Drámai szerelmek és döntések – Bereményi Géza és Grecsó Krisztián a Somogyiban + FOTÓK

2014. június 15., vasárnap · Hozzászólok

IMG_9817

A 85. Ünnepi Könyvhét kezdőnapján a kortárs magyar irodalom kiemelkedő íróegyéniségei képviseltették magukat az országos és vidéki megnyitó központi helyszínén, Szegeden. A könyvek és az olvasás iránt érdeklődők a Somogyi-könyvtárban többek között Bereményi Gézával és Grecsó Krisztiánnal találkozhattak. Tovább »

Bereményi Géza Szegeden: Ártalmas a túl sok fantázia + FOTÓK

2014. június 13., péntek · Hozzászólok

beremenyi_geza01_ia

A film és a színház is azonos gyökerekből táplálkozik, mindkettő alapja az irodalom – vallja Bereményi Géza, aki Vadnai bébi című kötetét mutatta be a szegedi könyvhét közönségének. Az író szerint a mozgókép elterjedése nem nyomta el az emberek fantáziáját, pusztán átalakította azt – a fantázia helyett amúgy is inkább a racionalitást részesíti előnyben az író. Tovább »

A Szegedi Tudományegyetem is vár a könyvhéten

2014. június 11., szerda · Hozzászólok

A 2014. évi ünnepi könyvhét országos megnyitóját Szegeden, a SZTE központi épülete előtti Dugonics téren tartják június 12-én (csütörtök) 11 órakor. A június 16-án záruló rendezvény-sorozaton közel kétszáz program várja az érdeklődőket. Az idei könyvünnepen kiemelt partner a Szegedi Tudományegyetem: „Ahol tudás és szándék találkozik.” Tovább »

Szeged nyitja idén az országos Ünnepi Könyvhetet

2014. június 5., csütörtök · Egy hozzászólás

konyvhet

Már hetedik éve zsong, zsibog a Dugonics tér, ami közel egy hétre megtelik a hazai és határon túli írók és könyvkiadók sokadalmával. Idén sem lesz ez másként, a Somogyi-könyvtár rendezvénye 182 programmal készül a június 12-én kezdődő kavalkádra.
Tovább »

Egy nap a szegedi írókkal: a Vénusz vonulásától a képregényekig + FOTÓK

2013. június 9., vasárnap · Egy hozzászólás

SZS20130606_hasz_robert_002Szombat délelőtt a korábbi hagyományoknak megfelelően beszélgetést tartottak szegedi írókkal és költőkkel az Ünnepi Könyvhéten – a helyi, illetve helyi kötődésű tollforgatókkal Veszelka Attila, a Szegedi Írók Társaságának elnöke faggatta.
Tovább »

Következő oldal »