Unsereiner és a Zsidesz

2009. június 29., hétfő · 5 hozzászólás

A Jobbikhoz közelálló, főleg internetes miliőkben már evidens lett a Fidesz „Zsidesz”-nek nevezése. A szóköltemény maga baloldali találmány. 1990-ben a Kiss Péter vezette BIT (Baloldali Ifjúsági Társulás) aktivistái a választás kampány részeként festették Zsidesz-re a Fidesz plakátok feliratait. Mivel a pártpolitikai baloldalon húsz éve iparszerűen űzik az antifasizmust (értsd: lefasisztázást és lenácizást) és az anti-antiszemitizmust (leantiszemitázást), óvatosan mondok véleményt, mert nem akarok senkivel sem igazságtalan lenni.

Tovább »

Csurka: a Jobbik az új SZDSZ

2009. június 26., péntek · Hozzászólok

A MIÉP elnöke blogbejegyzésében a szabad demokraták utódának nevezte a Jobbikot és lezsidózta Vona Gábort, de kiosztotta a szocialista pártot is, a mely szerinte tehetségtelen és tartás nélküli politikusokból áll – számolt be az írásról a mandiner.hu.
Tovább »

EP 09 szubjektív 01 – (Még csak nem is!) futottak még…

2009. május 17., vasárnap · Hozzászólok

Május eleje óta gőzerővel folyik a kampány – 2004 után második alkalommal tartanak hazánkban európai parlamenti választásokat. Június 7-én tíz párt nyolc listájára adhatjuk le voksunkat. Kollégánk, Haág Zalán sorozatában az erőviszonyokat elemzi majd a következő hetekben. Az első részben azokról olvashatnak, akik már a kopogtatócédula-gyűjtésnél elbuktak. Tovább »

1956 és a nemzeti radikalizmus

2008. október 26., vasárnap · Hozzászólok

Az elmúlt bő másfél évtizedben nagyon sokszor olyanok tüntettek ’56 mellett, vagy vették csak egyszerűen szájukra ’56-ot, akiknek demokratikus elkötelezettsége finoman szólva is kétséges. Ahogy az természetesen 1956-ban is megtörténhetett, szabályt erősítő kivételként. 2006 óta azonban a nemzeti radikálisoknak nevezett utcai izék uralják október 23-át, ők diktálják az iramot…

Tovább »

Morvai Krisztina a Jobbik-lista élén, kampánynyitó Szegeden

2008. szeptember 2., kedd · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor

Kedden hivatalosan is bejelentették, hogy a 2006-os kormányellenes tüntetéseken történt rendőri túlkapások áldozatainak védelméről közismertté vált büntetőjogász, Morvai Krisztina vezeti a Jobbik listáját az európai parlamenti választásokon. A jobboldali radikális párt szerdán Szegeden tartja kampánynyitó rendezvényét. Mindezekről a szegedi városháza előtti sajtótájékoztatón Tóth Péter, a Jobbik megyei és városi elnöke, illetve Rácz Tibor szegedi alelnök beszélt. Tovább »