Botka: megélhetési minimumot kell bevezetni (FRISSÍTVE)

2017. május 1., hétfő · 35 hozzászólás

Kunhalmi Ágnes; Botka László; Molnár Gyula

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint megélhetési minimum bevezetésére van szükség. Botka László pártja május 1-jei rendezvényén hétfőn Budapesten azt mondta, “itt az idő, hogy elzavarjuk a kormányt!”, “Orbán országlásának legyen végre vége, szüntessük meg a nemzeti nyomor rendszerét!” Tovább »

30 méteres óriás lánchintával is vár a szegedi majális

2017. április 21., péntek · Egy hozzászólás

majalis03_gs

A békebeli majálisokat idézik meg idén is Szegeden sült kolbásszal, sörrel és vidámparkkal, az újszegedi ligetben azonban nemcsak vurstli és koncertek várják az érdeklődőket, hanem Rendőrnap és Military Majális is. Tovább »

A Mályva téren tartották a Szőregi Majálist + FOTÓK

2016. május 4., szerda · Hozzászólok

szoreg_majalis

Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő kezdeményezésére, immár hagyományosan a Mályva téren majálisoznak a Szőregi Baráti Társaság, a Szőregi Gazdakör és a Szőreg-Kübekházi Hármashatár Vadásztársaság tagjai. A rendezvényre kilátogatott Bagi Ádám, a vadásztársaság elnöke, Szeles Sándor vadászmester és Kerekes Ferenc, a Gazdakör elnöke is. Tovább »

Giccsparádé a zöldben: „Éljen május 1-je!” – olcsó népünnepély drága sörrel + FOTÓK

2015. május 1., péntek · 54 hozzászólás

majalis10kf

Ne gondolkodj, egyél, igyál, és szórakozz! Semmi sem változik, az újszegedi Ligetben évről évre ugyanazt kínálja a majális: olcsó vásári komédiát és drága sört, mindemellé szinte elviselhetetlen zajt és piszkot a környéken élőknek. Tovább »

A Fidesz a keményen dolgozókról, a DK az elfeledettekről, Vona a halálbüntetésről beszélt május elsején

2015. május 1., péntek · 2 hozzászólás

Gyurcsány Ferenc

A Fidesz szerint ma a keményen dolgozó emberek figyelmet és támogatást kapnak a kormánytól, Gyurcsány azonban úgy fogalmazott május 1-jén: a rendszerváltozás óta elfeledett hatmillió embernek igazságot kell adni. Az LMP szerint a legalsóbb rétegnek is biztosítani kellene a létminimumot, Vona Gábor pedig a halálbüntetés kapcsán kezdeményezne parlamenti vitanapot. Tovább »

Harrach: közösségépítésre is kiválóak a május elsejei szabadtéri rendezvények

2014. május 1., csütörtök · Hozzászólok

A természet megújulásával együtt az emberek megújulását is ünnepeljük május elsején, de az ilyenkor országszerte tartott szabadtéri rendezvények a helyi közösségek erősítését, építését is szolgálják – mondta Harrach Péter csütörtökön a Pest megyei Sződligeten, a főzőversennyel egybekötött majálison.
Tovább »

Így ünnepelt Szeged május elsején + FOTÓK

2014. május 1., csütörtök · 20 hozzászólás

SZS20140501_majalis_a_ligetben_039

Május elsején a megszokottak szerint élőben jelentkezünk az újszegedi Erzsébet Ligetből, az idén négynaposra duzzadt szegedi majálisról. Érdemes minket a helyszínen is meglátogatni, hiszen az érdeklődőket kóstolókkal várjuk: a Bortéka sörkülönlegességeihez a Lipóti Pékség szolgáltatja a sörkorcsolyát!
Tovább »

Május 1. – így látják a pártok

2013. május 1., szerda · Egy hozzászólás

legiparade_majus1A Fidesz szerint Magyarország a foglalkoztatottságban is jobban teljesít az uniós tagállamok többségéhez képest, mert három éve folyamatosan emelkedik a foglalkoztatottak száma, háromszor emelték a minimálbért, csökkentették a családok és a munkáltatók adóterheit, és a rezsicsökkentéssel a megélhetés is könnyebbé válik.
Tovább »

A munka ünnepe vadkapitalista köntösben Újszegeden + VIDEÓ

2012. május 2., szerda · 3 hozzászólás

Válság ide, válság oda, a majális mindig is a pénznyelő, hedonista ünnepek egyike volt. A gyomrunkon kívül pörgő-forgó játékokkal testünket kényeztetjük még a munka ünnepén. Ami változott, az árak és a bőség, amolyan jól nevelt, fogyasztói módon.
Tovább »

Három nap majális a Ligetben és a Zápor-tónál

2011. április 27., szerda · 2 hozzászólás

Április 29-től három napon át ismét a majálisozóké az újszegedi Erzsébet-liget és a Zápor-tó melletti terület. Az újszegedi helyszínen jó néhány sztárvendéget köszönthetünk majd. Fellép többek között Kovács Kati és Tabáni István, koncertezik a Zanzibar, a Bon Bon, Roy és Ádám, valamint Marót Viki és a Nova Kultur Zenekar. Május 1-jén a Ligetben ott lesz a SZEGEDma.hu és a Telin TV sátra is!
Tovább »

„Éljen május 1-je!” – nosztalgia és valóság a Ligetben + FOTÓK

2010. május 1., szombat · 26 hozzászólás

majalis31_gs Mintha semmi sem változott volna – hangzott el nem is egy szájból a nap folyamán Újszegeden, az Erzsébet ligeti majálison. Az idősebbek talán a legvidámabb barakk május 1-jei piknikjeire gondolhattak, a fiatalabbak pedig a tavalyi s az azelőtti, na meg az azt megelőző fiesztára...
Tovább »

A munkások ünnepéről

2009. április 30., csütörtök · Hozzászólok

Kádárék alatt lett a munkásból igazán „melós”, aki nem dolgozni, hanem „melózni” jár, és kevés fizetése miatt már nem szervezkedik, nem követel, nem sztrájkol, hanem „tiltakozásul” rosszabb munkát végez, sunnyog, lóg, vagy megkurtítja a munkahelyi köztulajdont.

Tovább »

Háromnapos majális: Újszeged és Zápor-tó

2009. április 30., csütörtök · 2 hozzászólás

Csak szép idő kell, és szép majálisnak nézünk elébe: alább olvashatják részletesen a háromnapos majális újszegedi és a Zápor-tónál zajló programjait. Tovább »