Labdarúgás: HFC-Makó a második fordulóban – sorsoltak az NB III-ban

2017. július 25., kedd · Egy hozzászólás

mako_hfc_mj-29

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette az NB III Közép csoportjának 2017/2018-as szezonjának menetrendjét. A SZEOL, a Makó és a Mórahalom is otthon kezd, a második fordulóban rögtön jön az első megyei derbi. Tovább »

Megszűnhet a síncsikorgás az Európa Ligetnél

2017. június 1., csütörtök · Egy hozzászólás

cof

Nettó 72 millió forintot költenek a vasúti pályák és a hálózat felújítására Szegeden – derült ki a városüzemeltetési bizottság ülésén. A grémium elfogadta az SZKT-s menetrend június közepétől érvényes módosítását is. Tovább »

MÁV: a hosszú hétvégén változik a vonatok közlekedési rendje

2017. április 13., csütörtök · Hozzászólok

A húsvéti hosszú hétvégén változik a vonatok közlekedési rendje, így április 13-án (nagycsütörtökön) a pénteki, 14-én (nagypénteken) a szombati, 15-én és 16-án az ünnepnapi, 17-én (húsvéthétfőn) a vasárnapi, jövő hét kedden, 18-án pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok. Tovább »

Leállások és éjszakai járatok – Szilveszteri szegedi menetrend

2016. december 31., szombat · Hozzászólok

troli02kf

Az év utolsó napján 18 óra körül a tömegközlekedés leáll, de bizonyos vonalakon éjszakai járatok közlekednek Szegeden, jellemzően óránkénti indulással. A szilveszteri bulikból egyes viszonylatokban hajnali 3 után is haza lehet jutni villamossal, trolival vagy éppen busszal. Tovább »

Egyszerűbben tervezhető a Google Térképen a vasúti utazás

2016. december 22., csütörtök · Hozzászólok

mav_informacios_tabla01_gs

Egyszerűbben tervezhető a Google Térképen a vasúti utazás, számos vonat viszonylatjelzéssel, számmal és külön színnel jelenik meg a globálisan elterjedt utazástervezőben – közölte a MÁV-csoport csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Csütörtökön közmeghallgatást tartanak Szegeden

2016. november 22., kedd · 7 hozzászólás

kozmeghallgatas08kf

A lakosság általi észrevételekkel és közérdekű kérdésekkel együtt hat napirendi pontja lesz a csütörtöki közmeghallgatásnak. Szó esik majd az Etelka sorra tervezett fedett uszodáról, míg a KDNP-s Haág Zalán javaslatára a tömegközlekedés átszervezéséről és a parkolási rendszer modernizálásáról is. Tovább »

A szentmihályiak és kecskésiek demonstrációja ellenére döntött újabb kilométerszám-csökkentésről a városüzemeltetési bizottság (FRISSÍTVE)

2016. augusztus 11., csütörtök · 65 hozzászólás

varosuzemeltetesi_biz_ules04_gs

Nem változtattak az eredeti terveken, habár érkezett kritika a menetrend ügyében Jobbiktól, a Fidesztől, a független Szentistványitól, sőt az MSZP-ből is. A szentmihályiak és a kecskéstelepiek nem adják fel, ha kell a következő önkormányzati választásig folytatják a küzdelmet a 76-os útvonalának teljes visszaállításáért. Tovább »

Buszmenetrend: bővítés helyett karcsúsítás, újabb 7 milliót spórolna a városvezetés + TERVEZETT MENETREND

2016. augusztus 9., kedd · 43 hozzászólás

mars_ter_buszsav02_gs

Újabb járatok ritkítása, még kevesebb kilométer azonos bérletárak mellett, a szentmihályi busz menetrendjének részleges átalakítása. A városháza 18 pontban módosítaná a buszok és villamosok útvonalát, menetrendjét. Részletek cikkünkben! Tovább »

Szűnjön meg a nagyfai menekülttábor! – kezdeményezi az algyői testület

2016. március 2., szerda · Egy hozzászólás

kozgyules_algyo18_gs

Rendkívüli ülésen, ellenszavazat nélkül döntött az algyői képviselő-testület arról, hogy a nagyfai menekülttábor megszüntetését javasolják. Elfogadták a buszmenetrend módosítását, illetve a szünidei gyermekétkeztetés kibővítését is támogatták a képviselők. Tovább »

Járdaépítésről és ünnepi menetrendről némi időutazással a városüzemeltetési bizottságon

2015. október 15., csütörtök · 3 hozzászólás

varosuzemeltetesi_biz_ules01_gs

Az ünnepek alatti ideiglenes menetrend-módosításokról, járdaépítési keretről is szavaztak a városüzemeltetési bizottság csütörtöki ülésén. Ez utóbbira 29 milliót költ idén a város. Tovább »

Útfelújítási munkák miatt több útvonalon is menetrendváltozás lesz augusztusig

2015. június 11., csütörtök · Hozzászólok

varosuzemeltetesi_bizottsag02_gs
Rövidre fogta csütörtöki ülését a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottság, ugyanis vita nélkül mind a négy napirendi pontot elfogadták a tagok. Felújítási munkálatok miatt június 16-tól egészen augusztus 31-ig változnak a villamosok és a Mars térről induló járatok menetrendjei.
Tovább »

Változott a 2-es villamos, valamint a 8-as és 10-es trolibuszok menetrendje

2015. március 14., szombat · 8 hozzászólás

sinjavitas04_gs

A 8-as és a 10-es trolik napközben sűrűbben közlekednek, míg a 2-esnél az este érkező vonatokhoz igazították a menetrendet. A változások március 14-étől érvényesek. Tovább »

Menetrendi változások október 23. és november 3. között

2014. október 21., kedd · Hozzászólok

A nemzeti ünnepekre, az őszi tanítási szünetre és a halottak napi megemlékezésekre figyelemmel október 23. és november 3. között módosított menetrend szerint közlekednek a trolibusz és a villamos járatok Szegeden. Tovább »

Változnak a menetrendek a hétvégén az óraátállítás és a húsvét miatt

2013. március 28., csütörtök · Hozzászólok

Változik a közösségi közlekedés menetrendje a hétvégén a húsvéti ünnep, az óraátállítás és az iskolai tavaszi szünet miatt. Március 31-re virradó éjjel kezdődik a nyári időszámítás, vasárnap hajnali 2 órakor 3 órára kell az órákat előreállítani.
Tovább »

A Szeged-Vásárhely gyorsjárat már csak nevében gyors – változó menetrendek

2013. január 3., csütörtök · 7 hozzászólás

A szegedi helyi bérlet Dorozsma körzethatáráig, vagyis a Szikiig volt érvényes, ám 2013-tól a helyközi járatokon jegyet kell váltaniuk az arra közlekedőknek. A helyi tarifák is emelkedtek Szegeden, nagy változás továbbá, hogy az algyői járatok immár a Mars térről indulnak, és nem Tarjánból.
Tovább »

Novembertől nem kell átszállni – a Marsig járnak a buszok hétvégén

2012. szeptember 20., csütörtök · 7 hozzászólás

Döntött a bizottság, novembertől újra a Mars térig utazhatnak a tápéi, szőregi, béketelepi és dorozsmai lakosok hétvégéken is, nem kell átszállniuk. Az új menetrendet, illetve a buszok útvonalát úgy állították össze, hogy mindez nem terheli a költségvetést.
Tovább »

Visszavarrt menetrend – hétvégén is minden busz bejönne Szegedre + VIDEÓ

2012. szeptember 19., szerda · 6 hozzászólás

Visszaállna a településrészek hétvégi tömegközlekedési rendje, újra a szegedi végállomásokig járnának a tápéi, szőregi, béketelepi és dorozsmai járatok. Kalmár Ferenc tanácsnok csütörtökön nyújtja be előterjesztését ez ügyben a Városüzemeltetési Bizottság elé.
Tovább »

Új menetrenddel várták Szegeden a hétfői becsöngetést

2012. szeptember 3., hétfő · 2 hozzászólás

Megszűnnek a megállókban a hosszas várakozások, hétfőtől ismét sűrűbben közlekednek a buszok, trolik és villamosok. Az iskolakezdéssel azonban az utasforgalom is jelentősen nő, a reggeli csúcsban zsúfoltságra kell számítani, illetve hosszabb menetidőre.
Tovább »

A buszmenetrend módosítását szorgalmazzák a dorozsmaiak + FOTÓK

2012. július 20., péntek · 12 hozzászólás

Kiskundorozsmán hétvégente bővített útvonalon közlekednek az autóbuszok, ami tetszik a lakosságnak, s azt szeretnék, hogy hétköznap is az legyen érvényben. A témáról csütörtökön tartott lakossági fórumon elhangzott, idén még biztosan nem változik a dorozsmai menetrend, megvárják az ősszel esedékes, egész városra kiterjedő közlekedési felmérést.
Tovább »

Újabb átalakítás előtt a szegedi tömegközlekedés?

2012. május 8., kedd · 19 hozzászólás

Saját javaslattal rukkol elő a Tisza Volán Zrt. a szegedi tömegközlekedési rendszer újabb átalakítására vonatkozóan. Ennek oka, hogy a kevesebb mint egy hónapja életbe léptetett menetrenddel kapcsolatban számtalan lakossági panasz érkezett a társasághoz.
Tovább »

Átszabott menetrenddel spórolnak Szegeden + TÉRKÉPEK

2012. április 10., kedd · 18 hozzászólás

Kevesebb buszjárat közlekedik keddtől Szegeden, illetve rövidülnek az útvonalak is. A külső városrészekbe közlekedőket érintik leginkább a változtatások, melyeket összességében 19 vonalon vezetnek be.
Tovább »

Következő oldal »