Aláírták: Mórahalmon épülhet elsőként munkásszálló + VIDEÓ

2017. szeptember 5., kedd · 18 hozzászólás

Mintegy félmilliárd forintos beruházás valósulhat meg a homokhátsági településen. Az aláírt szerződés értelmében Mórahalmon csaknem száz férőhelyes munkásszálló épülhet a közeljövőben, javítva a munkaerő-piaci mobilitást. Tovább »

Becsöngő után, fejlesztések előtt a mórahalmi iskola

2017. szeptember 1., péntek · Hozzászólok

A legnagyobb befektetés gyermekeink jövőjéért tenni – hangzott el a Móra Ferenc Általános Iskola tanévnyitóján, egyben első tanítási napján. A mórahalmi intézmény a jövőben még szebb és jobban felszerelt környezetben fogadhatja a diákokat egy eredményes pályázatnak köszönhetően. Tovább »

Új városközpont, munkásszálló és uszodaépítés – Mórahalom mert nagyon álmodni

2017. augusztus 23., szerda · 6 hozzászólás

MORAHALOM_KOZMEGHALLGATAS22_gs

Meghallgatta Mórahalom felvetését a kormány, elsőként az országban a homokháti kisvárosban épül részben központi támogatással egy csaknem száz férőhelyes munkásszálló – jelentette ki Nógrádi Zoltán polgármester az Aranyszöm Rendezvényházban tartott közmeghallgatáson. Elhangzott az is, hogy már tíz CSOK-ot igénylő családnak nyújtottak támogatást, önkormányzati garzonokat is kialakítanak, de az uszodaépítéshez még keresik a forrásokat. Tovább »

Új városközpontot álmodtak Mórahalmon

2017. augusztus 12., szombat · Egy hozzászólás

DCIM100MEDIA

Ipari parkját fejleszti Mórahalom a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból, de nyertek pénzt szociális városrehabilitációra, intézmények kapacitásfejlesztésére, sőt egy zöldség-előkészítő üzem is épül a turisztikai célú beruházások mellett. Tovább »

Az értékmegőrzés a hétköznapi emberek feladata is + FOTÓK

2017. július 7., péntek · Hozzászólok

megyei_ertekeink_morahalom08_gs

Rendkívül fontos az eddigi értékeink továbbörökítése, ugyanis ez láncolja össze a generációkat, a múltat, a jelent és a jövőt. Ezzel kapcsolatban tartották meg a Csongrád Megyei Értékek Napját Mórahalmon. Tovább »

Hollik István: Hiába riogatnak, nem zárnak ki az unióból + FOTÓK

2017. május 19., péntek · Hozzászólok

hollikistvan_forum_0518

Az európai országok közül egyre többen szimpatizálnak azzal, hogy egy egységes birodalom alakuljon ki a kontinensen – jelentette ki Hollik István csütörtök este. A Mórahalmon tartott nemzeti konzultációs fórumon elhangzott: Magyarország felkészült az unióval szembeni vitára, és nem hajlandó engedni a politikai nyomásnak. Tovább »

A közösségteremtést szolgálja a KAPOCS Népfőiskola Mórahalmon

2017. május 11., csütörtök · Hozzászólok

kapocs_nepfoiskola_morahalom01_gs

Nemcsak az ismeretátadást, hanem az értékközvetítést is szolgálja a mórahalmi KAPOCS Népfőiskola, amelynek alapító ünnepségén Lezsák Sándor azt hangsúlyozta, hogy meg kell szerveznünk önmagunkat, és keresztény nemzetünknek minden forrását mozgósítani kell annak érdekében, hogy helyt tudjunk állni ebben a világban. Tovább »

Norvég mintára fejlesztik az idősellátást Mórahalmon + FOTÓK

2017. április 29., szombat · 2 hozzászólás

norveg_haz

A helyi időskori ellátást segíti az a norvég finanszírozású egy éves program, melynek keretében a mórahalmi önkormányzat norvég szakértőktől szerzett értékes tapasztalatokat a szociális szférát érintően. A pályázatból egy új közösségi központ jött létre a Szentjános térségben. A több mint 1,2 millió euróból megvalósult beruházás és a különféle szakmai tréningek egyöntetű célja az aktív időskor elősegítése. Tovább »

Boban Markovics és zenekara is fellép a Mórahalmi Nyáron

2017. március 1., szerda · 2 hozzászólás

morahalom_nyari_programok_sajttaj03_gsFelpezsdül a dél-alföldi kulturális élet Homokhát központjának idei nyárra tervezett fesztiválprogramjai és színházi eseményei nyomán. A Mórahalmi Nyár az egyre sikeresebb, állandóan telt házas lovas színházi produkciók mellett a Futó-Dobó Lovasközpont fedett lovardájába fergeteges élő koncerteket és musicaleket hoz.
Tovább »

A mórahalmi önkormányzat a helyi cégek vezetőit is homokhátivá tenné

2017. február 23., csütörtök · 3 hozzászólás

morahalom_konferencia02_gs

Vállalkozói fórumot és digitális információs napot tartott a megyei iparkamara Mórahalmon. Beszámoltak a mórahalmi gazdaság elmúlt évéről, szót ejtettek a fejlesztési tervekről, a pályázatokról, a határokon átnyúló együttműködési lehetőségekről. Tovább »

Ékszerdobozzal gazdagodott Mórahalom + FOTÓK

2017. január 17., kedd · 11 hozzászólás

csarnokavato_morahalom41_gs

Kedden átadták a homokháti város sportcsarnokát: a Móradombi Sportcsarnok hét hónap alatt készült el, a létesítmény része a település megújuló sportinfrastruktúrájának. Az átadót követően a Mezőkövesd-Magyar juniorválogatott mérkőzéssel avatták fel a csarnokot. Tovább »

Mórahalomra költözött a Démétér Ház életéről szóló kiállítás + FOTÓK

2016. december 15., csütörtök · 4 hozzászólás

demeter_haz12_gsMórahalmon folytatódik Koszticsák Szilárd, az MTVA fotóriporterének “Ilyen a box” című vándorkiállítása, melyet a Démétér Ház mindennapjaiból válogatott össze. A tárlat kiemelt képe a székkutasi 13 éves Patrikról készült fotó, aki mosolyogva néz a kamerába, és felfelé mutató hüvelyujjával jelzi: jól érzi magát.
Tovább »

Kopjafát avattak Gyálaréten a forradalom évfordulóján + FOTÓK

2016. október 23., vasárnap · Hozzászólok

gyalaret_unnepseg025kf

Összefogással őrizni hitünket, történelmünket, magyarságtudatunkat, szép magyar nyelvünket – Recskó Béla zentai fafaragó utat mutat a gyálaréti közösségnek. Tovább »

Több megyéből érkeznek polgárőrök a déli határszakaszhoz

2016. szeptember 1., csütörtök · Hozzászólok

polgaror_talalkozo06_gs

A belügyminiszter felkérésére segítik a rendőrség munkáját a polgárőrök szeptemberben. Kevesebb migráns jön, mint egy éve, de január óta újból megemelkedett az illegális határátlépők száma. Tovább »

Labdarúgás: aranycsapatát ünnepelte Mórahalom és Üllés + FOTÓK

2016. június 25., szombat · 2 hozzászólás

morahalom_eremoszte43_gs

Történetének legnagyobb eredményét érte el a mórahalmi futball, de az NB III-ban újabb csúcsokra törnek. Az üllésiek is feljutásnak örültek. Tovább »

Az otthon mellé munkát is kínál Mórahalom a CSOK-osoknak!

2016. február 24., szerda · Hozzászólok

nogradi_csok009kf

Eddig mintegy ötven család érdeklődött Mórahalmon, hogy a CSOK-hoz kapcsolódóan mit kínál a betelepülni vágyóknak a 6200 lakosú kisváros. A településen komplex programot indítottak, nem csupán kedvezményes építési telkeket kínálnak, hanem társas-, sor- és garzonházprogramot is indítanak, illetve az ipari park cégeivel összefogva a munkahelyteremtést is támogatják. A speciális kedvezményrendszert egy most indult honlapon is bemutatják, a cél, hogy ne csak otthonra leljenek Mórahalmon a családok, hanem el is tudjanak helyezkedni. Tovább »

Ingyen telek, milliós támogatás, munkalehetőség – Csongrád megyei CSOK-os verseny a betelepülőkért

2016. február 9., kedd · Hozzászólok

hazepites_epitkezes

Nem csupán ingyen telekkel és anyagi támogatással csábítják a CSOK-osokat Csongrád megye településein, Mórahalmon például az ipari park munkáltatóival komplex programot indítanak, míg a megye névadó városában azok számára is kidolgoznak egy támogatási rendszert, akik munkakörükből adódóan nem rendelkeznek rendszeres jövedelemmel. Tovább »

Nógrádi Zoltán: Egy város nyugodt, kiegyensúlyozott fejlődése illúzió!

2015. december 31., csütörtök · 2 hozzászólás

morahalom_25_mj 100

Fejlesztésekben, nagyberuházásokban idén is roppant gazdag éven van túl Mórahalom. A homokháti kisváros az elkerülő út átadásával, az új szálloda megépítésével és az ipari park bővítésével még élhetőbb lett, amit nemcsak a turisták, de az itt élők is örömmel fogadtak. A településnek ugyanakkor egy nem várt válsághelyzettel, az illegális migrációval is szembe kellett néznie, de sikerrel vette ezt az akadályt is. Évértékelő interjú Mórahalom polgármesterével, Nógrádi Zoltánnal. Tovább »

Több mint kétszázmillió forint támogatással jöttek létre térfigyelő kamerarendszerek Mórahalom térségben

2015. december 16., szerda · 9 hozzászólás

kamerarendszer_sajttaj003kf

Köszönet és készenlét – ezek voltak a kulcsszavai a tizenhat Csongrád megyei települést érintő, térfigyelő kamerarendszerek kialakításáról szóló pályázat eredményeinek értékelőjén Mórahalmon. Tovább »

Jövőre már tíz lovas színházi előadást tartanak Mórahalmon + VIDEÓ

2015. december 14., hétfő · Hozzászólok

lovas_szinhaz_sajttaj01_gs

Az idei sikeres fogadtatáson felbuzdulva jövőre már öt lovas színházi darabbal, a János vitézzel, a Mágnás Miskával, az István, a királlyal, a Gladiátorral és a Musicalek lóháton című előadással várja Mórahalom városa a Nemzeti Lovas Színház által megteremtett, a maga nemében egyedülálló műfaj szerelmeseit a nyár folyamán. Tovább »

Határmetszéssel a Dél-Alföld és az Észak-Bácska együttműködéséért + FOTÓK

2015. november 18., szerda · Egy hozzászólás

roszke_horgos_hataratkelo39_gs

Fejlesztik, fejlesztenék a vasúti, közúti, kerékpáros közlekedést a Dél-Alföld és az Észak-Bácska szakemberei, döntéshozói. A szükséges tanulmányok már elkészültek, a források egy része is hamarosan rendelkezésre áll. Tovább »

24 órás szolgálatot szerveznek Mórahalmon a migránsok miatt

2015. szeptember 8., kedd · Egy hozzászólás

nogradi_zoltan_migransok

24 órás szolgálatot szerveztünk a migránsok útbaigazítására, hogy főként az éjszakai órákban ne zavarják meg a nyugalmat és a város területén károk ne keletkezzenek – írta ma a Facebook-on Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere. Tovább »

Illegális bevándorlás – Nógrádi Zoltán: segít a megerősített rendőri jelenlét

2015. július 23., csütörtök · Egy hozzászólás

A megerősített rendőri jelenlétnek és a Mórahalmon működő polgárőrségnek, civil közvédelmi egyesületeknek köszönhetően a település belsejében csökkent a bevándorlók jelenléte, de a tanyákon élők még mindig erősen érzik a migrációs nyomást – mondta Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere az M1 aktuális csatornán csütörtök reggel.
Tovább »

Illegális bevándorlás: a Csongrád megyei tapasztalatokat összegezték

2015. július 9., csütörtök · 9 hozzászólás

migranskonferencia09_gs

A honvédség bevetését, a migráció felderítésében résztvevők – így például a polgárőrség – kiemelt támogatását és határsértők által okozott mezőgazdasági károk kompenzálását is felvetették azon a konzultáción, melyen 43 Csongrád megyei település képviseltette magát. Tovább »

Illegális migráció – A kormánytól kérnek kárenyhítést a homokhátsági gazdáknak

2015. július 7., kedd · Hozzászólok

migracio_tarsadalmi_hatasa0_gs

A Homokhátság illegális migrációval érintett településeinek polgármesterei közösen kérik a mezőgazdasági károk enyhítését a kormánytól – hangzott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara gazdafórumán. Bár a megyei rendőr-főkapitánysághoz mindössze négy bejelentés érkezett mezőgazdasági kárról, a fórumon elhangzott, hogy a települések vezetőihez rendszeresen érkeznek panaszok. Tovább »

Rétessel és bivalypörkölttel is ünnepelt a Homokhátság gyöngyszeme, Mórahalom + FOTÓK

2015. július 5., vasárnap · Egy hozzászólás

sokadalom_morahalom01_gs

Egy hétvégébe sűrítették idén a Homokháti Sokadalom programjait Mórahalmon. Szombaton megnyílt a Bivaly utca, baráti társaságok bográcsiban rotyogtak a finomságok, és ínycsiklandó réteskülönlegességekből sem volt hiány. Vasárnap is érdemes kilátogatni a homokháti kisvárosba, a réteskészítők versenye mellett néptáncfesztiválra is várják a vendégeket. Tovább »

Mórahalom fellélegezhet – elkészült az 55-ös út települést elkerülő szakasza + FOTÓK

2015. június 30., kedd · 24 hozzászólás

elkerulout_atadas13_gsKedden átadták az 55-ös út Mórahalmot elkerülő szakaszát. A hét kilométer hosszú elkerülő út okán a homokhátsági településen áthaladó forgalom hetven százalékkal csökken. Tovább »

Illegális bevándorlás – Nógrádi Zoltán: ez már népvándorlás, aminek a frontvonalán vagyunk

2015. június 28., vasárnap · 29 hozzászólás

nogradi_zoltan_morahalom

A tűrőképességünk határára érkeztünk, ezt a hatalmas tömeget nem tudjuk befogadni – mondta vasárnap délelőtti sajtótájékoztatóján az illegális bevándorlással kapcsolatban Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere.
Tovább »

Nógrádi Zoltán: A kerítés javítja a biztonságérzetünket a Homokhátságon

2015. június 18., csütörtök · 6 hozzászólás

homokhatsag_vizgazdalkodas04_gs

Az illegális migráció nemcsak Szeged belterületén, hanem a Homokhátságon is hosszú ideje problémát jelent. A mórahalmi polgármester örül a kormány tegnapi döntésének. Tovább »

Székházvita újratöltve – harmadjára sem döntött a megyei közgyűlés + FOTÓK

2015. május 28., csütörtök · 20 hozzászólás

megyei_kozgyules01_gs

Ezúttal már nem tulajdoncseréről, hanem ingyenes használatbavételről szólt a székházvita a megyei közgyűlés rendkívüli ülésén, de minősített többség híján nem született döntés. A vita során elhangzott, bohózatba fulladt az ügy, melynek megoldását pont a Fidesz-frakció egyes tagjai akadályozták meg most is. Tovább »

Lovasszínházzal is csalogat a mórahalmi nyár + FOTÓK

2015. május 27., szerda · Hozzászólok

morahalom_nyari_programok_sajttaj18_gs

Új turisztikai attrakcióval készül Mórahalom az idei nyári szezonra. A fürdőjéről, a Homokháti Sokadalomról, a rétesfesztiváljáról és a bivalyrezervátumról méltán híres kisváros a Nemzeti Lovas Színház három szabadtéri előadásával is csalogatja a vendégeket. Tovább »

Maratoni székházvita a megyei közgyűlésen + FOTÓK

2015. április 28., kedd · 8 hozzászólás

megyei_kozgyules01_gs

A jövőben roadshow jelleggel a megyei közgyűlési üléseket más és más településeken tarthatják – merült fel ötletként a keddi közgyűlésen, ahol nem született döntés a megyei önkormányzat költözéséről, így azt május 8-i rendkívüli ülésén újra napirendre veszi a testület. Akkor hagyhatják jóvá az Integrált Területi Programot is, amiről most az irányítóhatóság hiányzó visszajelzése miatt nem tudtak szavazni. Tovább »

Nagyszabású program indul a Homokhátság vízgazdálkodásnak javítására + FOTÓK

2015. április 22., szerda · Hozzászólok

homokhatsag_vizgazdalkodas02_gs

A Homokhátság délkeleti része az aszály- és belvízkároktól védettebb, kiegyensúlyozottabb vízháztartású területté válik az Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz a homokháti kistérségben projekt végrehajtásával – mondta el Mórahalom polgármestere az MTI-nek szerdán a projekt nyitórendezvényén. Tovább »

Együttműködésről tárgyalt a Kiskunsági Nemzeti Park és Mórahalom városvezetése

2015. április 15., szerda · Hozzászólok

_DSC0133

A Kiskunsági Nemzeti Park új vezetője látogatott Mórahalomra Nógrádi Zoltán polgármester meghívására. Ugró Sándor egy hónapja került a Nemzeti Park élére, fontos volt tehát egyeztetni az elképzeléseket a várossal, hiszen Mórahalom és a Kiskunsági Nemzeti Park több sikeres együttműködést tud már a háta mögött. Tovább »

Az Esztergomi Bazilika és a Parlament is Mórahalomra költözött + FOTÓK

2015. március 20., péntek · 18 hozzászólás

mini_hungary_park09_gs

Látta már az Debreceni Református Kollégiumot, az Esztergomi Bazilikát vagy a Parlamentet? Spóroljon időt és kilométert, látogasson ki Mórahalomra: a Mini Hungary Parkban a magyarság legkiválóbb építészeti remekműveinek makettjeit tekintheti meg! Tovább »

Ilan Mor Mórahalmon: “Akkor történik valami, ha valamit elkezdünk” + VIDEÓ

2015. március 12., csütörtök · Hozzászólok

ilan_mor_nogradi_zoltan_morahalom

Március 12-én Mórahalomra látogatott Izrael Állam magyarországi nagykövete, aki Nógrádi Zoltán polgármesterrel közös befektetési lehetőségekről, üzleti és turisztikai kapcsolatok elmélyítéséről tárgyalt. A konzultáció után Ilan Mor nagykövet elismerően nyilatkozott a Csongrád megyei kisvárosról.
Tovább »

Több mint 100 gazda szerződött idén a fűszerpaprika programhoz Mórahalmon + FOTÓK

2015. február 27., péntek · Egy hozzászólás

morahalom_kotanyi27_gs

A Kotányi-Mórahalom Fűszerpaprika Program lehet a Homokhátság mezőgazdasági fejlesztésének alapja – jelentette ki Nógrádi Zoltán polgármester. A tavaly indult együttműködéshez csatlakozó gazdák száma több mint duplájára nőtt, és a tervek szerint idén már 1000 tonna fűszerpaprikát fognak termelni, amiből 100 tonna őrlemény lesz. Tovább »

A megújuló energiák bajnoka lett Mórahalom

2015. február 19., csütörtök · Hozzászólok

_DSC0023

Magyarország minden negyedik települése – köztük Mórahalom is – megmérette magát a nemzetközi Megújuló Energiaforrások Bajnokságán. A legeredményesebb pályázók a nemzeti forduló díjait az Energiaklubtól, a verseny hazai szervezőjétől vehették át. A bajnokságban azok a települések értek el sikert, amelyek területén a lakosságszámhoz viszonyítva a legmagasabb a megújuló energia-felhasználás. Az 5000-50000 lakosú települések kategóriájának versenyét Mórahalom nyerte. Tovább »

A mórahalmi buszvárót is ellepik az illegális migránsok

2015. február 6., péntek · 5 hozzászólás

mhalom_migrans2

Mórahalmi rendészek tessékelték ki illegális migránsok egy csoportját a helyi buszpályaudvar várójából. Nógrádi Zoltán polgármestertől megtudtuk, megháromszorozódott a határsértők száma az előző év azonos időszakához képest, és az is megfigyelhető, hogy ma már nem kerülik el a településeket a határsértők. Tovább »

Egyre nagyobb gondot jelent az illegális migráció a Homokhátságon (FRISSÍTVE) + VIDEÓ

2015. január 29., csütörtök · Hozzászólok

migracio08_gs

Egyre nagyobb gondot jelent az illegális migráció a Homokhátságon, a naponta érkező több száz határsértő egészségügyi és közbiztonsági kockázatokat jelent – jelentette ki Nógrádi Zoltán (Fidesz), Mórahalom polgármestere csütörtökön a határ menti kisvárosban. Tovább »

Hamarosan a polcokon a homokhátsági fűszerpaprika

2014. november 21., péntek · 8 hozzászólás

paprikafesztival_ferencesek03_gsHetven év kihagyás után a Kotányi fűszerkereskedelmi cég, a Fűszermalom Kft. és Mórahalom önkormányzatának összefogásával sikerült fellendíteni a térségben a fűszerpaprika-kereskedelmet. A hungarikum újra a boltok polcain várja a vásárlókat.
Tovább »

Hatodjára tette le a polgármesteri esküt Nógrádi Zoltán

2014. október 22., szerda · 3 hozzászólás

nógrádiz6

A 2014. október 12-én lezajlott önkormányzati választás Mórahalmon zökkenőmentesen és eredményesen lezajlott, jelentette be a Helyi Választási Iroda vezetője, Dr. Varga-Nagy Szilvia jegyző az október 22-én tartott alakuló ülésen. A rendezvényház színháztermében sokan voltak részesei az ünnepi pillanatoknak, amikor a frissen megválasztott polgármester és képviselő-testület munkája hivatalosan is kezdetét vehette a következő öt évre. Tovább »

Következő oldal »