Egyre közkedveltebbek a családbarát munkahelyek

2017. július 31., hétfő · 4 hozzászólás

internet_szamitogep_gyerek_csalad

„Minden szülőnek az a vágya, hogy minél többet lehessen a gyermekével – vallja József, a kétgyermekes családapa. A családbarát szemléletet támogató munkahelyek szerint a dolgozóik körében az egyik legfontosabb alapkő a család, ezért igyekeznek olyan munkahelyet kialakítani, ami erősíti ezt az érzést. Tovább »

A diákmunkásokra is ugyanolyan szabályok vonatkoznak mint más munkavállalókra

2017. június 9., péntek · Hozzászólok

A nyári munkát vállaló diákok a foglalkoztatás és a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében. Tovább »

MKKSZ: sztrájkra készülnek a közszolgálati dolgozók

2017. június 6., kedd · Hozzászólok

Sztrájkot hirdet július 17-re a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), ha nem tud megállapodni a kormánytisztviselők, önkormányzati köztisztviselők és közalkalmazottak béremeléséről a kormánnyal – jelentették be az MKKSZ képviselői kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

NGM: a diákok 16 éves kortól létesíthetnek munkaviszonyt

2017. május 30., kedd · Hozzászólok

A diákok 16 éves kortól létesíthetnek munkaviszonyt, a megkötött munkaszerződés azonban csak a törvényes képviselő hozzájárulásával lesz érvényes – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) honlapján a nyári diákmunka vállalásáról közzétett tájékoztatásában. Tovább »

Kormányablak ügyintézőként próbálja ki magát egy megváltozott munkaképességű fiatal

2017. május 29., hétfő · Hozzászólok

A Csongrád Megyei Kormányhivatal is csatlakozik a Kreatív Formák Alapítvány „Neked munka, nekem álom” elnevezésű kezdeményezéséhez, és biztosítja egy megváltozott munkaképességű fiatal számára a lehetőséget arra, hogy bepillantást nyerjen a kormányablak ügyintéző feladatokba. Holnap 10 és 12 óra között a szegedi, Rákóczi téri Kormányablak egyik munkaállomásán – saját kérésére – Kajtár Csaba segédkezik majd az ügyfelek kiszolgálásában. Tovább »

Szijjártó Péter: a kormányzati intézkedések versenyképesebbé teszik a vállalkozásokat

2017. május 4., csütörtök · Hozzászólok

Szijjártó Péter

A világgazdaság és a világpolitika változásaihoz igazodó kormányintézkedések erősítik és versenyképesebbé teszik a vállalkozásokat – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a Materiál-Plastik Kft. kapacitásbővítő és munkahelyteremtő beruházásának csütörtöki alapkőletételén, Soltvadkerten. Tovább »

NGM: a munkabalesetek több mint felének a figyelmetlenség az oka

2017. április 27., csütörtök · Hozzászólok

A figyelmetlenség miatt történik a kivizsgált munkabelesetek 67 százaléka – mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: a munkából élők költségvetése lesz a 2018-as (FRISSÍTVE)

2017. április 20., csütörtök · 9 hozzászólás

Kovács Zoltán; Lázár János

A munkából élők költségvetésének nevezte Lázár János miniszter a 2018-as büdzsét, amelynek tervezetét csütörtökön küldték meg a Költségvetési Tanácsnak, az előterjesztés várhatóan jövő héten kerül az Országgyűlés elé, és június 15-ig dönt is róla a Ház. Tovább »

A „Napfény városának” állás lehetőségei

2017. március 20., hétfő · 9 hozzászólás

szeged-allas-munka-lehetosegei

Magyarország tele van látnivalóval, így hát érdemes lehet útra kelni mindazoknak, akik még nem jártak sok helyen országon belül. Az összes régió méltán híres valamiről. A Dunántúlon található a Balaton, így ez kiemelt turisztikai célpontnak tekinthető a turisták körében. Tovább »

Novák Katalin: mindenki számára érezhető az ország erősödése

2017. január 10., kedd · 4 hozzászólás

A társadalom minden csoportja számára érezhető az ország erősödése, a családok növekvő támogatása és a munkanélküliség csökkenése – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatorna műsorában. Tovább »

Összefog a két megyei jogú város és a megye a foglalkoztatás növelése érdekében + FOTÓK

2016. október 10., hétfő · 14 hozzászólás

paktum_alairas19_gs

Aláírták a foglalkoztatási paktumot. Az együttműködés célja, hogy minél több olyan személyt kapcsoljanak be a munka világába, akik eddig nem jutottak álláshelyhez. Tovább »

Lépni kell Szegeden: a munkahelyteremtés és a család legyen az első!

2016. július 12., kedd · 20 hozzászólás

cba_nova_megnyito47_gs

A Tisza Lajos Közéleti Egyesület úgy látja, nem indult be Szeged gazdasági fejlődése, sőt a helyzet egyre inkább romlik. A tudásalapú gazdaság mellett a kevésbé képzett munkaerőre is gondolni kell. A nagy tervek helyett folyamatos munkát tartanák fontosnak. Tovább »

A foglalkoztatás növelését szeretné elérni a megye és a kormányhivatal + FOTÓK

2016. május 18., szerda · 2 hozzászólás

foglalkoztatasi_pernertalalkozo03_gs

A tervek szerint az ezt megcélzó program július elsejétől indul. Azt szeretnék, ha a munkavállalók és a munkaadók sem csalatkoznának számításaikban. Tovább »

Rehabilitációs Állásbörze Szegeden – Cél az elsődleges munkaerőpiacra jutás

2015. október 14., szerda · Hozzászólok

rehab_zarokonferencia03_gs

Több mint 500 főt foglalkoztattak egy most zárult rehabilitációs program keretében Csongrád megyében – hangzott el a Rehabilitációs Állásbörzén, amelynek egyik célja az volt, hogy elősegítsék a megváltozott munkaképességű ügyfelek tartós munkavállalását. Jövőre újabb források nyílnak meg ezen a területen, az Emberi Erőforrások Minisztériuma 34,3 milliárd forintos támogatást nyújt pályázati úton a rehabilitációs foglalkoztatáshoz. Tovább »

Fiataloknak munkát! – Csongrád megyében is elindult az Ifjúsági Garancia Program

2015. szeptember 30., szerda · Hozzászólok

juhasz_tunde_gs

Csongrád megyében is segítik a fiatalok elhelyezkedését, az Ifjúsági Garancia Programba mintegy 1400 fiatal álláskereső bevonását tervezik 2017-ig – tájékoztatott Juhász Tünde kormánymegbízott. A cél, hogy tovább csökkenjen a munkanélküliek körében a fiatalok aránya, ami jelenleg 20 százalék körül mozog. Tovább »

Czomba: nem csak a közmunka javította a foglalkoztatást

2015. június 29., hétfő · Hozzászólok

Idén májusban 4 millió 165 ezren dolgoztak Magyarországon, 102 ezerrel többen, mint egy évvel korábban, a növekményből 63 ezer munkahely a versenyszférában keletkezett és csak a maradék jut a közmunkára – mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában. Tovább »

2014 az online álláspiac éve volt

2015. január 14., szerda · Hozzászólok

Az elmúlt évben 28 százalékkal több hirdetés között böngészhettek online az álláskeresők, mint 2013-ban. Ráadásul egyre gyakoribb, hogy a fizikai munkát fedő pozíciókat is az interneten töltik be, derül ki a Profession.hu éves jelentéséből. Az év utolsó három hónapjában az értékesítés és kereskedelem kategóriában hirdették meg a legtöbb új pozíciót, és ezekre az állhirdetésekre is jelentkeztek a legtöbben Tovább »

Ősszel is Alumni óra zárja az állásbörzét

2014. szeptember 22., hétfő · Hozzászólok

alumni_ora2

A tavalyi sikerre való tekintettel idén újra lesz Alumni óra október 1-jén az SZTE Karrier Iroda által szervezett állásbörzén, ahol az egyetemen már végzett álláskeresőknek is van lehetősége személyes kapcsolatot teremteni a régió munkaadóival. Tovább »

Megugrott az álláskeresők száma májusban

2014. június 18., szerda · Hozzászólok

Májusban a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 514,4 ezer álláskereső szerepelt, ami áprilishoz képest több mint 100 ezer fős, 24,3 százalékos növekedés, de az előző év azonos hónapjához képest még így is 0,1 százalékkal – 700 fővel – kevesebb munkanélkülit tartottak nyilván – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerő-piaci adatokból. Tovább »

Ismét kevesebb álláskereső volt áprilisban

2014. május 19., hétfő · Hozzászólok

Áprilisban 413 700 álláskeresőt tartottak nyilván Magyarországon, így márciushoz képest 4,1, az előző év azonos hónapjához képest pedig 25 százalékkal esett vissza a regisztrált álláskeresők száma – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerő-piaci statisztikából.
Tovább »

Több munkakör tölthető be szakképesítés nélkül a jövőben

2014. április 23., szerda · 2 hozzászólás

Az elektromos háztartási cikkek és háztartási kisgépek, a számítógépek és szoftverek, a számítógép-alkatrészek, valamint a telekommunikációs cikkek szakképesítés nélkül is árusíthatók, továbbá a kávézó, eszpresszó és büfé felszolgálóinak sem lesz szükségük szakképesítésre – az erről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet tervezete kedden jelent meg a kormány honlapján.
Tovább »

Áprilisig ötezerrel több fogyatékossággal élő ember kap munkát

2013. november 13., szerda · Hozzászólok

Jövő év áprilisáig a jelenleginél ötezerrel több fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű embernek lesz munkája, így összesen 15 ezerrel többen dolgoznak majd, mint a 2010-es kormányváltáskor – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább »

Közösségi szolgálat – kötelező munka az érettségihez + LISTA

2013. szeptember 3., kedd · 8 hozzászólás

diakmunka02_gsHárom év múlva már csak azok a diákok jelentkezhetnek érettségire, akik tanulmányaik mellett legalább ötven óra közösségi szolgálatot teljesítettek lakóhelyük vagy iskolájuk körzetében. Szemétszedés, felolvasás a betegeknek, állatgondozás, bármilyen lebonyolító szervezetet választhatnak, amivel az oktatási intézmény előzetesen megállapodást kötött. Csongrád megyében közel száz ilyen lehetőséget biztosítanak a tanulóknak. Tovább »

A foglalkoztatásban sokkal rosszabb lehet a valóság a statisztikánál

2013. január 31., csütörtök · Hozzászólok

A foglalkoztatásban a valóság sokkal rosszabb lehet a statisztika által vázoltnál a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb elemzése szerint; amelyben úgy vélik, a teljes népességre vetített foglalkoztatási arány felülbecsli a Magyarországon dolgozók számát.
Tovább »

Következő oldal »