KDNP: mekkora támogatást kapott a Jobbik Simicsika Lajostól?

2017. június 16., péntek · Egy hozzászólás

hollik_istvan_szeviep_botka_botrany_sajttaj04_gs

A KDNP továbbra is választ vár a Jobbik elnökétől arra, hogy mennyibe került a plakátkampányuk, hol vannak az erről szóló számlák és mekkora támogatást kaptak Simicska Lajostól, mert az ügyben áfacsalás gyanúja merül fel – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján. Tovább »

Hollik: nincs szó a civil szervezetek ellehetetlenítéséről

2017. április 13., csütörtök · Egy hozzászólás

A kormány nem akarja ellehetetleníteni, megbélyegezni a civil szervezeteket, csak a külföldről kapott támogatásokat kell nyilvánosságra hozniuk – közölte Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában. Tovább »

Harrach Péter Szegeden: A KDNP a hagyományos európai értékeket képviseli

2017. március 16., csütörtök · 7 hozzászólás

kdnp_sajttaj002kf

A KDNP számára kiemelten fontos a rászorulóknak, a nehéz helyzetbe került embereknek való segítségnyújtás – jelentette ki Harrach Péter Szegeden. A párt alelnöke hangsúlyozta, a hagyományos európai, keresztény értékek képviseletét igyekeznek megvalósítani, ami minden emberre vonatkozik. Tovább »

Hollik István: Majtényi László Soros György jelöltje-e?

2017. március 4., szombat · 2 hozzászólás

Majtenyi_Laszlo_mti

Mihamarabb tisztázni kell, hogy az ellenzéki pártok által az államfőválasztáson támogatott Majtényi László “Soros György jelöltje-e” – szólított fel a Fidesz és a KDNP szombati budapesti sajtótájékoztatóján Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő. Tovább »

A KDNP a szegediek érdekében módosítaná a városi költségvetést

2017. február 9., csütörtök · 22 hozzászólás

kdnp_sajttaj02_gs

“A szegedi KDNP-frakció minden olyan intézkedést támogat, mely Szeged érdekében történik. Nem tudjuk viszont támogatni az ezzel ellentétes döntéseket. Így nem szavazhatjuk meg a képviselők tiszteletdíjának emelését, miként az önkormányzati cégvezetők újabb, teljesen indokolatlan béremelését sem” – közölte a Kereszténydemokrata Néppárt szegedi közgyűlési képviselőcsoportja. Tovább »

Haág Zalán: Konstruktív ellenzékként dolgozott a szegedi KDNP

2016. december 30., péntek · 28 hozzászólás

kdnp_milka64_gs

A KDNP-frakció aktív munkát végzett 2016-ban a közgyűlésben, egy statisztika szerint az öt legtöbbször és legtöbbet megszólaló városatya között három kereszténydemokrata politikus – mondta el portálunknak Haág Zalán. A párt helyi elnök-frakcióvezetője úgy értékelt, hogy a baloldali erőfölénnyel szemben is fel tudtak lépni egyes kérdésekben, illetve kiemelte, hogy a KDNP nélkül nem jöhetett volna létre két ’56-os emlékhely sem Szegeden. Tovább »

Harrach: a lelkipásztor és a politikus hangsúlyai különbözőek, de mindkettőjük szempontja jogos

2016. augusztus 16., kedd · Hozzászólok

A lelkipásztor és a politikus hangsúlyai különbözőek, egyik a szenvedő emberrel azonosul, a másik a hazáját védi. Mindkettő jogos és indokolt – mondta Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője a Gondola.hu internetes portálnak Ferenc pápa migrációról szóló megnyilatkozásait értékelve kedden.
Tovább »

Harrach: módosítaná a munka törvénykönyvét a KDNP

2016. április 18., hétfő · Egy hozzászólás

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a szakszervezetek és a munkaadók közötti egyezségre és a munka törvénykönyve módosítására van szükség a szabad vasárnap megszüntetése miatt kialakult helyzet kezelése érdekében – mondta Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatón, miután egyeztetett a Kereskedelmi Alkalmazottak Szövetségével, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével, és a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetséggel. Tovább »

Rétvári: családbarát Magyarországot építünk

2016. április 9., szombat · Egy hozzászólás

Családbarát Magyarországot építünk, ezért fontos, hogy minden területen családbarát intézkedéseket hozzunk – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Kereszténydemokrata Néppárt család- és életvédelmi munkabizottságának szombati budapesti konferenciáján. Tovább »

“Európa éjszakáján az egyedüli jelzőtűz” – Szegeden ünnepelt a KDNP + FOTÓK

2016. március 23., szerda · 12 hozzászólás

kdnp_milka80_gs

A Millenniumi Kávéházban rendezték meg idén a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szegedi, illetve Csongrád megyei szervezetének hagyományos, a március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódó bankettjét. Az eseményen – melyet több mint két évtizede minden esztendőben megszerveznek a KDNP tagjainak és vendégeinek részvételével – Vejkey Imrét, a párt parlamenti frakcióvezető-helyettesét, országos választmányi titkárát köszöntötték szónokként. Tovább »

Haág Zalán a szegedi közétkeztetésről: újabb, szégyenteljes szocialista mutyi? (FRISSÍTVE)

2016. március 16., szerda · 14 hozzászólás

kdnp_sajttaj02kf

“A szegedi KDNP az előre leosztott lapok helyett valódi, tisztességes, törvényes versenyt szorgalmaz a szegedi közétkeztetés területén” – írja hírportálunkhoz eljuttatott közleményében Haág Zalán, a szegedi KDNP elnök-frakcióvezetője. Válaszában Szentgyörgyi Pál MSZP-s alpolgármester minden vádat tagad. Tovább »

Szegedi KDNP: Parkolási tarifaemelésre készül az MSZP Szegeden – de egyelőre fél bevezetni

2015. december 18., péntek · 12 hozzászólás

A szocialista városvezetés azt tervezte, hogy a mai közgyűlésen átlagosan 15 százalékkal emeli Szegeden a parkolási tarifát, kiterjeszti a parkolási zónát a nagykörút mindkét oldalára, és újra fizetőssé teszi a várakozást a Huszár Mátyás- és Alsó-rakparton. Az említett intézkedéstől éves szinten 100 millió forintos bevétel reméltek a megsarcolt szegediektől – írja a Haág Zalán, a KDNP szegedi elnök-frakcióvezetője által hírportálunkhoz eljuttatott közlemény. Tovább »

KDNP-választmány: napirenden az illegális bevándorlás és az európai önvédelem

2015. december 5., szombat · Hozzászólok

A “modernkori népvándorlás” okozta nehézségekről és az azzal szembeni európai önvédelemről beszélt Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szombaton a kisebbik kormánypárt országos választmánya előtt Budapesten. Tovább »

Konferencián ad válaszokat a bevándorlásra a szegedi KDNP

2015. november 10., kedd · 7 hozzászólás

A Kereszténydemokrata Néppárt Csongrád megyei és szegedi szervezete, valamint a Bálint Sándor Szellemi Örökségéért Alapítvány konferenciát szervez, melynek tematikáját ezúttal is az új népvándorlás nyomán felmerülő kérdések határozzák meg. Tovább »

A Bács-Kiskun megyei KDNP is kiáll az idősek érdekében

2015. szeptember 9., szerda · Hozzászólok

kdnp1

A KDNP megyei szervezete kedden két sajtótájékoztatót is rendezett az idősek érdekében és az idősek védelmében, folyamatban lévő országos és helyi kezdeményezések kapcsán. Mind a két tájékoztatót Mák Kornél vezette, az elsőt, mint Kecskemét alpolgármestere, a másodikat a KDNP megyei elnöke.
Tovább »

Haág Zalán: Binszki József távozzon a jogi bizottság éléről!

2015. szeptember 6., vasárnap · 19 hozzászólás

Amennyiben a sajtóhíreknek hitel adhatunk, Binszki József, Szeged önkormányzati képviselője Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök társaságában szabálysértést követett el, amikor illegálisan lépett Szerbia területére – írja Haág Zalán, a szegedi KDNP elnök-frakcióvezetője sajtóközleményében. Tovább »

Illegális bevándorlás – Harrach: emberségből és életrevalóságból vizsgázunk

2015. július 27., hétfő · 2 hozzászólás

A népvándorlás századunk talán legnagyobb kihívása, amelyben emberségből és életrevalóságból vizsgázunk, és tisztességtelenek vagyunk, ha nem védjük meg az üldözötteket, és tehetetlenek, ha hagyjuk, hogy elsöpörjön minket a népvándorlás áradata – fogalmazott Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a hétfői Magyar Hírlapban megjelent írásában.
Tovább »

Rétvári: akár 50 százalékkal is csökkenhet a családi csődvédelemben résztvevők adóssága

2015. április 7., kedd · Hozzászólok

retvari_bence01_gs

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) családi csődvédelemről szóló javaslata szerint akár 50 százalékkal is csökkenhet az adóssága annak, aki részt vesz a konstrukcióban, amely önkéntes alapon működne, ugyanakkor a kirendelt csődbiztosok megtilthatnák például a nagyobb kiadásokat és elrendelhetnék az autó vagy a nyaraló eladását – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárával készített interjúból, amely kedden jelent meg a Figyelő Online portálon.
Tovább »

Az NFM tovább szigorítana az árubemutatókra vonatkozó szabályokon

2015. március 25., szerda · Hozzászólok

Tovább szigorítana az árubemutatókra vonatkozó szabályokon a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a tárca ezért egyeztetést kezdeményezett a társhatóságok és civil szervezetek bevonásával – hangzott el a tárca és a KDNP közös sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.
Tovább »

Harrach: tavasszal az Országgyűlés elé kerülhet a családi csődvédelem

2014. december 22., hétfő · 3 hozzászólás

Harrach Péter

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője szerint a tavaszi ülésszakban az Országgyűlés elé kerülhet a kormánypárt családi csődvédelemről szóló javaslata. Erről Harrach Péter az MTI-nek adott évértékelő interjúban beszélt, amelyben közölte, az internetadót nem tartja szerencsés ötletnek, az újságírókat pedig nem vetné alá drogtesztnek.
Tovább »

A szegedi KDNP-frakció nem támogatja a szocialisták karácsonyi megszorító csomagját

2014. december 18., csütörtök · 13 hozzászólás

kdnp_thumbA szegedi szocialista városvezetés a december 19-ei közgyűlésen súlyos megszorító csomagot ad „ajándékba” a szegedi embereknek – írja a szegedi KDNP-frakció közleménye, melyet változtatás nélkül közlünk. Tovább »

Átlátható hallgatói érdekképviseletről dolgozott ki javaslatot az IKSZ

2014. december 5., péntek · Hozzászólok

Elkészült az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) átlátható hallgatói érdekképviseletről szóló szakmai javaslata. Az IKSZ pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint egységes rendezvényszervezési előírásokat rögzítenének a felsőoktatási törvényben vagy külön rendeletben és jogsegélyszolgálatot működtetnének. Tovább »

Kalmár Ferenc: A magyarok annyit kérnek, mint ami más európai nemzetnek jár!

2013. október 29., kedd · 12 hozzászólás

kalmar_ferenc01_gs„A magyarság, bárhol is éljen, nem fogadja el, hogy másodrendű polgára legyen Európának, de azt sem, hogy másodrendű, hazátlan nemzetként kezeljék” – szögezte le Kalmár Ferenc (KDNP) a Parlamentben napirend előtti felszólalásában. Tovább »

KDNP: helyesen döntött a kormány, amikor kitartott az önálló megoldások mellett

2013. március 23., szombat · Hozzászólok

A Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke szerint helyesen döntött a magyar kormány, amikor kitartott az önálló megoldások keresése és a hazai érdekek védelme mellett a nemzetközi pénzügyi intézményekkel folytatott tárgyalásokon, és nem lépett a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az unió által Ciprusnak kijelölt útra.
Tovább »

„Egy közülünk” – a Csongrád megyei KDNP is a magzatkísérletek ellen

2013. március 7., csütörtök · 8 hozzászólás

A KDNP megyei szervezete is csatlakozott az „Egy közülünk” elnevezésű európai polgári kezdeményezéshez, mely a magzatkísérletek ellen lépne fel. Hétfőtől Szegeden is gyűjtik az aláírásokat.
Tovább »

KDNP: keresztény politikus nem támogathatja a halálbüntetést

2012. június 21., csütörtök · 5 hozzászólás

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke szerint a Jobbik halálbüntetést támogató nyilatkozatai egyértelmű szakítást jelentenek a keresztény értékvilággal; Rétvári Bence az MTI-nek azt mondta: hívő keresztény politikus nem támogathatja a halálbüntetést anélkül, hogy ne mondana ellent az egyház tanításának.
Tovább »

Következő oldal »