A minőségi fesztiváloké a jövő – két szegedi is a legek között

2017. július 13., csütörtök · 5 hozzászólás

magyar_fesztival_szovetseg_elnokseg_sajttaj001kf

Szeged két fesztiválja, a szabadtéri és a THEALTER európai szakmai szervezetek elismerését is kivívta – hangzott el a Magyar Fesztivál Szövetség elnökségének kihelyezett ülésén. Márta István, az MFSZ elnöke arról is szólt, hogy a kormányzat idén már 750 milliós keretből támogatja a kiemelt vidéki rendezvényeket, ezzel is hozzájárulva a minőség növeléséhez. Tovább »

Összefogás a fiatalokért – ÁGOTA Integrációs Nap a bűnmegelőzés jegyében + FOTÓK

2015. november 14., szombat · Hozzászólok

DCIM100GOPROGOPR0433.

Az ország minden részéből érkeztek ezúttal is nevelőszülők és gyermekek az ÁGOTA Integrációs Napjára. A Zárpor tónál és a lila iskolában több ezren csatlakoztak a színes programkavalkádhoz, melynek középpontjában a bűnmegelőzés állt, az, hogy a család és a sport milyen jelentőséggel bír ezen a területen. Tovább »

Adománygyűjtéssel és gyermekprogramokkal búcsúztatták a nyarat a Szent István téren + FOTÓK

2014. augusztus 30., szombat · 4 hozzászólás

csaladinap_kothencz_mj027

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára hirdettek gyűjtést a Szent István téren, ahová nyárbúcsúztató családi napra invitálták a környékbelieket. A piac a vásárlóknak mond egyfajta köszönetet a rendezvénnyel, míg a körzet képviselője és Kothencz János polgármesterjelölt a közösségteremtés fontosságát hangsúlyozta a rendezvényen. Tovább »

Lovaskupával és reneszánsz hangulattal emlékeznek a nándorfehérvári diadalra

2014. július 16., szerda · 3 hozzászólás

nandorfehervar_mj101

Számos hagyományőrző bemutató és sok más izgalmas családi program várja az érdeklődőket július 18-19-én Szegeden, a Mátyás téren a IX. Nándorfehérvári Emléknapok programsorozatára, amely idén Nándorfehérvár Kupa lovas díjugrató versennyel is kiegészül. Tovább »

Kertész Péter: Az összmagyarság valódi találkozóhelye Ópusztaszer!

2014. március 12., szerda · 5 hozzászólás

kertesz_peter_opusztaszer01_gsAz „Ópusztaszer hazavár!” nem csak egy szlogen, a nemzeti összetartozás egyik központjaként is funkcionáló Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban hónapról hónapra látványos rendezvényekre invitálják a látogatókat. Idén megújul a skanzen, és az ányási kápolnát is felépítik. Tovább »

Nagyot dobbant az ÁGOTA szíve + FOTÓK

2013. november 9., szombat · 19 hozzászólás

agota_csaladi_nap71_gs„Gyerek és gyerek között nincs különbség” – hangsúlyozta az ÁGOTA családi és közösségi napján Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége. A résztvevők egy óriási szívet is formáltak, mely egy üzenet a társadalomnak: minden gyermeknek családban a helye! Tovább »

„Hiszünk az itt élő emberekben” – ÁGOTA családi nap a lila iskolában + FOTÓK

2013. június 29., szombat · 2 hozzászólás

csaladi_nap_40_gsCsokievő verseny, kézműves foglalkozások, arcfestés, ugrálóvár és szépségverseny is várta a lila iskolába a családokat szombaton. Az ÁGOTA Alapítvány közösségi napjához ezúttal is több ezren csatlakoztak.
Tovább »

Szerdai programajánló: időutazás az egyetemi könyvtárral + VIDEÓK

2012. április 24., kedd · Hozzászólok

A VII. Könyvtári Éjszaka idei témája a ’20-as, ’30-as évek, így e korszak is megelevenedik az SZTE Klebelsberg Könyvtárban szerda este. Pálfi György montázsfilmjét, a Final cutot a Belvárosi Moziban mutatják be, és jön a Bëlga is.
Tovább »

A Körös-toroki Napok mérlege rendőri szempontból

2011. augusztus 8., hétfő · 2 hozzászólás

Augusztus 04-07. között került Csongrádon megrendezésre az immár hagyományosnak tekinthető, nagy számú látogatót vonzó Körös-toroki Napok rendezvény-sorozat. A hétvégi eseményre sokan, összesen mintegy 40-50 ezren voltak kíváncsiak – írja Tuczakov Szilvána őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Tovább »

Kedd: Zenés cigánymese, mesés cigányzene a Tavaszi Fesztiválon

2009. március 23., hétfő · Hozzászólok

A színház és bábszínház felnőtt és gyermek rajongói egyaránt lelhetnek maguknak programot kedden, és itt vannak a Tavaszi fesztivál rendezvényei is: az IH-ban cigánymese, a Millenniumi Kávéházban komolyzenei koncert. Folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben, és ugyanott ismét LightMagyarMix. Frankofonoknak francia hetek franciákkal – és esetleg halászlével, a Nemzetiségek Házában újra Dinnyés József daltulajdonos. A Grand Caféban Balázs Attila estje, a Belvárosi Moziban Világmegváltók-sorozat és Nyugdíjas filmklub, és akad néhány jó buli is… kedden biztosan nem fogunk unatkozni. Tovább »

Kedd: Színház és hangverseny

2009. március 16., hétfő · Hozzászólok

Főként színházat és hangversenyt kínál a kedd az érdeklődőknek: az előbbi terén A tévedések komédiájától az interaktív színházig, az utóbbiból pedig az IH-beli ifjúsági hangversenyét, vagy a HAMMIDP Alapfokú Művészeti Iskola tanári hangversenyét lehet választani, de persze ezeken kívül is akad még szemezgetni való. Tovább »

Kedd: Csajkovszkij-est Kelemen Barnabással

2009. március 9., hétfő · Hozzászólok

A komolyzene kedvelőinek ajánljuk a kedd esti koncertet a színházban, amelyen Csajkovszkij D-dúr hegedűversenyét korunk egyik legjelentősebb magyar hegedűművésze, Kelemen Barnabás szólaltatja meg. Az SZTE JGYPK 2009. évi Szép magyar beszéd versenyét is kedden tartják, és folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben. Írókról, költőkről hallhatunk beszélgetést a Kávéházban, és újra a Régi Hungária a téma a Szeged étteremben. Aki digitális világunk titkaira kíváncsi, menjen a CSMKIK székházba kedden. A Grand Caféban a kedd este Bereményi Gézáról szól, a Belvárosi Moziban délután Világmegváltók-sorozat, lesznek bulik, és újra Dumaszínház a JATE-ban. Tovább »

Kedd: „Fizetek főúr…” – örökzöldek, operett, nosztalgia

2009. március 2., hétfő · Hozzászólok

„Fizetek főúr, volt egy feketém…” – Ki ne emlékezne erre az örökzöld dalra, amely sok már hasonló népszerű slágerrel és operettrészlettel együtt kedden hangzik el az IH-ban rendezett nosztalgiaműsorban. A színházi és bábelőadások ezen a napon egyaránt a kicsiknek szólnak, – no persze az „örök gyerekeket” is várják mindkét helyen. Róma és a 20. századi történelmi regény kapcsolatáról tart előadást a bölcsészkaron egy kolozsvári vendégprofesszor, és folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben. Ismert és elfeledett zenei műfajokat és formákat szólaltatnak meg különféle hangszereken a Király-König Zeneiskola növendékei délután, és gyermekkoncert lesz élő bábokkal Sivatagi Show címmel. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényt szervez „Együttműködésünk fejlesztése a hatóságokkal” címmel, a csütörtöki műsorváltozás vészesen közeleg a mozikban – az aktuális filmeket ne hagyjuk ki! Koncert, táncház és bulik várják este a kikapcsolódni vágyókat… Tovább »

Hétfő: nyugis, de nem unalmas

2008. október 19., vasárnap · Hozzászólok

Bár szegényesebb, ma is van választék a szórakozni vágyóknak. Színháztörténet a Somogyi Könyvtárban, az ELTE Egyetemi Színpad rendhagyó előadása a reneszánsz jegyében, beszélgethetnek Závada Pál íróval, itt lesz Stadler József vállalkozó, megtudhatják, mia siker receptje a tudományban, hallgathatnak rocktörténetet, balkáni zenét, mehetnek moziba, és ha ez még mindig kevés, fiataloknak és izgágáknak este szokás szerint buli a JATE Klubban. Ne maradjanak otthon ma sem, nem érdemes! Tovább »