Fonott kalács készült Ópusztaszeren húsvét alkalmából + FOTÓK

2017. április 16., vasárnap · Hozzászólok

opusztaszer_kiallitas_husvet41_gs

Húsvét mindkét napján kézműves programokkal, népszokások felelevenítésével várják a látogatókat a parkban. Új kiállítás is nyílt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark területén, a makói hagyma világával ismerkedhetünk meg. Tovább »

Szeri Húsvét a hagyományőrzés jegyében

2017. április 13., csütörtök · Egy hozzászólás

160328husvet_onte389

Rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren. Az emlékpark a Szeri Húsvétra készülve idén is színes programokkal várja a családokat, lesz tojásfestés, régimódi lovas kocsis locsolás, ételszentelés, és természetesen muzsikaszó és néptánc is. Tovább »

Kertész Péter: Az összmagyarság valódi találkozóhelye Ópusztaszer!

2014. március 12., szerda · 5 hozzászólás

kertesz_peter_opusztaszer01_gsAz „Ópusztaszer hazavár!” nem csak egy szlogen, a nemzeti összetartozás egyik központjaként is funkcionáló Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban hónapról hónapra látványos rendezvényekre invitálják a látogatókat. Idén megújul a skanzen, és az ányási kápolnát is felépítik. Tovább »

Ökumenikus kápolna épül Ópusztaszeren

2013. május 21., kedd · Hozzászólok

Ökumenikus kápolna épül európai uniós támogatással az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark skanzenjében. A beruházás Csongrád és a szomszédos romániai Temes megyében kialakítandó zarándokútvonal részeként valósul meg – jelentette be Kertész Péter, a park igazgatója kedden, Ópusztaszeren.
Tovább »

Nagy-Magyarország Mórahalom határában – skanzen kétméteres parlamenttel + FOTÓK, VIDEÓ

2012. október 18., csütörtök · 9 hozzászólás

A történelmi Magyarország ötven műemlékét, köztük az alsóvárosi ferences templomot és a szegedi zsinagógát is bemutatja az a hazánkban egyedülálló skanzen, melyet Mórahalom határában alakítanak ki. Az épített kertben egymástól 15-30 méterre lesznek a műemlékek valósághű makettjei.
Tovább »

Kiállítás a Feszty-körkép keletkezéséről

2009. december 23., szerda · 3 hozzászólás

Családi összefogás

fesztyreszlet Bezárták a Feszty-körképet, és megkezdődtek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark területén a jövő év május 5-ig tartó, az EU által 463 millió forinttal, a Csongrád Megyei Önkormányzat jóvoltából pedig 160 millióval támogatott felújítási munkálatok. Tokovics Tamást, az ÓNTE igazgatóját erről faggattuk.
Tovább »