A Tisza jegére lépni öngyilkosság lenne + FOTÓK

2017. január 11., szerda · 4 hozzászólás

jegrol_mentes020kfA tűzoltóknak kétszer kellett léket vágniuk a Maty-éri olimpiai központ jegére, hogy megkezdhessék a jégről mentési gyakorlatot, annyira hideg volt még szerda délután is. A szakemberek 25 centis jégpáncélt mértek, ilyen vastagságra egyébként már bátran rá lehet merészkedni a kijelölt helyeken.
Tovább »

Csak óvatosan a jégen! – Jó tanácsok a rendőrségtől

2016. december 22., csütörtök · Hozzászólok

mentes_jegrol005kf

A jégre lépés veszélyeire hívják fel a figyelmet a vízirendőrök. A jégre lépés, vagy a lékvágás szabályai mellett baj bekövetkeztét követő teendőkről is szóltak. Tovább »

Alig tíz perc elég a mentéshez + FOTÓK

2016. január 7., csütörtök · Hozzászólok

mentes_jegrol010kfMutatom, hogyan fogjuk csinálni – hangzott az utasítás a Maty-ér jegéről. Hivatásos és önkéntes tűzoltók, valamint a vízimentők gyakorlatoztak csütörtökön az olimpiai központban, ahol bemutatták, hogyan zajlik a mentés.
Tovább »

Szijjártó: gyorsabbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá válik a magyar mentés

2014. március 3., hétfő · Hozzászólok

A magyar mentés gyorsabbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá válik, erről a kormány egyik stratégiai partnere, a Daimler AG gondoskodik – mondta Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára hétfőn Zsámbékon, ahol 10 új Mercedes-Benz Sprinter mentőautót vehetett át az Országos Mentőszolgálat. Tovább »

Tűz ütött ki az ÁOK-n – a Dóm téren gyakorlatoztak a tűzoltók + FOTÓK

2013. április 23., kedd · Egy hozzászólás

katasztrofavedelem_gyakorlat04_gsKiürítették kedden délelőtt tíz órakor az SZTE ÁOK központi oktatási épületét, ahonnan a helyszínre vonuló tűzoltók összesen tíz embert menekítettek ki.
Tovább »