydombi bemutatója óta sikertörténet – vajon mi állhat a három évtizedes diadalmenet hátterében? – többek között erről is beszélgettünk Szörényi Levente Kossuth-díjas zeneszerzővel.
Tovább »

Botka László: A szabadtéri játékokkal Európa idetalál Szegedre + FOTÓK, HANG

2013. július 5., péntek · 21 hozzászólás

szabadteri_premier_leanyvasar07_gs“Mindaz, amit közös értéknek hiszünk, itt van a Dóm téri csillagos ég alatt, mely igazi csillag Európa kék lobogóján” – fogalmazott a Szegedi Szabadtéri Játékokat megnyitó beszédében Botka László polgármester. Tovább »

Lokális együttműködés, nemzetközi kitekintés – új utakon a szabadtéri

2013. április 24., szerda · 6 hozzászólás

domter_maria55_gsA szabadtéri játékok új menedzsmentje egy igazi kuriózummal, New Yorkból érkező operaelőadással „pótolja” a visszamondott Kung-fu legendát – Herczeg Tamás igazgatót és Harangozó Gyula művészeti igazgatót kérdeztük a feladatokról.
Tovább »

Három generáció sztárjai az Elfújta a szélben a szabadtérin

2013. március 12., kedd · Egy hozzászólás

Lerántották a leplet a hazánkban először a Dóm téren látható Presgurvic-musical szereplőgárdájáról. Három musicalgeneráció képviselőire osztották a szerepeket. A sajtótájékoztatón a művészek ízelítőt is adtak a darabban hallható dalokból, mellyel azonnal elbűvölték a megjelenteket. A rendező színes, szélesvásznú, igazi filmszerű előadást ígért.
Tovább »

Kulturális bizottság: Herczeget a szabadtéri, Gyüdit újra a színház élére + FOTÓK

2013. február 20., szerda · 15 hozzászólás

A közgyűlés kulturális bizottsága szerdán meghallgatta a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatói posztjára pályázó jelölteket, valamint a Szegedi Nemzeti Színház igazgatói székéért indulók dolgozatairól is vitázott. A szabadtéri esetében Herczeg Tamás, a színház direktori pályázatánál pedig Gyüdi Sándor támogatása mellett voksolt a testület. A végső döntést a február 22-i közgyűlés hozza majd meg.
Tovább »

Hová tűnt Bátyai Edina? – kérdések válaszok nélkül

2013. február 4., hétfő · 57 hozzászólás

Miután Bátyai Edinát leváltották a Szegedi Szabadtéri Játékok éléről, komoly, személyeskedésektől sem mentes kritikával illetett több helyi politikust nyilatkozataiban. Egyúttal bejelentette, hogy ő is pályázik az igazgatói posztra, aztán mégsem indult az új kiíráson. Megpróbáltunk utánajárni, miért.
Tovább »

Színházi nagyhatalommá tenné a Szabadtérit Herczeg Harangozóval együttműködve

2013. január 30., szerda · 12 hozzászólás

Herczeg Tamás kulturális menedzser, a színháztudományok doktora, a Szegedi Szabadtéri Játékok korábbi igazgatóhelyettese, illetve korábbi Reök-igazgató Harangozó Gyula Kossuth-díjas, balettművésszel mint művészeti igazgatóval dolgozna együtt a Játékok sikeréért. Igazgatóvá megválasztása esetén művészileg igényes nagyformátumú közönségbarát előadásokat ígér.
Tovább »

Négyen indulnak a szabadtéri igazgatói székéért, Bátyai Edina nincs a pályázók között

2013. január 24., csütörtök · 12 hozzászólás

Négyen indulnak a Szegedi Szabadtéri Játékok megüresedett igazgatói posztjáért. A korábban leváltott direktor, Bátyai Edina bár azt kommunikálta, hogy ismét ringbe száll, nincs az indulók közt.
Tovább »

Még egyszer a közgyűlésről: provokáció vagy spontán felháborodás?

2012. december 15., szombat · 73 hozzászólás

A politikai erőtérben a pártérdek, pártkommunikáció hangsúlyozására előszeretettel „használnak” civil köntösbe öltöztetett aktivistákat jobb- és baloldalon egyaránt. A csütörtöki rendkívüli közgyűlésen Bátyai Edina leváltásakor figyelhettük meg épp, hogy lendül akcióba korábbi MSZP-s képviselőjelölt és Milla-aktivista együtt a Miérthallgatók vezetőjével…
Tovább »

Fidesz-KDNP: Gazdasági döntés volt Bátyai Edina leváltása

2012. december 13., csütörtök · 25 hozzászólás

A közgyűlés Bátyai Edina leváltásával pusztán gazdasági döntést hozott, melynek oka a Szegedi Szabadtéri Játékok elmúlt években tapasztalt mélyrepülése. Míg Botka László pályáztatás nélkül nevezte ki az előző ügyvezetőt, addig a Fidesz-KDNP nyílt pályázatot javasol a tisztség betöltésére – olvasható a párt sajtóközleményében.
Tovább »

Kelemen Csaba nyílt levélben válaszolt a kritikusoknak

2012. december 12., szerda · 5 hozzászólás

Nyílt levélben válaszolt Kelemen Csaba színművész, az Agria Nyári Játékok Nonprofit Kft. vezetője arra a dokumentumra, amellyel kulturális újságírók, szerkesztők, kritikusok fordultak a szegedi közgyűlés azon képviselőihez, akik Bátyai Edinának, a Szegedi Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft. ügyvezetőjének leváltásáról dönthetnek.
Tovább »

SZTE-s tanszékvezetők nyílt levele a Bátyai-ügyről

2012. december 12., szerda · 10 hozzászólás

Szegedi polgárként büszkék vagyunk a REÖK friss szellemére és a Szegedi Szabadtéri Játékok patinás hagyományára. Egyetemi polgárként ugyanakkor érzékenyek vagyunk az alkotás szabadságára is – írja Bátyai Edina tervezett leváltásával kapcsolatos nyílt levelében az SZTE BTK négy tanszékvezetője.
Tovább »

Következő oldal »