Úszás: visszahívták Bienerth Gusztáv elnököt (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 1., péntek · Egy hozzászólás

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) pénteki rendkívüli tisztújító közgyűlésén a tagok visszahívták posztjáról Bienerth Gusztáv elnököt. Az új elnökről és elnökségi tagokról a szeptember 24-én sorra kerülő halasztott közgyűlésen szavaznak majd. Tovább »

A budapesti olimpiai pályázat alelnöke indul az úszószövetség elnöki posztjáért

2016. december 19., hétfő · Hozzászólok

bienerthgusztav

Bienerth Gusztáv pályázik a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöki posztjára. A sportdiplomata, menedzser a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy a Ferencváros jelöltje lesz a januári közgyűlésen, amelyre Gyárfás Tamás lemondása miatt kerül sor. Tovább »

Úszószövetségi vita – Hosszú: óriási feladat áll a magyar úszósport előtt

2016. december 1., csütörtök · Egy hozzászólás

Hosszú Katinka

Hosszú Katinka először nyilvánított véleményt hosszabban, amióta Gyárfás Tamás szerda reggel lemondott a Magyar Úszó Szövetségben betöltött elnöki posztjáról, s ebben a versenyző úgy fogalmazott: a rendszerszintű problémák nem szűntek meg a sportvezető távozásával. Tovább »

Úszószövetségi vita – A sportállamtitkárság megoldást sürget

2016. november 22., kedd · Hozzászólok

uszas

Az úszószövetség belügyeibe, tisztségviselőinek választásába nem avatkozhat bele az állam és a sportért felelős államtitkárság, de a jelen helyzet mihamarabbi megoldását sürgeti és elősegíti. Tovább »

MÚSZ: “már messze nem sportügy” a Kiss László körül kialakult helyzet

2016. május 9., hétfő · Egy hozzászólás

A Kiss László korábbi szövetségi kapitány körül kialakult helyzet “már messze nem sportügy”, ezért a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) feladata a szervezet szerint nem lehet más, mint hogy a sportág eseményeire, a versenyzők felkészülésének biztosítására és a méltó helytállásra összpontosítson.
Tovább »

Rio 2016: Hosszú Katinkának döntenie kell az olimpiai programjáról

2016. február 13., szombat · Hozzászólok

“Még nem véglegesek az olimpiai számaim, most már választanunk kell” – nyilatkozta Hosszú Katinka az M4 Sportnak Kecskeméten, ahol az Univer 24 órás úszóünnepén vett részt. A Magyar Úszó Szövetség és közte fennálló nézeteltéréssel kapcsolatban nem nyilatkozott az ötszörös világbajnoknő.
Tovább »

MÚSZ: Hosszú Katinka vasárnap utazott, hétfőn kért versenyengedélyt

2016. január 12., kedd · 7 hozzászólás

Kiss László szövetségi kapitány Hosszú Katinka Facebook-oldaláról hétfőn értesült arról, hogy a versenyző és edzője már Austinban tartózkodik. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) és a kapitány arról sem kapott tájékoztatást, hogy meddig lesznek távol, hazautaznak-e a versenyről, vagy a továbbiakban külföldön készülnek – áll a MÚSZ keddi közleményében.
Tovább »

Vizes vb 2017: letették a Dagály Uszodaközpont alapkövét

2015. május 16., szombat · Hozzászólok

Orbán Viktor; Tarlós István

Közösen tette le a 2017-es vizes világbajnokság fő helyszínéül szolgáló Dagály Uszodaközpont alapkövét Orbán Viktor miniszterelnök, Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke, valamint Tarlós István, Budapest főpolgármestere pénteken délelőtt.
Tovább »

Úszás: “ha 2017-ben van egy ütőképes csapatunk, akkor 2021-ben is lesz kikből válogatnunk”

2013. november 12., kedd · Egy hozzászólás

Tőrös Károly I.A Magyar Úszó Szövetség méltán büszke arra, hogy a világ egyik legnépszerűbb egyéni sportágában Magyarország állandóan a világ élvonalában szerepel. A szervezet célja, hogy ezt a kivételes helyzetet megőrizze, egyszersmind ügyelve arra, hogy hazánkban a lehető legtöbben tanuljanak meg úszni. Hazánk 2017-ben junior úszó világbajnokságot, 2021-ben pedig felnőtt vizes világbajnokságot rendezhet. A szövetség szombattól már nem csak papíron, de a medencékben is elkezdte a felkészülést a sikeres szereplés érdekében. Tovább »

A Magyar Telekom a kajak-kenusok és az úszók mellett

2011. július 1., péntek · Hozzászólok

A Magyar Telekom nemcsak a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel (MKKSZ) és a Magyar Úszó Szövetséggel (MÚSZ) hosszabbította meg jövő év végéig az együttműködési megállapodást, hanem arany fokozatú támogatóként segíti az augusztusi, szegedi, olimpiai selejtezős kajak-kenu világbajnokságot – derült ki a pénteki sajtótájékoztatón.
Tovább »