Sörkisokos – betekintettünk a kisüzemi sörök világába

2017. július 17., hétfő · Egy hozzászólás

sorkisokos_2017

Napjainkban a kézműves forradalom minden téren hódít. Hogy csak egy párat soroljunk fel: a bor, a sör, a csokoládé, a szépészeti termékek és a street food. A III. Nemzetközi Söröm szegedi fesztivál kapcsán Gyenge Zsolt sörfőzőmester segített elhelyezni a kézműves sört ebben a folyamatban. Tovább »

A minőség a legjobb recept – Kiváló borok és kézművesremekek a borfesztiválon + FOTÓK

2016. május 18., szerda · 3 hozzászólás

borfeszt008kf

A XXII. Szegedi Borfesztivál 150 borászának nemes nedűi mellett 200 kézműves is kínálja portékáit a város szívében. A Frittmann Borászat már 1999-től jelen van a rendezvényen, környékbeli pincészetet viszont alig találtunk a téren. A Kárász utcán és a Dugonics téren több helyen tucatárut vásárolhatunk, de rábukkantunk kistermelőkre és valóban egyedi kézművesremekekre is. Tovább »

Vajda Júlia is a színházi súgó kézzel készített ékszereit hordja

2014. december 14., vasárnap · 3 hozzászólás

zsoldos_aniko_interju06_KFNem kell, hogy a mindennapok ékszerei a divatvilág gyorséttermeinek darálójától vegyük meg, koppincs csecsebecsék helyett választhatjuk az egyedit. De hogyan tud kitűnni a kreatív kézműves a tengernyi konkurens közül? Zsoldos Anikóval, a Szegedi Nemzeti Színház súgójával erről a különleges hobbiról beszélgettünk.
Tovább »

Hídivásár, ahol a királyfi üvegbe zárva várja kedvesét + FOTÓK, VIDEÓ

2014. május 25., vasárnap · 2 hozzászólás

SZS20140524_hidi_vasar_019

Érdemes volt a magassarkút túracipőre cserélni. A Belvárosi híd újszegedi oldalától az Oskola utcán át egészen az Árpád térig kézművesek ezrei kínálták portékáikat. Akikben maradt elég erő, akár többször is végigbattyoghatott a Szeged napi forgatagban, bőven akadt látnivaló – csak bírja a pénztárca!
Tovább »

Disznótoros, pálinka és magyar borok négy napon át + FOTÓK

2014. március 6., csütörtök · 16 hozzászólás

torosfesztival35_gsBár lógott az eső lába a levegőben, sok szegedi gondolta úgy, hogy megéri kilátogatnia a csütörtökön kezdődő Toros Pálinkafesztiválra. Aki még siet, elcsípheti a torkos csütörtökről megmaradt utolsó morzsákat!
Tovább »