Mínuszokra, hóra is készülni kell a jövő héten

2017. április 16., vasárnap · Hozzászólok

Tovább hűl a levegő: a leghidegebb órákban mínuszokra is készülni kell, s néhol még napközben is csak plusz 3 Celsius-fokig melegszik a levegő. Emellett sokszor borús, csapadékos lesz az idő, több helyen havazhat is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből. Tovább »

Elektromos és fékhibák, síntörések – a kemény mínuszok az SZKT-nak pluszmunkát, az utasoknak bosszúságokat okoznak

2017. január 25., szerda · 14 hozzászólás

kettes_villamos14_gs

A tartós hideg idő miatt annyi műszaki problémát kellett idén eddig orvosolnia az SZKT-nak, mint amennyit tavaly egész évben. A mínusz 10 Celsius fok alatti hőmérsékletet nevezte kritikusnak a cég vezetője, ha annál hidegebb van, akkor sokkal több a meghibásodás, ami az járműflotta újabb tagjait is érinti, nemcsak a régebbi típusokat. Mindez persze nem vigasztalja azokat, akik elkésnek a munkahelyükről vagy az iskolából a járatok kimaradása, késése miatt. Tovább »

“Ha fázol, vegyél el egy kabátot” – ételt is adtak a ruha mellé Szegeden + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2017. január 8., vasárnap · 13 hozzászólás

ha_fazol_vigyel_el_egy_kabatot01_gs

Elsőként a fővárosban a Vígszínház elé került ki a Szabadfogas mozgalom ruhatartója azzal a felirattal, hogy „ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet.” Szegeden a nagyszínház elé hirdették meg az akciót. Tovább »

A jövő hét második felére némileg mérséklődik az extrém hideg

2017. január 8., vasárnap · Hozzászólok

A hét második felében némileg mérséklődik az extrém hideg, de akkor is csak maximum 5 Celsius-fokig melegedhet a levegő, a minimumok továbbra is többfelé mínusz 10 fok körül alakulnak. Emellett többször várható havazás is, az erős, olykor viharos szél miatt hóátfúvásokra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez. Tovább »

Attól, hogy bundásak, még ők is fáznak – figyeljünk az állatokra a nagy hidegben

2017. január 7., szombat · Hozzászólok

kutya_tel_hideg

Bár a kutyáknak és a cicáknak van bundája, a -15 fokot ők sem élik túl. Éjszakánként extrém hideg időre készülhetünk, ne feledkezzünk meg kedvencünkről. Ha pedig kóbor állatot látunk az utcán, ne menjünk el mellette, segítsünk neki a túlélésben. Lehet, hogy valahová őt is hazavárják, vagy éppen egy ideiglenes befogadó nyújt neki menedéket addig, amíg szerető otthonra nem lel. Tovább »

Visszavonták a szél miatt kiadott másodfokú riasztást

2017. január 6., péntek · Hozzászólok

Mindenhol visszavonta vagy elsőfokúra mérsékelte a viharos szél veszélye miatt kiadott másodfokú, narancsszínű riasztásokat az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az extrém hideg miatt négy megyében másodfokú a fővárosban és hat megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Tovább »

Államtitkárok: az ország felkészült a rendkívüli hidegre

2017. január 6., péntek · Hozzászólok

havazas_ho_hideg_tel_zimanko_gs

Az ország felkészült a rendkívüli hidegre, a hajléktalanellátó rendszer, valamint a Belügyminisztérium (BM) irányítása alá tartozó szervezetek munkatársainak felkészítése megtörtént, a földgázellátás pedig folyamatos – mondta egybehangzóan az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a BM és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) egy-egy államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Havazással, lehűléssel kezdődik az év

2017. január 1., vasárnap · Egy hozzászólás

2014_havazas22_gs

A következő napokban többfelé várható havazás, de viharos szélre és komolyabb lehűlésre is készülni kell. A leghidegebb helyeken mínusz 18 Celsius-fokig csökkenhet a hőmérséklet, s néhol még napközben is mínusz 10 fok körül alakulnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből. Tovább »

Három lépéssel a tavaszi hajfáradtság előtt

2016. február 2., kedd · Hozzászólok

lafferton_annamaria

A hónapok óta tartó hideg, szürke, téli időjárás nem csak a szervezetet viseli meg, hanem a hajat is. A frizura egyre fénytelenebb, egyre rakoncátlanabb és sokaknak okoz gondot a hajhullás. Megoldás a három lépéses hajápolás és a kiegyensúlyozott, vitamindús táplálkozás. Az új frizurával pedig várjunk, mert lehet, nem is arra vágyunk igazán!
Tovább »

Hideg és változékony idő várható a jövő héten

2016. január 17., vasárnap · Egy hozzászólás

fagy_hideg_tel_zimanko

A következő napokban is folytatódik a hideg téli időjárás, helyenként mínusz 10 Celsius-foknál is hidegebb lehet, többfelé még napközben is maradnak a mínuszok. Emellett napsütésre, néhol gyenge havazásra, ónos esőre is számítani lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú országos előrejelzésből, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.
Tovább »

Lengyel és litván varjak kárognak Csongrád megye egén + FOTÓK, VIDEÓ

2013. november 7., csütörtök · Egy hozzászólás

varjak04_gsNéhány évtizede még a József Attila sugárút platánfái nyújtottak menedéket a vetési varjaknak, mára azonban nem maradtak fészkelő párok a megyében. A haszonnövényeket dézsmáló, zajos fekete óriásmadarakat erőszakkal irtották ki környékünkről, pedig az ornitológusok azt mondják, fontos szerepet töltenek be az élővilág körforgásában. Akkor mégis kik vonulnak át a város felett reggel?
Tovább »

A jövő héten folytatódik a borús, csapadékos idő

2013. február 3., vasárnap · Hozzászólok

A jövő héten folytatódik a borús, csapadékos idő: esőre, havazásra egyaránt számítani lehet. A hét elején átmeneti enyhülés várható, de a hét második felében ismét lehűl az idő, vasárnap akár mínusz 12 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Tovább »

Szeles, de enyhe idő lesz a hétvégén

2013. január 3., csütörtök · Hozzászólok

A hétvégén többfelé viharossá fokozódhat a szél, de mindeközben enyhe idő várható. Éjszaka várhatóan nem csökken mínusz 4 fok alá a hőmérséklet, nappal helyenként 10 foknál is melegebb lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott előrejelzéséből.
Tovább »

Ónos eső miatt csúszós útszakaszok alakulhatnak ki

2012. december 14., péntek · Hozzászólok

A meteorológiai előrejelzések ónos eső érkezését jósolják pénteken, szombaton és vasárnap is. A síkosságmentesítés ónos eső esetén kevésbé hatásos, mivel az olvasztó keverék – a preventív jelleggel kijuttatott anyag is – csak akkor érvényesül, ha megszűnik a csapadék. Ezért a közútkezelő kéri a közlekedők együttműködését: ónos eső esetén lehetőleg ne induljanak útnak.
Tovább »

Hidegfront érkezik hétfőn, ismét többfelé várható fagy

2012. november 4., vasárnap · Egy hozzászólás

Viharos széllel és sok esővel hétfőn eléri Magyarországot egy hidegfront, emiatt több fokkal esik a hőmérséklet, a hét további részében pedig a hajnali órákban már mínuszokra is készülni kell. Többször megélénkülhet a szél, lehetnek záporok, de havazás nem várható.
Tovább »

Nem pihent a katasztrófavédelem csütörtökön sem

2012. február 16., csütörtök · Egy hozzászólás

A viharos szél és havazás, illetve hófúvás miatt csütörtökön kora estig mintegy száz műszaki mentést végzett a katasztrófavédelem; Bács-Kiskun megyében tizenöt település elérhetetlen – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel. Közlekedési balesetekben tizenketten sérültek meg, illetve összesen heten szenvedtek szén-monoxid-mérgezést, egy ember a mérgezés következtében meghalt.
Tovább »

Szállingózva jött, teherautón ment + VIDEÓ, FOTÓK

2012. február 11., szombat · 38 hozzászólás

Pontosan egy hete, hogy szombat reggelre nagy mennyiségű hó hullott Szegedre, nem kis gondot okozva a közlekedésben részt vevők számára. Sokan otthon hagyták autóikat, ki garázsban, ki az út menti parkolóban, de a tömegközlekedés választása sem bizonyult teljesen megbízhatónak.
Tovább »

Következő oldal »