Zárva a Roosevelt téri nyilvános WC, az ajtaja elé végzik a dolgukat az emberek

2017. augusztus 26., szombat · 4 hozzászólás

sdr

A nyilvános illemhelyet a Belvárosi híd alatt üzemelő vendéglátóegység bérlőjének kellett nyitva tartania, ám mivel idén parlagon hever a terület – lévén senki sem akart több mint félmilliót fizetni havonta az önkormányzatnak a placc bérléséért – az illemhelynek sincs „gazdája”, ami meg is látszik. Vizeletszag terjeng a környéken, s volt, aki a WC bezárt ajtaja előtt végezte el dolgát… Tovább »

Új homokozót kaptak a Gyík utcai gyerekek Kothencz János segítségével + FOTÓK

2017. július 3., hétfő · Hozzászólok

gik_utca_jatszoter12_gs

Közösségi összefogás nyomán mérleghintával és homokozóval gazdagodott Szegeden a Gyík utca és a Csaba utca, illetve a töltés által határolt zöldterület. Kothencz János képviselői keretből és saját forrásból segítette a kezdeményezést. Tovább »

Tarján és a zöld város: játszóterekre, közösségi részekre jut forrás + FOTÓK

2016. október 26., szerda · Hozzászólok

retek_utca05_gs

Közel egymilliárd forint uniós támogatást használhat fel a város Tarján újabb rehabilitációjára. A városrész lakossága az eltelt évtizedekben az eredeti több mint felére csökkent, az igények megváltoztak – erre igyekeztek választ adni a tervezők. Tovább »

A partra vetett haltól a Roosevelt téri játszótérig – lakossági fórum a Stefánia újjászületéséről

2016. szeptember 16., péntek · 31 hozzászólás

stefania_forum01_gs

A Belvedere-palotától egészen a Roosevelt térig megújulnak a közterületek a „zöld város” koncepció keretében, amit a szegediek is véleményezhetnek. A Stefánián újragondolták a parkot és a játszóteret, a Móra-parknál új szökőkút lesz, a híd alatt modern vendéglátóegység, míg a Roosevelt térre akadálymentes játszóeszközt is telepítenek. Tovább »

Lázár János: Az MSZP nyomoztat fideszes politikusokra Csongrád megyében

2016. április 12., kedd · 7 hozzászólás

Lázár János

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Parlamentben hétfőn azt mondta: a szocialisták szokása, hogy a megyei főügyészségnek vagy rendőrségnek instrukciókat adnak fideszes politikusok elleni nyomozásra.
Tovább »

A vadasparki játszótérmutyi felelőseit keresi Ménesi Imre

2016. április 7., csütörtök · 22 hozzászólás

mszp_sajttaj02_gs

A szegedi Fideszhez vezetnek a vadaspark területén kialakított játszótérrel kapcsolatos csalás szálai Ménesi Imre szerint. Az MSZP-s önkormányzati képviselő arra szólította fel a helyi Fideszt, tisztázzák érintettségüket az ügyben és szerezzék vissza az ellopott közpénzt. Nógrádi Tibor, a nagyobbik kormánypárt szegedi elnöke pedig arra kéri a helyi szocialistákat, hogy ők a Szeviép eltűnt milliárdjait szerezzék vissza. Tovább »

Mászóvárral bővült a Vedres utcánál lévő játszótér + FOTÓK

2015. január 21., szerda · Egy hozzászólás

jatszoteratado03kf

Kétmillió forint értékű elemmel bővült a Maróczy Géza téren lévő játszótér. A mászóvár a Védőháló Közhasznú Egyesület nyertes pályázatának köszönhetően épülhetett ki, elsőként a Tisza-parti Óvoda növendékei vették birtokukba szerda délelőtt. Tovább »

Varga Róbert: a környékbeliek örülnek az új Lidicei téri játszótérnek + FOTÓK

2014. szeptember 27., szombat · Egy hozzászólás

jatszoter_lidicei_ter_mj015

Egy merőben új, hintákkal, rugós lovagló játékokkal, mászókákkal, libikókákkal tarkított Lidicei teret kaptak környéken élők. A kihasználatlan, vasból készült játszótérelemek helyett kényelmes és biztonságos teret kaptak.
Tovább »

Játszótéri gondnokságot alakítanának ki Fodorkerten

2014. augusztus 30., szombat · 5 hozzászólás

bejaras07_gs

Áldatlan állapotok fogadják a családokat a Murányi utcában lévő játszótéren, melyet éjszakánként italozó csoportok és hajléktalanok vesznek birtokukba. Varga Róbert Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjelölt, a L.É.T. Egyesület közösségi koordinátora gondnokságot alakítana ki a közösségi terek gondozására, a játékok rendbe tételére. Tovább »

Kothencz: A lakosok érdekeiért kell kiállni az Északi városrészben is! + FOTÓK

2014. augusztus 25., hétfő · 17 hozzászólás

bejaras_sipos_attila30_gs

Szót kell tudni érteni a lakossággal, akiket az ember képviselni hivatott – szögezte le Kothencz János polgármesterjelölt az Északi városrészben, ahol a társasházak közös képviseleti rendszerének felülvizsgálatát is szorgalmazta. Tovább »

Szaletlikkel és közösségi terekkel hoznák össze a lakótelepieket

2014. augusztus 6., szerda · 53 hozzászólás

verto_es_kornyeke01_gs

A makkosházi lakókörzet jellegzetességévé válhatnának a közterületre kihelyezett szaletlik, azaz a fedett kiülős pavilonok, emellett a közösségi terek hiánya is nagy gondot jelent a városrészben. Kevés pad és játszótér található itt a lakók szerint, akik szeretnék, hogyha több alternatíva lenne számukra a kültéri kikapcsolódásra. Tovább »

Ketrecfocicsatáktól volt hangos a Retek utcai játszótér + FOTÓK

2014. július 9., szerda · Egy hozzászólás

ketrecfoci03_gs

A Máltai Szeretetszolgálat és az ilovesport.hu közös programja a hátrányos helyzetű gyerekek nyári táboroztatását tűzte ki célul: jótékonysági ketrecfocitornát rendeztek Szegeden. Tovább »

Jótékonysági ketrecfoci a hátrányos helyzetű gyerekekért

2014. július 4., péntek · Hozzászólok

MaltaiPlakat_19

Jótékonysági ketrecfocitornát rendeznek vasárnap a Retek utcai Máltai Játszótér, Játszóház és Sportpark területén. A Máltai Szeretetszolgálat és az ilovesport.hu közös programja a hátrányos helyzetű gyerekek nyári táboroztatását hivatott segíteni.
Tovább »

Családi napot tartottak a civilek összefogásával + FOTÓK

2014. június 8., vasárnap · 4 hozzászólás

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gyerekzsivaj töltötte meg szombaton a Máltai játszóteret, ahol öt civil szervezet jóvoltából színes családi napra és egy tál meleg ételre invitálták a környékbelieket. Tovább »

Új játszóteret foglaltak el a karolinás indiánok + FOTÓK

2014. május 10., szombat · Hozzászólok

karolina_majalis_mj 12

Felpezsdült az élet szombaton a Karolinában: az iskola indiános tematikájú majálisán átadták felújított játszóterüket, de hittanversenyt és öregdiák-találkozót is hirdettek erre a napra, valamint testvérvárosukból érkezett diákok is vendégeskedtek náluk. Tovább »

Játszóteret kaptak a Gyertyámos utcai ovisok + FOTÓK

2012. november 29., csütörtök · 4 hozzászólás

Birtokukba vették a Gyertyámos Utcai Óvoda növendékei a szomszédságukban lévő lakótömb belső udvarán kialakított játszóteret. A nyolcmillió forintból felújított játékokat Gyimesi László, a körzet önkormányzati képviselője adta át az óvoda és a városiak közös használatára.
Tovább »

Speciális játszótér halmozottan sérült gyerekek számára Vásárhelyen

2012. október 7., vasárnap · Hozzászólok

Egy jótékonysági est bevételéből és egy helyi civil szervezett támogatásával speciális hintapark épült súlyosan, halmozottan sérült gyermekek számára a hódmezővásárhelyi Csodaházban – tájékoztatta Göbl Vilmos, az önkormányzat sajtóreferense az MTI-t.
Tovább »

Átadták az Újvidéki utcai óvoda új játékparkját + FOTÓK

2012. szeptember 15., szombat · Hozzászólok

Az Újvidéki utcai óvoda új játszóterének, játékparkjának átadására gyűltek össze pénteken szülők, gyerekek és pedagógusok. Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő hathatós közbenjárására több mint 4 millió forintot költöttek a játékeszközök rekonstrukciójára.
Tovább »

Szegedi óvodai játszóterek: rombolás után építkezés + FOTÓK

2012. július 18., szerda · 2 hozzászólás

Augusztus végéig kell elkészülniük a szegedi óvodákban a játszótér-rekonstrukcióknak – erről tájékoztatta portálunkat Kardos Kálmán. A Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálatának (NGSZ) vezetőjét korábban bizottsági ülésen azzal támadták jobbról és balról egyaránt, hogy az érintett önkormányzati képviselőkkel nem egyeztetve vertek szét több intézményi játszóteret.
Tovább »

Hat szegedi játszótér újul meg 18 millió forintból + FOTÓK

2012. június 18., hétfő · 10 hozzászólás

A tavalyi 45 millió helyett idén valamivel több mint 18 millió forintot oszthatott fel játszótér-rekonstrukcióra az ifjúsági és sportbizottság. Négy közterületi és két intézményi játszóteret tesznek rendbe. Tovább »

3 millió 400 ezerből újult meg a Bihari utcai játszótér + PANORÁMA, FOTÓK

2011. augusztus 4., csütörtök · 3 hozzászólás

bihari_jatszoter_it (07) A szegedi önkormányzat 45 millió forintos játszótér-felújítási alapjából az ifjúsági és sportbizottság felosztása szerint 23 játszótér korszerűsítésére jutott kisebb-nagyobb összeg. Kónya Gábor, az Északi városrész, Gedó- és Fodorkert MSZP-s önkormányzati képviselője körzetében, a Bihari utcában immár a második felújított játszóteret adta át.
Tovább »

Megérkeztek az első játékok a Mátyás térre

2011. július 28., csütörtök · 5 hozzászólás

A játszótér-korszerűsítés keretében – amire az önkormányzat 45 millió forintot áldoz – megérkeztek az első játékok is a Mátyás térre. Augusztus 5-re tervezik az első terek felújítását, szeptember 30-ig összesen 23 grundot korszerűsítenek.
Tovább »

Alsóvároson elkezdődött a játszótér-korszerűsítés + FOTÓK, VIDEÓ

2011. július 18., hétfő · 18 hozzászólás

jatszoter_bontas03_gs Az alsóvárosi ferences templomnál markoló darabolta fel hétfő reggel az elavult gyerekjátékokat: elkezdődött az a játszótér-korszerűsítés, amire az önkormányzat 45 millió forintot áldoz. Szeptember 30-ig 13 játszótér újul meg.
Tovább »

Huszonhárom szegedi játszótér újul meg szeptemberig + VIDEÓ, FOTÓK

2011. június 29., szerda · 16 hozzászólás

jatszoter02_gs Az önkormányzat 45 millió forintot fordít a játszóterek korszerűsítésére, biztonságosabbá, szebbé tételére. Hüvös László tanácsnok előterjesztését kedden fogadta el az ifjúsági és sportbizottság.
Tovább »

Új játszóteret hozott a kisteleki gyerekeknek a Mikulás

2009. december 10., csütörtök · Hozzászólok

A megvalósítást 3,4 millió forinttal a megye támogatta

kistelek2

Új játszóteret hozott a Mikulás a kisteleki gyerekeknek. Az európai uniós normáknak, szabályoknak is megfelelő, legnagyobbrészt fajátékok az óvoda épülete mellett kaptak helyet. A gyerekek az új játszóhelyet a mai megyei Mikulás-ünnepség után vehették hivatalosan birtokba – tudósít a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata

Tovább »

Megszépült a béketelepi játszótér – a város nem tett érte semmit

2009. május 9., szombat · Hozzászólok

A lakosság takarított, az MSZP-s képviselő nem segített

beketelep14Esztétikus és rendezett játszóteret alakítottak ki a helyiek Béketelepen Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő támogatásával. Az elhanyagolt erdőszéli közösségi terület felújításában a helyi önkormányzati MSZP-s képviselő, Lauer István nem segített, a béketelepi vállalkozók adták össze a legszükségesebb anyagokra a pénzt. Az itt élők takarították ki a játszóteret és az erdő egy részét, valamint felújították a játékokat. Tovább »