Palkovics: a kormány támogatni fogja a plusz egy évfolyam bevezetését

2017. március 7., kedd · Hozzászólok

A kormány támogatni fogja a plusz egy év, azaz a kilenc évfolyamos általános iskola bevezetését, de pontosan be kell mutatni, hogy az az elvárt célokat hogyan szolgálja – közölte Palkovics László oktatási államtitkár a köznevelési kerekasztal keddi ülése után sajtótájékoztatón Budapesten. Csépe Valéria miniszteri biztos jelezte: szerdától megkezdődik az új Nemzeti alaptanterv (Nat) koncepciójának szakmai egyeztetése. Tovább »

Oktatási államtitkárság: Maruzsa Zoltán lesz az új köznevelésért felelős helyettes államtitkár

2017. február 7., kedd · Hozzászólok

maruzsa-zoltan

Március 1-jétől Maruzsa Zoltán tölti be a köznevelésért felelős helyettes államtitkári pozíciót, elődje, Sipos Imre az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója lesz – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkársága kedden az MTI-vel. Tovább »

Navracsics: a jövő problémáit csak a ma oktatásával lehet megoldani

2017. február 3., péntek · Hozzászólok

navracsics

A jövő problémáit csak a ma oktatásával lehet megoldani – hangoztatta Navracsics Tibor kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi uniós biztos pénteken Székesfehérváron, az Országos Diákparlament (ODP) nyitó plenáris ülésén. Tovább »

Palkovics: zökkenőmentesen indult a tankerületi központok működése

2017. január 10., kedd · Egy hozzászólás

Palkovics László; Sipos Imre; Solti Péter

Zökkenőmentesen indult az év, az 58 tankerületi központ működése rendben megkezdődött, az önkormányzati iskolák átvétele lezárult – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára kedden Budapesten. Tovább »

Sipos Imre Szegeden: folyamatban van az új Nemzeti Alaptanterv kidolgozása

2016. augusztus 30., kedd · 3 hozzászólás

kozponti_tanevnyito10_gsKevesebbet, alaposabban, türelmesebben, igényesen – Sipos Imre szerint ezek az új Nemzeti Alaptanterv legfontosabb ismérvei, már ami az alsós évfolyamokat illeti. Az EMMI helyettes államtitkára Szegeden, a Szakképzési Centrum Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskolájában arról is beszélt, a tananyagcsökkentés érdekében tanmenetjavaslatot készítettek, de nem csökkentik a pedagógusok neveléssel-oktatással lekötött munkaidejét.
Tovább »

Emmi: hamarosan megkapják pluszjuttatásuk első részét a pedagógusokat segítők

2016. július 15., péntek · Hozzászólok

Idén kétszer 35 ezer forint béren kívüli juttatást kapnak a nem pedagógus végzettségű, nevelést és oktatást segítő dolgozók, az első összeghez még a nyáron hozzájutnak – mondta Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) helyettes államtitkára kiemelte: a juttatás az állami intézményfenntartás rendszerében dolgozóknak jár; az Erzsébet-utalványok kiosztását a jövő héten kezdik meg. A második juttatást ősszel kapják meg az érintettek - tette hozzá.

Sipos Imre hangsúlyozta: a korábbi ígéreteknek megfelelően 2017. január elsejétől 7+3 százalékos béremelést is biztosítanak, 7 százalékot e dolgozói kör minden tagja megkap, 3 százalékot pedig differenciáltan lehet szétosztani.

A kormány fontosnak tartja a pedagógusok tevékenységét segítő kollégák munkáját, akik az iskolákban, óvodákban és kollégiumokban kiegészítik a pedagógusok munkáját, részt vesznek a gyerekek nevelési feladataiban és az iskolák adminisztratív feladatainak ellátásában. Ezt köszönik meg a kétszeri béren kívüli juttatással és a béremeléssel - mondta.

Sipos Imre a köznevelési kerekasztal április 19-ei budapesti ülése után jelentette be: az Emmi azt javasolja, hogy a nevelést-oktatást segítő, nem pedagógus dolgozóknak idén két alkalommal 35 ezer forintos pluszjuttatás járjon, továbbá, hogy 2017-től 10 százalékos béremelést kapjanak. A tárca javaslata legalább 15 ezer embert érint - közölte.

Köznevelési kerekasztal – Sipos: állami kézbe veszik a közoktatási intézményeket

2016. május 17., kedd · Hozzászólok

Az állam lesz a közoktatási intézmények működtetője és fenntartója az Országgyűlésnek kedden benyújtandó törvényjavaslat értelmében. Sipos Imre a köznevelési kerekasztal keddi budapesti ülése után közölte: egyértelmű felelősségi viszonyokat kell biztosítani, ezt szolgálják a változtatások.
Tovább »

Emmi: egy gyereket sem érhet hátrányos megkülönböztetés

2016. február 26., péntek · Hozzászólok

Egy gyermeket sem érhet hátrányos megkülönböztetés az iskolákban – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Sipos Imre azt mondta: nem szeretnék, hogy bármiféle szétválasztás induljon el az iskolákban, minden gyermek egyforma, azért járnak iskolába, hogy tanuljanak.
Tovább »

Hamarosan megkezdődik a vita a kilenc évfolyamos iskolákról – Sipos Imre Szegeden

2015. augusztus 25., kedd · Hozzászólok

Megkezdõdött a tankönyvek kiszállítása az iskolákbaHárom éve még a fenntartás és átalakítás voltak a kulcsszavak a közoktatás intézményrendszerében, kevés szó esett eddig azonban a tartalmi megújításról, a versenyképes tudásról, az esélyteremtésről, valamint a hátránykompenzációról. Pedig ezek együttese adja a minőségi oktatás alappilléreit, melyek mentén eredményes lehet a köznevelés, s egyúttal a családok is segítséget kaphatnak – jelentette ki Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár.
Tovább »

Koltay Gábor Mindszenty-filmje a TIK-ben

2010. október 4., hétfő · Hozzászólok

Október 9-én, szombaton, 17 órai kezdettel a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában bemutatják Koltay Gábor Mindszenty, a fehér vértanú című dokumentumfilmjét Sípos Imrével, a Pesti Magyar Színház színész-rendezőjével a főszerepben.
Tovább »