Szijjártó: 33 külügyminiszteri tárgyalás, 12 államközi megállapodás

2017. szeptember 24., vasárnap · Hozzászólok

Az ENSZ közgyűlése alatt összesen 33 külügyminiszteri tárgyalást bonyolított, és 12 államközi megállapodást írt alá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki vasárnap összegezte eheti New York-i tárgyalásait az MTI-nek. Tovább »

Szijjártó Péter: idén is rekordot dönthetnek a beruházás-ösztönzési rendszerben gondozott befektetések

2017. július 25., kedd · Hozzászólok

Szijjártó Péter

Idén újabb rekordot dönthetnek a beruházás-ösztönzési rendszerben gondozott magyarországi befektetések – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 2017. első félévi munkáját értékelő sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább »

Szijjártó: csak erős tagállamok tehetik erősebbé az Európai Uniót

2017. május 26., péntek · Hozzászólok

Az európai integráció akkor tud erős lenni, ha erős tagállamokra alapul, s “ebben erős egyetértés van Közép-Európában” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter magyar újságíróknak nyilatkozva Pozsonyban, ahol pénteken, a többi visegrádi országból érkezett partnereivel együtt panelbeszélgetésen vesz részt a Globsec biztonságpolitikai fórumon. Tovább »

Szijjártó: a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné kell tenni Magyarországot

2017. március 20., hétfő · Egy hozzászólás

Szijjártó Péter

Magyarország ideális termelési helyszínnek bizonyult, a következő feladat pedig az, hogy a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné váljon. Az ehhez szükséges kormányzati döntések már megszülettek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának hétfőn a hannoveri CeBIT-en, a világ legnagyobb informatikai szakkiállításán. Tovább »

Szijjártó: 2016-ban minden külgazdasági rekordot sikerült megdöntenünk

2017. február 9., csütörtök · Hozzászólok

Szijjártó Péter; HASLER, Adrian

Magyarországnak tavaly sikerült megdöntenie minden külgazdasági rekordot: a magyar gazdaság minden idők legmagasabb exportját produkálta és legmagasabb külkereskedelmi többletét tudta elérni – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Szijjártó: Magyarország a jövőben még szorosabbá teszi együttműködését az észak-európai térséggel

2017. január 24., kedd · 2 hozzászólás

Szijjártó Péter

A külgazdasági és külügyminiszter szerint az Észak-Európában, az Északi-sarkkör felett zajló folyamatok nagyon komoly biztonsági, környezeti és energetikai hatással vannak Európára, ezért Magyarország a jövőben még dinamikusabbá és szorosabbá teszi együttműködését az észak-európai térséggel. Tovább »

FM: növekszik a Kínába irányuló magyar élelmiszeripari export

2017. január 19., csütörtök · Hozzászólok

A magyar-kínai áruforgalomban növekszik a magyar élelmiszeripari termékek exportja, 2015-ben 46 millió eurót tett ki, 2016 első háromnegyedévében pedig már 52,4 millió eurót – közölte a Földművelésügyi Minisztérium az MTI érdeklődésére csütörtökön. Tovább »

Szijjártó Péter: a magyar külkereskedelem 2016-ban rekordévet zár

2017. január 9., hétfő · Hozzászólok

TRUMP, Donald; Szijjártó Péter; Orbán Viktor

A magyar külkereskedelem 2016-ban minden szempontból rekordévet zár – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Központi Statisztikai Hivatal által közölt, tavaly január-novemberi külkereskedelmi adatokra reagálva. Tovább »

A Csongrád megyei gazdaságnak is odavágott az orosz embargó

2015. szeptember 22., kedd · Hozzászólok

tovarisi_konec_euro

Látszólag óriási lehetőségeket tartogat a hazai kkv-k számára az orosz piac – erről, továbbá az Oroszország által elrendelt uniós embargó hatásairól is szó esett a kamara székházában rendezett konferencián. Elhangzott, nem követhetjük el újból azt a hibát, hogy kivonulunk az orosz piacról, inkább keresni kell az új gazdasági lehetőséget. Tovább »

Teheránba látogat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

2015. május 16., szombat · Hozzászólok

Teheránba látogat jövő hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, az iráni fővárosban kétoldalú kulturális és gazdasági együttműködések fejlesztéséről tárgyal majd – közölte Külgazdasági és Külügyminisztérium szombaton az MTI-vel. Tovább »

Európa mi vagyunk – Szijjártó Péter és Ujhelyi István a magyar-kínai kapcsolatokról + FOTÓK

2015. április 17., péntek · 7 hozzászólás

konfuciusz_teahaz_szijjarto12kf

A külgazdasági- és külügyminiszter volt a Konfuciusz Teaház vendége csütörtökön, aki Ujhelyi Istvánnal, az Európai Parlament szocialista képviselőjével beszélt a keleti nyitás politikájáról, a magyar-kínai kapcsolatok alakulásáról és Szeged szerepéről ebben a gazdasági együttműködésben. Tovább »