Hetedhét Cekkeres védjegyet vezetett be hat homokhátsági település

2017. április 27., csütörtök · Hozzászólok

krumpli_burgonya_mezogazdasag

A minőségi helyi termékek piacra jutását segítendő bevezette a Hetedhét Cekkeres védjegyet hat homokhátsági község – közölte Sánta Gizella (független) ruzsai polgármester csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Cekkeren innen… és cekkeren túl – Hetedhét cekkeres védjegy Csongrád megyében

2017. április 20., csütörtök · Hozzászólok

hetedhet_cekkeresCekkernagyi, cekkerbusz – debütál a Hetedhét Cekkeres márkanév április 27-én, Ruzsán. A helyben megtermelt és előállított termékek piacra kerülését, ezáltal a helyi gazdaság élénkítését és a közösség építését tűzte zászlajára az a településfejlesztési program, amelynek égisze alatt Hetedhét Cekkeres védjegy kerül bevezetésre Csongrád megye hat településén. A Ruzsa Község vezetésével, Bordány, Öttömös, Pusztamérges, Üllés és Zákányszék összefogásával megvalósult településközi együttműködés egyedülálló hazánkban. Tovább »

Mártély, Öttömös, Derekegyház, Zákányszék: ismét megérkeznek az egészségügyi szűrőbuszok

2015. szeptember 1., kedd · Egy hozzászólás

fonendoszkop

A hét második felében Mártély, Öttömös, Derekegyház és Zákányszék lakosait várják ingyenes szűrésekkel, tanácsadással, foglalkozásokkal.
Tovább »

4 milliárdból fejlesztették a homokháti vízhálózatot

2014. június 17., kedd · Hozzászólok

_DSC0024

A Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás támogatást nyert a „Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító program” elnevezésű beruházásra. A projekt célja Ásotthalom, Bordány, Domaszék, Forráskút, Mórahalom, Pusztamérges, Ruzsa, Öttömös, Üllés és Zákányszék települések vízminőség-javító fejlesztése, a vízhálózat részbeni rekonstrukciójával és fejlesztésével. A projekt nettó összköltsége 4 248 192 808 Ft, melyből csak 1 249 410 Ft önerőt kell a tagönkormányzatoknak biztosítani.
Tovább »

Spárgafesztivál Öttömösön

2011. június 10., péntek · Hozzászólok

Tizenhetedik alkalommal rendezik meg szombaton a Spárgafesztivált a Csongrád megyei Öttömösön; a szombati rendezvényen a zöldségből szinte minden készül, a levesen túl főzelék, fasírt, sőt még sütemény is – mondta el pénteken az MTI-nek a polgármesteri hivatal igazgatási ügyintézője.
Tovább »

Kivágott fasor a zákányszéki út mellett

2010. január 19., kedd · 5 hozzászólás

fakivagas11_gsTöbb száz közterületen álló fa került veszélybe a Szeged–Zákányszék–Ruzsa–Öttömös közti közel 40 km-es közútvonal mentén, mivel a tervek szerint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egy ütemben akarta kiirtani a fasort a hosszú útszakasz mindkét oldalán. A munkálatok decemberben megkezdődtek, majd civil tiltakozásra hamar félbeszakadtak – egyelőre…
Tovább »

Új elnök a Fidesz megyei ifjúsági tagozatának élén

2009. október 12., hétfő · 88 hozzászólás

Új elnököt választott a Fidesz megyei ifjúsági tagozata az öttömösi tisztújító gyűlésen. A Fidesz Csongrád Megyei Ifjúsági Tagozatát eddig a párt szegedi elnöke, Gyimesi László vezette, hétfő délutántól azonban már Szanka László látja el az elnöki feladatokat. Gyimesi nem jelöltette magát, helyette Göblyös Dávid szállt be a politikai ringbe.
Tovább »

Már a második az FK 1899 Szeged

2009. április 8., szerda · Hozzászólok

A labdarúgó megyei III. osztály hétvégi 16. fordulójában újabb győzelmet aratott az FK 1899 Szeged, s mivel az Algyő II. – Szatymaz rangadó hazai sikerrel végződött, a kék-feketék a szatymaziakat megelőzve előreléptek a második helyre. Tovább »

Két világ szobrai

2008. június 21., szombat · Egy hozzászólás

A Dömötör-díj szobrának alkotója

Fotók: Gémes Sándor

Bánvölgyi László negyvenhat éves szobrászként annak a fiatal szegedi generációnak a tagja, mely Fritz Mihálytól, Kalmár Mártontól sajátította el a szobrászat alapjait. A Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában letett érettségi vizsgák után a Magyar Képzőművészeti Főiskola kőszobrász-restaurátor szakán szerzett diplomát, hogy aztán visszatérjen a gyökerekhez. Restaurátorként Csongrád megye művészi értékeinek ad új életet, szobrászként a történelemnek teremt emlékeket. Tovább »