Kitüntették Algyő büszkeségeit + FOTÓK

2017. október 2., hétfő · Hozzászólok

Húsz éve vált függetlenné Algyő, október elseje és az ünnepi testületi ülés nemcsak a függetlenné válás ünneplése, hanem egyben számvetés is az előző évekről, évtizedekről. A polgármester szerint mozgalmas, bonyodalmakkal teli év áll mögöttük, de építkezéssel, munkával telik a következő. Tovább »

Juhász Andor-díjjal tüntették ki a Szegedi Ítélőtábla dolgozóját

2017. július 17., hétfő · Hozzászólok

szegedi_itelotabla_Hargitai_Tiborne

Közel 30 éve tevékenykedik az igazságszolgáltatásban a Szegedi Ítélőtábla tisztviselője, Hargitai Tiborné, akit a Bíróságok napja alkalmából kiváló munkája elismeréseként a Juhász Andor-díj bronz fokozatával tüntettek ki. Az elismeréseket Budapesten, az Országos Bírósági Hivatalban Handó Tünde, az OBH elnöke, Darák Péter a Kúria elnöke és Simon Levente, az Országos Bírói Tanács soros elnöke adta át a kitüntetetteknek. Tovább »

Ábrahám Vera, Kolonics Erika és Nagy Károly kapott Szeged Kultúrájáért Díjat + FOTÓK

2017. január 20., péntek · Hozzászólok

magyar_kultura_napja_dijatado015kf

A Szeged Kultúrájáért Díjból hármat, a Kölcsey-éremből 12-t adományoztak idén, egy közösséget és egy céget is kitüntetettek. Botka szerint a kultúrába nem szabad beleszólnia a politikának, csak a működést feltételeit kell biztosítania. Tovább »

Berlini merénylet: Németországban tízezrek kérik a meggyilkolt lengyel sofőr kitüntetését

2016. december 26., hétfő · Hozzászólok

Németországban több tízezren kérik Joachim Gauck szövetségi elnöktől, hogy adományozza a legmagasabb állami elismerést annak a meggyilkolt lengyel sofőrnek, akinek kamionját Berlinben egy karácsonyi vásár ellen elkövetett iszlamista terrortámadáshoz használták fel. Tovább »

Kertész Péter: Sikerült áthidalni a szezonalitást, az emlékpark minden eddiginél több embert vonzott idén

2016. december 13., kedd · 14 hozzászólás

megyei_kozgyules21_gs

Egyetlen hiteles történelmi emlékművüket, a monostort is szeretnék bevonni az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark látogatói útvonalába, sőt virtuálisan fel is szeretnék építeni – tudtuk meg Kertész Pétertől, aki a Csongrád Megyéért Emlékérem átvétele után úgy fogalmazott, nem az ő személyének, hanem az emlékpark minden munkatársának szól az elismerés Tovább »

Börtönlelkészeket és börtönmissziót végző önkénteseket tüntetett ki Soltész Miklós

2016. november 3., csütörtök · Hozzászólok

Börtönlelkészeket és börtönmissziót végző önkénteseket tüntetett ki Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten, a Magyar Testvéri Börtöntársaság (MTB) és a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezetének (BMSZ) közös konferenciáján. Tovább »

Szegedi ’56-osok szerepvállalását is elismerték október 23-án

2016. október 24., hétfő · Hozzászólok

56_os_megemlekezes158_gs

Emlékérmeket adományoztak az 1956-os forradalom és a szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából olyan szegedieknek, akik tevékenyen részt vettek az akkori történésekben, illetve a kormányhivatal és a megyei önkormányzat lengyel vendégei is elismeréseket kaptak. Tovább »

Érdemkereszttel ismerték el a városvédő polgár munkásságát

2016. augusztus 25., csütörtök · 8 hozzászólás

szilagyi_arpad003kf

Állami kitüntetést adományoztak Szilágyi Árpádnak, így elismerve évtizedes tevékenységét, amellyel Szeged kulturális és építészeti örökségét kívánta megvédeni. A városvédő polgár szerint az elismerés nemcsak neki szól, hanem a mellette tevékenykedő más civileknek is. Idén tölti be 80. életévét, ennek ellenére rengeteg terve vár még megvalósításra. Tovább »

Szijjártó: tovább erősödhet a magyar-osztrák barátság

2016. június 21., kedd · Hozzászólok

Magyarország és Ausztria barátságát a közelmúlt megpróbáltatásai sem rendíthetik meg, sőt a két ország barátsága tovább erősödhet – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, miután kitüntetést adott át Hans Niessl burgenlandi tartományfőnöknek. Tovább »

Orbán Viktor a Magyar Érdemrend nagykeresztjét adta át Steven F. Udvar-Hazynak

2016. április 30., szombat · Hozzászólok

Orbán Viktor

A magyar példaképek fontosságáról beszélt Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, amikor az Országház épületében átadta a Magyar Érdemrend nagykeresztjét Steven F. Udvar-Hazynak, az Air Lease Corporation vezérigazgatójának. Tovább »

Bálint József: A Táncsics-díjat Szegednek, az érdemkeresztet Hódmezővásárhelynek köszönhetem

2016. március 16., szerda · Hozzászólok

balint_jozsef02_gs

Magyar Arany Érdemkereszttel ismerték el Bálint József szegedi újságíró, szerkesztő munkásságát. Habár Délvidéken született, karrierje kezdete a Vajdasághoz köti, mégis Szeged és Hódmezővásárhely is közel áll szívéhez. Tovább »

Életfa emlékplakett a sok évtizedes, lelkiismeretes munkáért

2016. február 19., péntek · Hozzászólok

eletfa_emlekplakett

A tavalyi évben, nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából két hódmezővásárhelyi állatorvos kapott a Földművelésügyi Minisztertől Életfa emlékplakettet. Győri János arany, Vári István ezüst fokozatát kapta a szakmai díjnak, amelyet a közszolgálatban vezető beosztásban eltöltött idő és a hatósági állatorvosként végzett lelkiismeretes és pontos munka elismeréseként adományozott Fazekas Sándor földművelési miniszter. Tekintettel a kitüntetettek magas életkorára, személyesen nem tudtak megjelenni a budapesti ünnepségen. A plakettet és az elismerő oklevelet dr. Juhász Tünde adta át otthonukban a kitüntettek számára. Tovább »

Katonáknak adtak át elismeréseket Hódmezővásárhelyen

2015. december 23., szerda · Hozzászólok

Lázár János

A migrációs válsághelyzet során végzett kiemelkedő munkájáért száz katona kapott Szolgálati jel kitüntetést, az elismeréseket szerdán adta át Simicskó István honvédelmi miniszter, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Benkő Tibor vezérkari főnök és Almási István (Fidesz-KDNP) hódmezővásárhelyi polgármester az alföldi városban. Tovább »

Balogh Elemér: Valódi otthonommá vált Szeged

2015. május 23., szombat · 5 hozzászólás

balogh_elemer01_gs

Balogh Elemér nagy megtiszteltetésnek tartja a díszpolgári címet, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: sohasem érezheti úgy az ember, hogy teljesen megszolgálta azt. Az SZTE jogi karának tudományos ügyekért felelős dékánhelyettese a SZEGEDma.hu-nak arról is nyilatkozott, hogy a kilencévnyi alkotmánybíráskodás mindig is meghatározó része marad életének, és arra is kitért, hogy szeretett városától, Szegedtől sosem szakadt el. Tovább »

Kárász Anna, Novoszáth Melinda, Kiss Zsolt – átadták a Szeged Sportolója kitüntetéseket + FOTÓK

2015. május 20., szerda · 2 hozzászólás

sportoloi_dijak18_gs

Szerda délután ünnepélyes keretek között átadták Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának sportdíjait a városházán.
Tovább »

Tőkés László kapta a 2014-es Duna-díjat

2014. december 13., szombat · Egy hozzászólás

Tokes_Duna-dij

Tőkés László erdélyi európai parlamenti képviselő, az 1989-es temesvári népfelkelés kirobbantója kapta a 2014-es Duna-díjat. Az elismerést Dobos Menyhért, a Duna Televízió vezérigazgatója adta át szombaton a torockói Duna-házban, a székelyföldi és aranyosszéki székelyek találkozója keretében. Tovább »

Orbán: akarat kell ahhoz, hogy Európa elfoglalhassa méltó helyét az új világrendben

2014. november 18., kedd · Hozzászólok

orban_kituntetes

A magyar-német barátság jegyében azt kell kívánnunk, hogy legyen végre egység és európai akarat, hogy út is legyen, amelyen haladva Európa elfoglalhatja méltó helyét az új világrendben – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban, ahol német parlamenti képviselőknek adott át kitüntetéseket. Tovább »

A 115 éves szegedi labdarúgás díjazottjai: Bástyai Holczer Tivadar, Deák Ferenc, Tóth János és Kiss Roland + FOTÓK

2014. augusztus 19., kedd · 22 hozzászólás

fociunnep15_gs

A SZEGEDma.hu az Együtt a szegedi labdarúgásáért szurkolói mozgalommal és az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatóságával karöltve az idei esztendőben is díjazta a szegedi labdarúgás kiemelkedő alakjait. Az eseményen egykori klasszisokat és a jövő ígéreteit ünnepeltük, de jeles dátumokról és nagyszerű stadionokról is szó esett. Tovább »

Szerencsi Ildikó, Juhász Zsolt és Kakuk Levente kapták a Szeged sportolója díjat + FOTÓK

2014. május 16., péntek · Hozzászólok

SZS20140516_szeged_sportdijai_002

A Szeged-napi ünnepségsorozat keretében kitüntették azokat a sportembereket, akik az elmúlt évben a legtöbbet tették a város sportéletéért.
Tovább »

Fekete Gizi kapja a Szegedért Alapítvány fődíját

2014. február 10., hétfő · 3 hozzászólás

azoreg_holgy_latogatasa15_gsA Szegedért Alapítvány immáron huszonötödik alkalommal döntött a tudomány, a művészet és a közélet kiválóságainak díjazásáról. A mecénás alapítvány idén a Jászai Mari-díjas színművésznőnek, Fekete Gizinek ítélte a fődíjat.
Tovább »

Elismerések az állategészségügyi szolgálat 125 éves jubileuma alkalmából

2013. október 17., csütörtök · 4 hozzászólás

261Kiemelkedő munkát végző szakembereket, az országban összesen 125-öt jutalmaztak azzal az elismeréssel, amelyet a magyar állategészségügyi szolgálat 125 éves jubileuma alkalmából ítélt oda a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Kedden, október 15-én, Budapesten adták át ünnepélyes keretek között a kentaurt formázó szobrokat az arra érdemeseknek, köztük négy Csongrád megyei díjazottnak: Farle Csaba megyei főállatorvosnak, Szolnoki Antalné pénzügyi referensnek, a kormányhivatal pénzügyi főosztálya munkatársának, Herczeg Istvánnak, a SOLE-MIZO Közép-európai operációs igazgatójának és B. Nagy László kormánymegbízottnak. Tovább »

Bátorságáért tüntette ki Pintér Sándor a szegedi tűzoltót

2013. július 23., kedd · 2 hozzászólás

tuzoltosag_kituntetesPintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott Borbola Csaba Sándor főtörzsőrmesternek, a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tűzoltó szakképzésben végzett állományának kibocsátó ünnepségén a fővárosban. A megyei igazgatóságok és a megyei mentőcsoportok munkáját zászlószalaggal ismerték el. Tovább »

Dobó Andrea, Olasz Anna és Vadkerti Attila lettek Szeged sportolói + FOTÓK, VIDEÓ

2013. május 21., kedd · 3 hozzászólás

sportoloi_dijak03_gsA Szeged-napi ünnepségsorozat keretében tüntették ki azokat a helyi kötődésű sportembereket, akik az elmúlt év folyamán a legtöbbet tették a város hírnevének öregbítéséért. Tovább »

Szegediek is vehettek át Kossuth- és Széchenyi-díjakat

2013. március 15., péntek · Egy hozzászólás

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke március 15-én adta át a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, melyben szegedi, illetve szegedi kötődésű művészek és professzorok is részesültek.
Tovább »

Hat szegedi kitüntetett a nemzeti ünnep alkalmából

2013. március 14., csütörtök · 7 hozzászólás

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét (polgári tagozat) vehette át március 14-én Balog Zoltán minisztertől Baláspiri Lajos, a szegedi Orvosi Vegytani Intézet címzetes egyetemi tanára, Blazovich László nyugalmazott levéltári igazgató, a szegedi jogi kar professzora, Sipos György építész, a Tér és Forma – Szeged Építéstervező Kft. ügyvezetője, Vesmás Péter Ybl Miklós-díjas építész, a Csongrád Megyei Építész Kamara alelnöke, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét (polgári tagozat) Véha Antal, az SZTE Mérnöki Karának dékánja, valamint a Magyar Arany Érdemkeresztet (polgári tagozat) Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegye gyermek- és ifjúságvédelmi főigazgatója.
Tovább »

Emlékérmet kapott Roman Kowalski a Megyeházán + FOTÓK

2012. december 22., szombat · 2 hozzászólás

Az évzáró közgyűléshez kapcsolódóan immár hagyományos módon díjátadásra is sor került a Megyeháza aulájában, péntek délelőtt. A Csongrád Megyéért Emlékérmet Roman Kowalskinak, a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének, valamint Nagy Abonyi Attilának, a VMDK Szegedi Tagozata elnökének adományozták.
Tovább »

A szociális szféra dolgozóit köszöntötték a Kisszínházban + FOTÓK

2012. december 5., szerda · 2 hozzászólás

Szeged önkormányzata 2000. óta minden évben köszönetet mond a szociális szférában dolgozóknak, elismerést nyújtva át azoknak, akik az adott évben a legtöbbet tették szakterületükön. Az e területen dolgozóknak a Kisszínházban kulturális műsorral is kedveskedtek.
Tovább »

Következő oldal »