Hamarosan kezdődik az ünnepi könyvhét Szegeden

2016. június 2., csütörtök · Hozzászólok

somogyi_sajttaj14_gsKözel egy hétre ismét megtelik a város szíve a hazai, szegedi és határon túli írók és könyvkiadók sátrával. A téren június 9-én startol a kulturális sokadalom, de a 87. Ünnepi Könyvhét programjai a könyvtárakban már jóval előtte, június 3-án elkezdődnek.
Tovább »

Drámai szerelmek és döntések – Bereményi Géza és Grecsó Krisztián a Somogyiban + FOTÓK

2014. június 15., vasárnap · Hozzászólok

IMG_9817

A 85. Ünnepi Könyvhét kezdőnapján a kortárs magyar irodalom kiemelkedő íróegyéniségei képviseltették magukat az országos és vidéki megnyitó központi helyszínén, Szegeden. A könyvek és az olvasás iránt érdeklődők a Somogyi-könyvtárban többek között Bereményi Gézával és Grecsó Krisztiánnal találkozhattak. Tovább »

Bereményi Géza Szegeden: Ártalmas a túl sok fantázia + FOTÓK

2014. június 13., péntek · Hozzászólok

beremenyi_geza01_ia

A film és a színház is azonos gyökerekből táplálkozik, mindkettő alapja az irodalom – vallja Bereményi Géza, aki Vadnai bébi című kötetét mutatta be a szegedi könyvhét közönségének. Az író szerint a mozgókép elterjedése nem nyomta el az emberek fantáziáját, pusztán átalakította azt – a fantázia helyett amúgy is inkább a racionalitást részesíti előnyben az író. Tovább »

A Szegedi Tudományegyetem is vár a könyvhéten

2014. június 11., szerda · Hozzászólok

A 2014. évi ünnepi könyvhét országos megnyitóját Szegeden, a SZTE központi épülete előtti Dugonics téren tartják június 12-én (csütörtök) 11 órakor. A június 16-án záruló rendezvény-sorozaton közel kétszáz program várja az érdeklődőket. Az idei könyvünnepen kiemelt partner a Szegedi Tudományegyetem: „Ahol tudás és szándék találkozik.” Tovább »

Szeged nyitja idén az országos Ünnepi Könyvhetet

2014. június 5., csütörtök · Egy hozzászólás

konyvhet

Már hetedik éve zsong, zsibog a Dugonics tér, ami közel egy hétre megtelik a hazai és határon túli írók és könyvkiadók sokadalmával. Idén sem lesz ez másként, a Somogyi-könyvtár rendezvénye 182 programmal készül a június 12-én kezdődő kavalkádra.
Tovább »

Következő oldal »