Lázár: fontos az emberek véleménye az újabb viták előtt (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

A kötelező migrációs elosztási mechanizmus miatt újabb vitákra számít a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki erre hivatkozva kéri, hogy az emberek véleményt nyilvánítsanak az október elején induló nemzeti konzultáción és megválaszolják: kitartanak-e amellett, hogy Magyarország ne legyen bevándorlóország. Tovább »

Dömötör: a kormány elutasítja a “Soros-terv” legfontosabb pontját

2017. szeptember 19., kedd · Hozzászólok

A kormány elutasítja a “Soros-terv” egyik legfontosabb pontját, azt, hogy Európa évente egymillió bevándorlót fogadjon be – jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Halász: középpontban a migráció és annak megakadályozása

2017. szeptember 19., kedd · 2 hozzászólás

Az illegális migrációt és annak megakadályozását jelölte meg az országgyűlés őszi ülésszakának fő témájaként a Fidesz-frakció szóvivője az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában. Tovább »

Magyarország tiszteletben tartja az EB ítéletét

2017. szeptember 18., hétfő · Egy hozzászólás

Magyarország tiszteletben tartja az Európai Bíróságnak a kvótaperben született ítéletét – mondta az Igazságügyi Minisztérium (IM) államtitkára az Országgyűlés európai ügyek bizottsága előtt, hétfőn. Tovább »

Soros már régóta támogatja a migránsok tömeges betelepítését

2017. szeptember 15., péntek · 5 hozzászólás

Itthon továbbra is arról szól a vita, hogy létezik-e Soros-terv. Soros György maga számtalanszor beszélt az elmúlt két évben arról, hogy ő mit tenne az európai politikusok helyében. Tovább »

Völner Pál: A kvótaper csupán a kezdet volt

2017. szeptember 14., csütörtök · Hozzászólok

Jean-Claude Juncker a bevándorláspárti Brüsszel hangja, megszokhattuk már, hogy a bizottság újra és újra megtámadja Magyarországot amiatt, hogy nem bevándorláspárti, ők azt szeretnék elérni, hogy elbontsuk a kerítést, beengedjük a migránsokat – nyilatkozta az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a Magyar Időknek. Tovább »

Szijjártó: kudarc és zsákutca az EU kvótaprogramja

2017. szeptember 13., szerda · 4 hozzászólás

Kudarcnak és zsákutcának nevezte a menekültek belső elosztását célzó európai uniós kvótaprogramot a Financial Timesnak adott nyilatkozatában Szijjártó Péter. Tovább »

Ifj. Lomnici Zoltán: A magyarok nem akarnak Majdant

2017. szeptember 9., szombat · 2 hozzászólás

Borítékolható volt ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a kvótaper kimenetele, de határozottan kijelentette, a szétosztási mechanizmus révén egyetlen ember sem fog belépni Magyarország területére. Tovább »

B. Nagy László: Nem engedünk a kvótaügyben!

2017. szeptember 5., kedd · 8 hozzászólás

A magyar kormány elkötelezett, hogy a választók akaratát érvényesítse, nem engedünk kvótaügyben – szögezte le B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő. Hozzátette: az európai terrorcselekmények csak tovább erősítik a kabinet eltökéltségét és határozottságát. Az Európai Bíróság szerdai döntésével kapcsolatban az Európai Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber úgy fogalmazott, esélyt jelent, hogy „végleg begyógyítsák” a migrációs politikával kapcsolatos „nyílt sebeket”. Tovább »

Illegális bevándorlás – Szijjártó: ellenállunk az Európai Bizottság zsarolásának

2017. június 14., szerda · Hozzászólok

Szimpla zsarolás az Európai Bizottság részéről, hogy azon tagállamok ellen, amelyek nem hajlandóak végrehajtani az illegális bevándorlók kötelező betelepítéséről szóló kvótadöntést, Magyarország ennek ellenáll, és egyetlen illegális bevándorlót sem enged be – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. Tovább »

Szijjártó: nem engedünk az Európai Bizottság zsarolásának

2017. június 13., kedd · Hozzászólok

Szijjártó Péter

A magyar kormány zsarolásnak és európaiatlan magatartásnak tekinti, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást kíván indítani azon tagállamok ellen, amelyek nem hajlandóak végrehajtani az illegális bevándorlók kötelező betelepítéséről szóló kvótadöntést – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az Országgyűlésben napirend előtt, hangsúlyozva: a kabinet nem enged a zsarolásnak. Tovább »

Tuzson: fel kell lépni a kötelező betelepítést ellenzők megbüntetése ellen

2017. március 4., szombat · Hozzászólok

Fel kell lépni az ellen, hogy az Európai Bizottság büntetést szabhasson ki azokra az uniós tagországokra, amelyek nem teljesítik a menedékkérők áthelyezéséről szóló határozatokat – mondta kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán péntek este. Tovább »

Tuzson: Brüsszel nem tett le a kötelező betelepítésről

2016. október 15., szombat · 2 hozzászólás

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint Brüsszel nem tett le a kötelező betelepítésről, így az ellene való fellépést európai szinten és a hazai szabályozás tekintetében is erősíti annak a több mint 3,3 millió embernek az akarata, akik nemet mondtak a kvótákra az október 2-i népszavazáson. Tovább »

Giró-Szász Szegeden: Brüsszel ragaszkodik a kvótához, az ellenzéknek felül kellene emelkednie a pártpolitikán

2016. szeptember 19., hétfő · 19 hozzászólás

giro_szasz_andras_szegeden08_gs

Akárcsak a 2004. december 5-i népszavazás, az október 2-ai kvótareferendum is nemzeti ügy Giró-Szász András szerint. A miniszterelnöki főtanácsadó szegedi fórumán kijelentette, ebben a kérdésben a pártpolitikán felülemelkedve az ellenzéknek is a „józan paraszti ész” alapján kellene gondolkodnia, kiváltképp annak fényében, hogy kiderült, Brüsszel ragaszkodik a kötelező betelepítési kvótához. Tovább »

Aggodalom: sikertelen népszavazás esetén Szeged lesz a migránsok lakhelye?

2016. szeptember 12., hétfő · 59 hozzászólás

migransok_dugonics_ter04kf

Orbán Viktor szerint, ha Brüsszel nem boldogul az országgal és Budapesttel, akkor a baloldali városokkal egyezik meg a migránsok betelepítéséről, s megpróbálja kicselezni a kormányt. Martin Schulz korábbi kijelentéseitől egyértelműen soha nem határolódott el Botka László, csupán politikai ellenfelei vádjait nevezte nevetségesnek, hazugnak. A Fidesz kétszer szerette volna, ha a szegedi közgyűlés elutasítja a kötelező betelepítési kvótát, az ezzel kapcsolatos indítványt azonban a balliberális képviselők nem támogatták. Tovább »

Thürmer Gyula Szegeden: Nem a migránskvótára, az unió diktátumára!

2016. augusztus 4., csütörtök · 29 hozzászólás

munkaspart_sajttaj002kf

A Munkáspárt szerint nem menekültekre, hanem munkahelyteremtésre, a dolgozók életszínvonalának emelésére kellene költeni, ezért elutasítják a parlamenti ellenzék álláspontját. A békét és a krízis megoldását Aszad támogatásával, s a NATO hadműveleteinek beszüntetésével érnék el. Tovább »

Nézőpont: a magyarok csaknem négyötöde elutasítja a kényszerbetelepítést

2016. május 25., szerda · 3 hozzászólás

A magyarok csaknem négyötöde elutasítja a kényszerbetelepítést – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Heti Válasz megbízásából készült legfrissebb közvélemény-kutatásából, amely arra is kitér, hogy a pártok támogatottsága nem változott érdemben áprilishoz képest. Tovább »

Kövér László: a kötelező betelepítés elfogadhatatlan

2016. május 23., hétfő · 5 hozzászólás

A kötelező betelepítés elfogadhatatlan, a betelepítésnek csak önkéntes alapon lehet helye, a tervezett pénzbeli szankcionálás pedig nem európai szolidaritás, hanem annak megcsúfolása – jelentette ki felszólalásában Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Európai Unió parlamenti elnökeinek luxembourgi konferenciáján hétfőn. Tovább »

Augusztus közepe és október eleje között tarthatják meg a menekültelosztási kvótáról szóló népszavazást

2016. május 16., hétfő · 2 hozzászólás

A kormány által kezdeményezett népszavazást a jogszabályokban rögzített eljárási határidők alapján várhatóan augusztus közepe és október eleje között lehet megtartani – mondta Bodnár Eszter választási szakértő az MTI érdeklődésére. Tovább »

Alapjogokért Központ: a GDP 4 százalékát fizetné Magyarország a migránsok elutasítása miatti bírságként

2016. május 14., szombat · Hozzászólok

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerint ha az unió bevezetné a migránsok elutasítása miatti büntetést, akkor Magyarországnak a GDP 4 százalékának megfelelő összeget kellene fizetnie. Tovább »

B. Nagy László: Az otthonteremtésről és az adócsökkentésről szól a 2017-es költségvetés

2016. május 13., péntek · 7 hozzászólás

b_nagy_sajttaj003kf

A Fidesz országgyűlési képviselője bemutatta a következő évi költségvetéshez kapcsolódó számokat. Az inflációt alacsonyan kívánják tartani, az áfa-csökkentés és a családok támogatása továbbra is prioritás. 2017-ig kiírják az összes uniós pénzekhez kötődő pályázatot, hogy ne kelljen forrásvesztéstől tartani. Az uniós betelepítési kvótával kapcsolatban ősszel várható népszavazás. Tovább »

Bevándorlók Londontól Szegedig: Nem polgármesterként tárgyalt Schulzcal Botka!

2016. május 11., szerda · 41 hozzászólás

migransok_0911_90_gs

A volt szegedi polgármester, Bartha László szerint veszélyes tendenciát mutat a londoni polgármester-választás eredménye: a baloldal egyre inkább a bevándorlókra épít. Problémának látja, hogy nem állt ki Botka László a betelepítési kvóta ellen, sőt az ügy helyi szintű tárgyalását sem támogatta. Úgy érzi, ez azért van, mert nem akarja, hogy kiderüljön, mi a pártjának álláspontja a kérdésben. A Cserepes sori piac ügye is a párbeszéd hiánya miatt alakult botránnyá – vélekedett.
Tovább »

Németh Szilárd: csak a népszavazás állíthatja meg Brüsszelt

2016. május 10., kedd · Hozzászólok

Csak a népszavazás állíthatja meg Brüsszelt, mert “ott elhatározták, hogy (…) ezt a kényszerbetelepítést, ezt a kötelező kvótát ráerőltetik a schengeni országokra” – mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában. Tovább »

Luxemburgi külügyminiszter: az EU “meghal”, ha uniós kérdéseket népszavazással döntenek el (FRISSÍTVE)

2016. május 8., vasárnap · Hozzászólok

Az Európai Unió “meghal”, ha uniós kérdéseket népszavazással döntenek el – mondta Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter az ARD német országos köztelevízió Europamagazin című műsorának hétvégi adásában. Tovább »

Kósa Lajos: házszabálytól való eltérést kezdeményez a Fidesz

2016. május 7., szombat · Hozzászólok

A Fidesz hétfőn kezdeményezi, hogy az Országgyűlés a házszabálytól való eltéréssel döntsön a kötelező betelepítési kvóta ügyében kiírandó népszavazásról, miután a Kúria kimondta, hogy lehet az ügyben referendumot tartani – közölte a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szombaton sajtótájékoztatón Debrecenben. Tovább »

Haág és Nógrádi: Botka európai szövetségesei lojalitását keresi, hidegen hagyják a szegediek félelmei

2016. április 15., péntek · 19 hozzászólás

haag_nogradi_sajttaj01

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a pénteki közgyűlés kapcsán a Fidesz és a KDNP helyi elnöke, akik akkor vonultak ki az ülésteremből, amikor a baloldali többség nem engedte napirendre venni a kötelező kvóta, a Martin Schulz-nyilatkozat és a migránsok Szegedre történő betelepítésének elutasítását célzó kormánypárti javaslatokat. Tovább »

Konkrét válaszokat vár a szegedi Fidesz Botkától a Schulz-nyilatkozat ügyében + SZAVAZÁS

2016. március 24., csütörtök · 58 hozzászólás

fidesz_sajttaj003kf

Nyílt levelet írtak a német politikusnak a Fidesz-L.É.T. frakció tagjai. Várják a lakosság véleményét és Botka László álláspontját is az ügyben. Lapunk is kíváncsi az Önök álláspontjára. Tovább »

Kvótareferendum – Trócsányi: a demokráciához tartozik a nép meghallgatása

2016. február 25., csütörtök · Hozzászólok

Trócsányi László

Az igazságügyi miniszter szerint a demokráciához tartozik a nép meghallgatása, és a migrációs kérdéskör annyira jelentős, hogy meg kell kérdezni az ország lakosságát róla. Így reagált Trócsányi László az M1 reggeli műsorában a kormányfő által szerdán bejelentett népszavazási kezdeményezésre. Tovább »