Háromszoros volt a túljelentkezés a szegedi szociális bérlakáspályázatra

2017. augusztus 10., csütörtök · 4 hozzászólás

szocialis_berlakas_eredmenyhirdetes001kf

Harminc Székely sori garzon talált új bérlőre, az IKV Zrt. által szociális alapon meghirdetett lakásokra csaknem százan pályáztak. Néhány héten belül újabb félszáz lakást hirdet meg az ingatlankezelő. Tovább »

Ingatlaneladásban és lakásbérbeadásban is rekordot döntött az IKV

2016. december 22., csütörtök · 4 hozzászólás

ikv001kf

Az önkormányzati lakások és üzlethelyiségek bérbeadását tekintve csúcsot döntött idén az IKV Zrt. hatéves összehasonlításban, illetve az eladásokból befolyt összeg is megközelíti az 1,7 milliárdot, amire szintén nem volt példa az önkormányzat ingatlankezelő cégének életében – ismertette az esztendő legfőbb számait Kardos Kálmán elnök-vezérigazgató évértékelő sajtótájékoztatóján. Tovább »

52 nap után visszakapcsolták a gázt a Széchenyi tér 8-ban

2016. november 10., csütörtök · Hozzászólok

szechenyi8_001kfAkár dupla ennyi napig is tarthatott volna a gázvezetékek felújítása, ha a vizsgálatokhoz szükséges közel tucatnyi szervezet és a lakók nem működtek volna együtt – mondta Kardos Kálmán, az IKV Zrt. vezérigazgatója a Széchenyi tér 8. alatti társasház kapcsán. A gázszolgáltatás négy lakás kivételével újraindult, mert a gázóracsere még nem történt meg mindenhol.
Tovább »

Még három hét didergés vár a Széchenyi tér 8. lakosaira

2016. október 19., szerda · 2 hozzászólás

szechenyi8_01_gs

A központi gázkazán üzembe helyezése várhatóan három hét múlva történhet meg a Széchenyi tér 8. szám alatti IKV-s társasházban, ahol immár egy hónapja elzárták a gázcsapokat egy törött fővezeték miatt, így központi fűtés sincs. Tovább »

Csongrád megyei LMP: Szociális bérlakás-program? – Kérdőjelekkel, de támogatjuk

2016. szeptember 9., péntek · 2 hozzászólás

Bérlakás-felújítási és pályáztatási programot indít Szeged városa, amivel kapcsolatban közleményt juttatott el portálunkhoz az LMP Csongrád megyei területi szervezete.
Tovább »

Szociális bérlakásokat újítanak fel Szegeden, közben a jelenlegi bérlők panaszkodnak az IKV-ra

2016. szeptember 6., kedd · 46 hozzászólás

botka__toronyhaz_sajttaj01_gs

A brutális gázszámlákról hírhedtté vált újszegedi toronyháznál, a Temesvári körúton jelentette be Botka László polgármester, hogy nagyszabású bérlakás-felújítási és pályáztatási programot indít Szeged városa. Közben a háttérben a bérlők csendben morgolódnak, sokallják a közös költséget, beázik a lakás, de panaszaikra ezúttal sem érkezett reakció. Tovább »

Egy korábbi 50 ezer forintos lakásért ma 75 ezret kérnek havonta Szegeden

2016. július 20., szerda · 21 hozzászólás

alberlet02jav_gsIdén sem csökkentek, inkább 5-20 százalékkal emelkedtek az albérletárak – legalábbis az Otthon Centrum legfrissebb első félévi, országos adatai szerint. A portálunknak nyilatkozó ingatlanszakértő szerint egy olyan albérletérhez, amelyért ma 75 ezer forintos havi bérleti díjat kérnek, korábban 50-60 ezer forintért is hozzá lehetett jutni. Jó hír azonban a szegedi albérletvadászoknak, hogy már az IKV is beszállt az albérleteztetésbe. Egyetemistáknak kínálnak olcsó garzonokat, óvadék fejében.
Tovább »

Vásároljon Szeged belvárosában 35 ezres négyzetméteráron – üresen álló helyiségeket ver dobra az IKV

2016. július 4., hétfő · 25 hozzászólás

oroszlan_u_4

A belvárosi négyzetméterárakhoz képest potom összegekért hirdet az IKV Zrt. pinceszinti és alagsori helyiségeket, az önkormányzati cég a hasznosításában több mint ötszáz ilyen helyiségből hatvanat adna el idén, amiből 215 millió bevétellel kalkulálnak. Tovább »

Önkormányzati bérlakást biztosítanának a háromgyermekes szegedi családnak

2016. július 1., péntek · 5 hozzászólás

csongradi76_panel01_gs

Remélhetőleg nem sokáig kell egy garzonban meghúznia magát a három gyermeket nevelő Fehér házaspárnak a nagymamánál, az IKV Zrt. felkereste őket, és ha minden feltételnek megfelel a család, akkor akár már a jövő héten egy Csongrádi sugárúti önkormányzati bérlakásba költözhetnek. Tovább »

Bezárt a Pagoda étterem – civil kritika Szeged “vállalkozásbarát” önkormányzatáról

2016. június 30., csütörtök · 118 hozzászólás

pagoda004kf

Június 26-án bezárt a város egyik közkedvelt étterme, a Pagoda. „Sajnálatos, de városunkban ez még önmagában nem lenne hír, sőt ez a tény lehetne akár a bérlő és a bérbeadó vagy tulajdonos ügye, azonban a kényszerű bezárás mögött rejlő okok, az azt megelőző történtek a szegedi városvezetés módszereire, arroganciájára, kíméletlenségére is rámutatnak” – fogalmaz a Civil Városi Unió közleménye, hivatkozva a birtokukban lévő iratokra, dokumentumokra. A CVU írására reagált Kardos Kálmán, az IKV vezetője is, aki tagadja, hogy az ő cégén keresztül akarná az önkormányzat tönkretenni a Pagoda Éttermet. Többször tárgyaltak, de a megbeszélések nem vezettek eredményre – állítja. A rendkívül messzire vezető és a város működése szempontjából is számos tanulsággal bíró Pagoda-történet szálait nyilvánvalóan több írásban lehet majd kibogozni, most ebben az első cikkben tehát a CVU összegzését, helyzetelemzését és az ingatatlant bérbeadó IKV vezetőjének válaszát ismerhetik meg az olvasók. Tovább »

Még mindig vitatják a Jókai utcai ház lakói a fűtésszámlákat – az IKV felajánlotta, hogy megnézhetik a kért dokumentumokat

2016. június 17., péntek · 2 hozzászólás

jobbik_ikv_sajttaj003kf

A Dáni utcában, az IKV székháza előtt tartottak sajtótájékoztatót a lakók és Tóth Péter. Sikerült elérni, hogy az IKV vezetője személyesen fogadja őket. Meggyőzni nem sikerült egymást, de a lakók élnek a cég által felajánlott betekintési lehetőséggel a számlák ügyében. Tovább »

Gáz van a Jókai utcai fűtésszámlákkal: az IKV-elnök szerint Tóth Péter “fűti” a bérlőket

2016. június 15., szerda · 10 hozzászólás

jobbik_ikv_sajttaj003kf

Egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a megcsonkított, nyolctagú pénzügyi bizottság az IKV Zrt. a Jókai u. 7-9. szám alatti társasház 2008-2014. évi fűtéselszámolásával kapcsolatos beszámolóját. A cég vezérigazgatója azt mondta: a tulajdonosok már fizettek, a ház bérlői pedig azért nem hajlandóak rendezni tartozásukat, mert Tóth Péter önkormányzati képviselő hamis ígéretekkel vezeti félre őket. A jobbikos politikus szerint viszont az IKV vezetője nem a szegediek, hanem egy szűk szocialista pártelit érdekeit képviseli. Tovább »

Visszacsábíthatóak a vevők és a boltok a plázákból a szegedi belvárosba?

2016. január 13., szerda · 23 hozzászólás

virag_cukraszda0_gs

A Tisza Lajos Közéleti Egyesület a Virág üzemeltetője és az IKV között létrejött szerződést kérte tavaly év novemberében. Az IKV szerint még karácsony előtt feladták a választ, de az egyesület cáfolja, hogy megérkezett a reagálás. Bartha László szerint a bérleti jog elavult, új korszerűbb ingatlangazdálkodás kell, hogy versenyre kellhessen a belváros az Árkáddal. Kardos szerint nyitott kapukat dönget a TLKE, de vitatja, hogy a bevásárló központoktól visszahódítható a korábbi funkciója a centrumnak. Tovább »

Cáfolja a CVU állításait az IKV Zrt.

2015. július 20., hétfő · 3 hozzászólás

futes_tavho_konvektor

Az IKV Zrt. alaptalan vádaskodásnak tartja a CVU közleményében foglaltakat, a „távhő üzletáguknak első számlája az általa 2015. április 16-tól nyújtott szolgáltatásra vonatkozik, átfedés, kettős számlázás nincs”. Tovább »

IKV: „rezsi-bokszba” kezdett a szegedi Jobbik

2015. július 2., csütörtök · 6 hozzászólás

kardos_kalman02_gs

Az IKV távhőszámláin a fizetendő összeg helyes – szögezte le Kardos Kálmán, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki úgy értékelte: „rezsi-bokszot” kezdett a Jobbik, holott ők a jogszabályoknak megfelelően járnak el. Tovább »

Új formában hirdeti tartósan üres üzleteit az IKV

2015. július 2., csütörtök · 7 hozzászólás

ikv_sajtotajekoztato01kf

QR-kódot is tartalmazó újrahasznosított papírból készült plakátokkal tapétázzák ki az IKV üresen álló üzlethelyiségeit Szegeden. Az önkormányzati cég ezzel egységes arculatot hoz létre, és interneten is várják leendő bérlők jelentkezését, illetve a helybéliek véleményét. Tovább »

Tóth Péter: miért szed be az IKV olyan pénzeket a fogyasztóktól, ami fölött nem rendelkezhet?

2015. június 24., szerda · 10 hozzászólás

SZS20140909_toth_peter_jeloltbemutato_sajtotajekoztato_002

“Miért szeretnének a szegedi távhő fogyasztókkal olyan szolgáltatást megfizettetni, ami mögött nem volt valós szolgáltatás?” – teszi fel a kérdés portálunkhoz eljuttatott, Kardos Kálmánnak, az IKV Zrt. vezérigazgatójának címzett nyílt levelében Tóth Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője. A levelet az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.
Tovább »

Szegedi Jobbik: Az IKV nem mindenhol érvényesíti a rezsicsökkentést a távhődíjakban (FRISSÍTVE)

2015. június 23., kedd · 24 hozzászólás

jobbik_sajtotajekoztato01kf (1)

A szegedi Jobbik szerint az IKV nem minden díjtételben érvényesíti a rezsicsökkentést. A polgármesteri kabinet reakciójában Bartha László korábbi polgármestere mutogat, aki – a Jobbikhoz hasonlóan – Botka László felelősségére hívja fel a figyelmet. Tovább »

Szegedi Jobbik: Ne sarcolja az embereket a városvezetés négy távhős számlával!

2015. június 17., szerda · 14 hozzászólás

jobbik_sajtotajekoztato01kf

A radikális párt helyi tagjai szerint a távhőszolgáltatás bedőlését a szegedi fogyasztókkal akarják megfizettetni. “Az IKV működése tragédia és nem siker” – közölték. Tovább »

Kardos Kálmán: A legfőbb kérdés, hogy gázunk, áramunk és vizünk legyen

2015. április 10., péntek · 7 hozzászólás

kardos_kalman02_gs

A hőszolgáltató összes munkavállalóját átveszi az IKV Zrt. változatlan feltételek mellett – közölte Kardos Kálmán. A vezérigazgató portálunknak elmondta, a várostól kapott 800 millió forintos tagi kölcsön elegendő a távhő- és melegvíz-szolgáltatás során felmerülő költségek fedezésére. Tovább »

Három bizottság tárgyalt a hőszolgáltatóról Szegeden

2015. április 9., csütörtök · 10 hozzászólás

bizottsagi_ules01kf

Összevont ülést tartott a pénteki rendkívüli közgyűlés előtt a jogi, a pénzügyi és a városüzemeltetési bizottság. A hőszolgáltatóval kapcsolatos előterjesztést támogatták, a többség Binszki József módosítóját is megszavazta, mely szerint a SZEHŐ korábbi FB-tagjait, Bohács Zsoltot és Keresztúri Farkas Csabát meghallgatná a jogi bizottság. Tovább »

Lebutázott LMP és vita a baloldaliságról a pénzügyi bizottság ülésén + FOTÓK

2015. március 25., szerda · Hozzászólok

penz_biz_ules03_gs

Heves szócsaták fűszerezték a pénzügyi bizottság ülését, ahol már azt is magyarázni kellett, hogy ki a buta, a módosító indítványt benyújtó képviselő, az irat tartalma vagy éppen az, aki felszólal. Tovább »

“Régi fényében a kereskedők utcája már nem fog visszatérni” – a bérleti jogon variálna az IKV

2015. március 12., csütörtök · 4 hozzászólás

ikv03_gs

Életszerűtlen, ezért ki kell vezetni a piacról a bérleti jog intézményét – jelentette ki Kardos Kálmán, az IKV vezérigazgatója. Nemcsak Szegeden okoz problémát, hogy részben a vásárlói szokások változásával kiüresednek a belvárosok – többek között erről tartott konferenciát a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetsége az IH-ban. Tovább »

IKV-vezér: Árnyékra vetődik a város a Székely sori bérlakások ügyében?

2015. január 12., hétfő · 25 hozzászólás

szekely_sor01_gs

A foglalkoztatási, szociális és sportbizottság utolsó 2014-es ülésén egyebek mellett arról döntött, a maga hatáskörében lépéseket kezdeményez a Székely soron álló önkormányzati bérlakások renitens lakóival szemben. Az ügy kapcsán felkerestük Kardos Kálmánt, az Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. (IKV) vezérigazgatóját.
Tovább »

A tervezett tarifaemelésekről és az IKV-s házakról a pénzügyi bizottság ülésén + FOTÓK

2014. december 17., szerda · 14 hozzászólás

penbizottsagi_ules01_gs

A szentmihályi részönkormányzat ügyének újratárgyalását a pénzügyi bizottság sem támogatta. A szerdai ülésen a jövőre tervezett díjemeléseket is megtárgyalták, és elhangzott, hogy a kelleténél 125 millióval kevesebbet költenek az IKV-s bérlakások állagmegóvására. Tovább »

Nyolc és fél millióból szépült meg a Földmíves Utcai Óvoda + FOTÓK

2012. szeptember 18., kedd · 3 hozzászólás

Százszázalékos kihasználtsággal működik a Földmíves Utcai Óvoda, idén ősszel új csoportot is indítottak. Ahhoz azonban, hogy a százharminckilenc gyermek elférjen, fejlesztésekre volt szükség, ezt köszönték meg vidám meseelőadással az ovisok kedden délután.
Tovább »

Átadták az Újvidéki utcai óvoda új játékparkját + FOTÓK

2012. szeptember 15., szombat · Hozzászólok

Az Újvidéki utcai óvoda új játszóterének, játékparkjának átadására gyűltek össze pénteken szülők, gyerekek és pedagógusok. Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő hathatós közbenjárására több mint 4 millió forintot költöttek a játékeszközök rekonstrukciójára.
Tovább »

Szegedi óvodai játszóterek: rombolás után építkezés + FOTÓK

2012. július 18., szerda · 2 hozzászólás

Augusztus végéig kell elkészülniük a szegedi óvodákban a játszótér-rekonstrukcióknak – erről tájékoztatta portálunkat Kardos Kálmán. A Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálatának (NGSZ) vezetőjét korábban bizottsági ülésen azzal támadták jobbról és balról egyaránt, hogy az érintett önkormányzati képviselőkkel nem egyeztetve vertek szét több intézményi játszóteret.
Tovább »