Bálint Sándor és az állambiztonság zsigeri ateizmusa

2013. június 11., kedd · Hozzászólok

balint_sandorA „legszögedibb szögedi” életformájával személyes erkölcsi példamutatást jelent a ma embere számára is. Nem véletlen, hogy e jámbor tudósban ellenséget látott az államszocializmus. Tovább »

A 25 éves Szeged folyóiratról a könyvhéten

2013. június 11., kedd · Hozzászólok

szeged_fi_25_1Az eső miatt családias kerekasztal-beszélgetésben emlékeztek meg az idén 25 éves Szeged folyóiratról a 84. Ünnepi Könyvhéten.
Tovább »

Szüzek és szörnyek – reáltragédiák Pozsgai Zsolt tollából + FOTÓK

2013. június 10., hétfő · Hozzászólok

SZS20130609_pozsgai_kovacs_001A Dugonics téren mutatkozott be Pozsgai Zsolt Szüzek és szörnyek című új drámakötete, melyben az a már jól ismert Pipás Pista története is helyet kapott. Az íróval és a rendezővel Balog József újságíró beszélgetett.
Tovább »

A kortárs másként szól – Podmaniczky és Háy a színpadon a színpadról + FOTÓK

2013. június 10., hétfő · Hozzászólok

konyvhet01_gsMagyarországon a kortárs darabok a stúdiószínpadokon kapnak helyett, pedig a nagyszínpadra termettek – és minden nagy kor figyelt a maga kortársaira.
Tovább »

Egy nap a szegedi írókkal: a Vénusz vonulásától a képregényekig + FOTÓK

2013. június 9., vasárnap · Egy hozzászólás

SZS20130606_hasz_robert_002Szombat délelőtt a korábbi hagyományoknak megfelelően beszélgetést tartottak szegedi írókkal és költőkkel az Ünnepi Könyvhéten – a helyi, illetve helyi kötődésű tollforgatókkal Veszelka Attila, a Szegedi Írók Társaságának elnöke faggatta.
Tovább »

Nyáryval, Temesivel és Nagy Bandóval a szegedi könyvkavalkádban + VIDEÓ, FOTÓK

2013. június 6., csütörtök · 20 hozzászólás

nyitoMegnyílt a könyvhét Szegeden, a SZEGEDma.hu sátrába is beköltözött az irodalom.
Tovább »

Megfilmesítésért kiált az Év Könyve – Nagy Bandó Andrással beszélgettünk

2013. június 6., csütörtök · 2 hozzászólás

nagy_bando_andras02_gsIdén Nagy Bandó András humorista, előadóművész és író veheti át Szegeden az Év Könyve díjat a 84. Ünnepi Könyvhét szegedi megnyitóján. A siker alkalmából beszélgettünk a szerzővel.
Tovább »

Kihez beszél ez a faszi? – tárcák egy szegedi írótól

2013. június 4., kedd · Hozzászólok

boldog_borito2A könyvhéten mutatja be első kötetét Boldog Zoltán Szegeden élő író, szerkesztő. A kötet az Irodalmi Jelenben publikált tárcanovelláinak a válogatása.
Tovább »

Még a tavalyinál is színesebb könyvhetünk lesz

2013. május 30., csütörtök · 2 hozzászólás

konyvheti_sajtaj_4Közel harminc helyszínen, több mint száz programmal várja az olvasás barátait a 84. Ünnepi Könyvhét és 12. Gyermekkönyvnapok szegedi rendezvénysorozata, melyet immár hatodik éve szervez és koordinál a Somogyi-könyvtár.
Tovább »

Beszédes István: „Az élő szerző a jó szerző”

2012. június 18., hétfő · Hozzászólok

A vajdasági zEtna a legidősebb magyar nyelvű irodalmi portálok egyike. Alakulása évében, 1999-ben csupán a Magyar Elektronikus Könyvtár tudott maga mögött néhány évet, a többi elektronikus folyóirat mind később jelentkezett a magyar piacon.
Tovább »

Következő oldal »