Hamupipőkék a Kass Galéria játszóházában

2017. szeptember 22., péntek · Hozzászólok

Hamupipőkévé válthatnak kicsik és nagyok a Kass Galéria játszóházában: a tanév első hétvégi, kézműves délelőttjén lencsét válogathatnak és a mese szereplőit is életre kelthetik a résztvevők múzeumpedagógusok segítségével. A papírszínház-kiállítás kapcsán mesekuckó és további díszletek, kellékek is készülnek majd szombaton 10 és 13 óra között. Tovább »

Csütörtöki programajánló: indul a Hungarikum fesztivál!

2017. augusztus 10., csütörtök · 2 hozzászólás

hungarikum_fesztival

Hetven kiállító – többek között citerakészítő, fazekas, bőrdíszműves és fafaragó is – bemutatkozik a Széchenyi téren a tizedik, jubileumi Hungarikum Fesztiválon. Továbbá az este igen nyitott lesz a szegediek számára. Rengeteg szórakozás várja azt, aki kimozdulásra vágyik. Tovább »

Hétfői programajánló: egy kis kikapcsolódás

2017. július 23., vasárnap · Hozzászólok

programajanlo

Délelőtt a Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtára várja a kicsiket foglalkozásra. Este az érdeklődőket várja a Grand Café, a Belvárosi mozi és a 27. Thealter társulat. Tovább »

Hétvégi programajánló: élvezzük együtt a hétvégét!

2017. július 22., szombat · Hozzászólok

programajanlo

Vízitúrázás, I. Holdfény Éjszakai Félmaraton, vadasparki kalandok és még sok más vár a hétvégén a szegediekre. Tovább »

Csütörtöki programajánló: a Brazilok ismét a mozi vásznon, illetve Jazz zene egészen Görögországból

2017. július 20., csütörtök · Hozzászólok

brazilok_film

Délután a Belvárosi moziban egy remek vígjáték várja mindazokat, akik szeretnének végre egy kis komikumot látni a magyarságról. Este pedig Jazz dallamok érkeznek hozzánk, egészen Görögországból. Akinek pedig ez sem lenne elég folytathatja a szórakozást a Tisza DOKK-on. Tovább »

Csütörtöki programajánló: komolyság, és szórakozás egyszerre Szegeden!

2017. július 12., szerda · Hozzászólok

faces_of_love

Szegeden vetítik az idei Faces of Love – A szeretet arcai Manilából című filmet, a Nyugiban Reppszakkör hip-hop esték várják az érdeklődőket, illetve egy igaz történetetből szőtt darabot láthatunk az IH Rendezvényközpontban. Tovább »

Mesés papírjátékok – interaktív miniatűr papírszínház-kiállítás nyílik a Kass Galériában + FOTÓK

2017. július 6., csütörtök · Hozzászólok

kass07_gs

A mese valósággá válik a miniatűr papírszínházak világában. A gyerekeket és felnőtteket egyaránt elkápráztató színházi játékfigurák közt mindenki megtalálhatja a maga kedvencét, többek közt A varázsfuvola, a Csipkerózsika, és az Ezeregyéjszaka szereplőit is. A Schreiber–Gyermek–Színház című kiállítás július 12-én nyílik a Kass Galériában. Tovább »

Miniatűr papírszínház nyílik a Kass Galériában

2017. július 5., szerda · Hozzászólok

papirszinhaz02

A miniatűr papírszínházak különleges világát mutatja be a szegedi Kass Galéria újonnan nyíló kiállítása. A papírból készült színházi játékok figurái között megtaláljuk A varázsfuvola, a Csipkerózsika, a Hamupipőke, vagy éppen a Nyolcvan nap alatt a Föld körül szereplőit is. A Schreiber–Gyermek–Színház című kiállítás július 12-én nyílik a Kass Galériában. Tovább »

A Kass Galéria régészeti kiállításában tartanak tárlatvezetést a szegedi régészhallgatók

2017. április 9., vasárnap · Hozzászólok

barbar03

Az SZTE Egyetemi Tavasz rendezvénysorozat keretében a szegedi egyetem régészhallgatói tartanak tárlatvezetést április 13-án 14 és 16 órakor az Alföld barbárjai című kiállításon. Tovább »

Ajándék tárlatvezetések a barbárok világában a Kass Galériában

2017. március 9., csütörtök · Hozzászólok

barbár02

Folytatódnak az ajándék tárlatvezetések Szegeden: a Kass Galériában „Az Alföld barbárjai” című régészeti kiállításon tartanak ingyenes vezetéseket a Szegedi Tudományegyetem régész szakos hallgatói minden szombaton délután. Tovább »

Kedvezményes Pompeji-kiállítás október 23-án

2016. október 19., szerda · Hozzászólok

Pompeji_mfm

Október 23-án, vasárnap kedvezményesen tekinthetik meg az érdeklődők a szegedi Pompeji-kiállítást. A nemzeti ünnep kapcsán kedvezménnyel látogatható a tárlat három helyszíne: a Móra Ferenc Múzeum, a Fekete ház és a Kass Galéria. Tovább »

Barbár sír-rekonstrukciók, különleges ékszerek a Kass Galériában

2016. szeptember 21., szerda · Hozzászólok

barbar03

Új régészeti kiállítás nyílik a szegedi Kass Galériában: a barbároknak nevezett népek Szeged körüli életét ismerhetik meg a látogatók. Két sír-rekonstrukció mellett különleges ékszereket, edényeket, fegyvereket is bemutatnak „Az Alföld barbárjai” című kiállításon. A tárlatot szeptember 23-án, pénteken 16 órakor nyitják meg. Tovább »

Ókori Rómát varázsoltak a múzeum elé – több mint nyolcezren voltak kíváncsiak Pompeiire + FOTÓK

2016. június 25., szombat · 5 hozzászólás

muzeumok_ejszakaja05_gs

A gladiátoroké és Pompeiié volt a főszerep a szegedi Múzeumok Éjszakáján. Most nyitották meg a Vezúv melletti város emlékeit bemutató kiállítást, amelyet már az első napon 8500-an tekintettek meg. A gladiátorok összecsaptak, Julius Caesar felvonult. Tovább »

Pompeii és a gladiátorok lesznek a szegedi Múzeumok Éjszakája sztárvendégei + FOTÓK

2016. június 23., csütörtök · 6 hozzászólás

pompei_sajttaj012kf

A Pompeii-kiállítás minden idők legdrágább tárlata Szegeden. A Múzeumok Éjszakáján gladiátorok, rabszolgák elevenítik fel a kétezer évvel ezelőtti időszakot. A gyermekek ajándékot készíthetnek, a felnőttek pedig megnézhetik egy ókori nyilvánosház rekonstrukcióját. Tovább »

Március idusa játszóházzal és Afrika-búcsúval a Móra-múzeumban

2016. március 11., péntek · Hozzászólok

jatszohaz_0315

Március 15-ét játszóházzal, tárlatvezetésekkel és ingyenes kiállításokkal köszöntik a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. Ez a nap pedig a búcsú ideje is lesz: a nemzeti ünnepen látható utoljára a „Csak a jó meleg Afrika!” című tárlat a Kultúrpalotában, melyet közel 25 ezren láttak.
Tovább »

Hajtűk és kanyarok – Beri Ary festménykiállítása Szegeden

2015. november 16., hétfő · Hozzászólok

BerencsiAttila

Berencsi Attila, azaz Beri Ary festményeiből nyílik különleges kiállítás a szegedi Kass Galériában. A „Szerelem első vérig” című legendás film főszereplőjének tárlata azért egyedi, mert a művész „teremőrként” folyamatosan jelen lesz a kiállítótérben a nyitva tartás ideje alatt. A „Hajtűk és kanyarok” című kiállítást november 17-én, kedden 18 órakor nyitják meg.
Tovább »

„Zsiráfnyakú” egyetemista nap a szegedi múzeumokban

2015. október 22., csütörtök · Hozzászólok

Afrika_tarlatvez(Foto_ReveszRobert)

Őszi egyetemista napot tartanak a szegedi múzeumokban: október 27-én, kedden egy zsiráfnyak hosszáért, 240 forintért nézhetik meg a hallgatók a Móra Ferenc Múzeumot, a Kass Galériát és a Fekete házat. A kedvezmény mellett ajándék tárlatvezetések is várják az egyetemistákat.
Tovább »

“Nemszeretem állatsimogató” és fotózkódás korhű ruhában: jön a Múzeumok Őszi Éjszakája

2015. október 14., szerda · Hozzászólok

Afrika10

Izgalmas programokkal készülnek az idei Múzeumok Őszi Éjszakájára Szegeden. A Móra Ferenc Múzeumban „nemszeretem” állatsimogatóval és új arany látványtárral, a Fekete házban pedig korhű ruhás fotózkodással várják az érdeklődőket október 17-én, szombaton 18 és 23 óra között.
Tovább »

Szelfiverseny a Kass Galériával

2015. július 24., péntek · Hozzászólok

SZS20140326_selfie_rekord_017

A szegedi Aba-Novák kiállítás apropóján indít fényképversenyt a Kass Galéria: azokat az „önfotókat”, „szelfiket” várják, melyeket az érdeklődők a Hősök kapujával készítenek. A játékosok kiemelt kedvezménnyel nézhetik meg a tárlatot a Galériában.
Tovább »

Aba-Novák-kiállítással fogott össze a REÖK és a Kass Galéria + FOTÓK

2015. június 21., vasárnap · Hozzászólok

aba_novak_vilmos_kiallitas11_gs

A Móra-múzeum és a REÖK összefogásával Aba-Novák Vilmos több mint 50 alkotását tekinthették meg a látogatók a Múzeumok Éjszakáján. A Szegeden is megbecsült grafikus-festő pályájának legérdekesebb alkotásaival nyitott a Kass Galéria és a Reök-palota.
Tovább »

A Múzeumok Éjszakájára megnyit a Dömötör-torony Aba-Novák freskóival

2015. június 18., csütörtök · Hozzászólok

aba-novak_kiallitas03kfFestő, grafikus, falfestő és mester – így emlékszik Aba-Novák Vilmosra unokája, aki a hétvégi Múzeumok Éjszakája programsorozat előtt megtekintette a Kass Galéria kiállítására szánt gyűjteményi darabokat. A számos szállal Szegedhez kötődő művész életművét két kiállítóhely és a Dömötör-torony fogja majd közre.
Tovább »

A 100 ezredik látogatót köszöntötték a fáraó-kiállításon

2014. december 2., kedd · 10 hozzászólás

100000._latogato_kf04

December 30-áig látogatható A fáraók Egyiptoma című tárlat mindhárom múzeumi épületben, mely minden idők legnépszerűbb szegedi kiállítása. Tovább »

90 ezren a szegedi fáraó-kiállításon – Megjelent a tárlat katalógusa

2014. november 7., péntek · Hozzászólok

faraokonyv01

Továbbra is nagy sikerrel fut a szegedi Móra Ferenc Múzeum egyiptomi kiállítása: A fáraók Egyiptomát már több mint 90 ezren látták a megnyitás óta, ezzel újabb rekordokat döntöget a közgyűjtemény. A kerek szám apropóján könyvbemutatót tartanak: november 10-én, hétfőn 18 órakor mutatják be a kiállítást bemutató impozáns kötetet a Móra-múzeumban.
Tovább »

Kinyitják Kleopátra szépségtárát Szegeden

2014. október 14., kedd · Egy hozzászólás

egyiptom_smink_mfm

Ókori egyiptomi kozmetikával és fodrászattal, diaporáma show-val és halotti szertartással készülnek Szegeden a Múzeumok Őszi Éjszakájára. A programkavalkáddal október 18-án, szombaton 18 és 23 óra közötti várják az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeumban, a Fekete házban, a Kass Galériában és a Vármúzeumban.
Tovább »

Rekordot dönt a szegedi fáraó-kiállítás – az 50 ezredik látogatót köszöntik

2014. augusztus 14., csütörtök · Egy hozzászólás

farao_mfm_03

Minden eddigi rekordot megdönt a Móra Ferenc Múzeum fáraó-kiállítása: A fáraók Egyiptoma című tárlaton hamarosan az 50 ezredik látogatót köszöntik, ezzel túllépik az eddigi legsikeresebb, 2012-es Munkácsy-kiállítás látogatószámát.
Tovább »

A szegedi Egyiptomból az „igazi” Egyiptomba

2014. augusztus 6., szerda · Hozzászólok

farao_mfm_02

Nagy sikerrel fut a Móra Ferenc Múzeum nagyszabású fáraó-kiállítása: A fáraók Egyiptoma című tárlat mindhárom helyszínén folyamatosan nagy tömegek fordulnak meg. A közgyűjtemény a kiállítás apropóján egy nyereményjátékot hirdetett: egy utazási irodával együttműködésben egyiptomi utazások várnak a kalandvágyó látogatókra. Az első utat már kisorsolták, a nyertesnek augusztus 8-án, pénteken 13 órakor adják át a nyereményt a Móra-múzeumban.
Tovább »

Beköszönt a nyár a fáraó-kiállításon: hosszabbított nyitva tartás és ingyenes tárlatvezetések

2014. június 25., szerda · Hozzászólok

farao_fh

Ismét itt a nyár, ismét hosszabbított nyitva tartással várják az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeumban, a Fekete házban és a Kass Galériában: csütörtökönként 20 óráig tartanak nyitva a szegedi kiállítóhelyek. Emellett mindhárom helyszínen ingyenes tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket A fáraók Egyiptoma című kiállításon. Tovább »

Tárlatvezetés-maraton Szegeden a Múzeumi Világnapon + FOTÓK

2014. május 19., hétfő · Hozzászólok

kassgaleria_egyiptom_mj 16

A Móra-múzeum mindhárom kiállítóhelyén ajándék tárlatvezetéssel várták az érdeklődőket a Múzeumi Világnap alkalmából. Egy egyiptomi kripta és a balzsamozás terme mellett feltárultak Móra mesebirodalmának titkai is. Tovább »

Túlvilági és történelmi utazás – egyiptomi sírkamrák titka tárult fel a Kass Galériában + FOTÓK

2014. április 11., péntek · Hozzászólok

egyiptomi_sirkamrak15_gs

Az ókor és a huszadik század találkozik a Kass Galériában nyílt tárlaton, ahol egyiptomi sírkamrába léphet be a látogató, és Kass János grafikáit is megcsodálhatja.
Tovább »

Fáklyás megnyitóval kezdődik a fáraók új korszaka Szegeden

2014. április 10., csütörtök · Egy hozzászólás

Kass_szarkofag2

Pénteken nyílik A fáraók Egyiptoma című nagyszabású kiállítás első helyszíne Szegeden: a Kass Galéria intim terében egy sírkamrát tekinthetnek meg az érdeklődők. A tárlatot szabadtéren, fáklyás megvilágítással nyitják meg április 11-én este 8 órakor. Tovább »

Kétezer éves szarkofág érkezett Szegedre + FOTÓK

2014. április 9., szerda · Hozzászólok

egyiptom_kass_galeria16_ia

Időszámításunknál is idősebb, Ptolemaiosz-kori szarkofág érkezett szerda délelőtt a szegedi Kass Galériába, hetven másik műtárgy kíséretében. A fáraók Egyiptoma című kiállítás a Móra-múzeum egyik legjelentősebb tárlata lesz, első helyszínét pénteken nyitják meg a közönség előtt. Tovább »

Ezúttal Egyiptom múmiái költöznek Szegedre + FOTÓK

2014. március 4., kedd · 12 hozzászólás

kass_sajttaj08_gsEgyiptomi sírkamrává alakul a szegedi Kass Galéria, amellyel párhuzamosan négyszáznál is több, Szegeden eddig sosem látott Kass-műveket láthat a közönség. Az egyiptomi hiedelemvilág rejtélyeit bemutató kiállítás egy három helyszínes, nagyszabású fáraó-tárlat része.
Tovább »

Nőt csináltak Zámbó Jimmyből a Kass Galériában + FOTÓK

2013. július 22., hétfő · 10 hozzászólás

drmarias03_iaPop-art szemüvegének torzított lencséjén keresztül láttatja velünk a média mindennapos szereplőit DrMáriás, a Tudósok zenekar frontembere. Cicciolina, Putyin, Horn Gyula és Orbán Viktor is felkerült a falra a Kass Galériában vasárnap délután nyílt tárlaton.
Tovább »

Kass Madách-illusztrációi a Kassban + FOTÓK

2013. július 4., csütörtök · Hozzászólok

SZS20130704_kass_janos_kiallitas_megnyito_002Madách Imre/Kass János néven újjászületett a Kass Galéria állandó kiállítása, mely a Kossuth-díjas grafikus, szobrász, bélyegtervezőnek állít emléket. A tárlat középpontjában Madách-művek illusztrációi állnak.
Tovább »

Egyperces-maraton és élő “örkényes” képregényrajzolás a múzeumi éjen

2013. június 13., csütörtök · Hozzászólok

Orkeny01Örkény jegyében telik a Múzeumok Éjszakája a szegedi Fekete házban és a Kass Galériában. A közönség bevonásával tartanak egyperces-maratont és közös képregényrajzolást június 22-én. Az akciókról június 17-én, hétfőn 11 órakor tartanak sajtóeseményt a Fekete házban.
Tovább »

A THEALTER Baráth-plakátok tükrében + FOTÓK

2012. július 25., szerda · Hozzászólok

Mára a THEALTER egyfajta védjegyévé, vizuális lenyomataivá váltak Baráth Ferenc plakátjai, melyekből a Kass Galériában nyílt tárlat. „A Baráth nekünk fogalom, mert fogalmunk lett róla, milyen is a plakát” – mondja Balog József, aki szerint a plakátokat nézve beazonosítható, hogy milyen is volt a fesztivál az adott évben.
Tovább »

Következő oldal »