Eldöntötték: ennyi pénzből valósul meg a tram-train

2017. augusztus 29., kedd · Egy hozzászólás

A beruházás nemcsak Szegedet és Hódmezővásárhelyt érinti, hanem átnyúlik más megyébe, sőt más államba is. Egészen 2020-ig határozták meg, hogy évente mennyit költenek. Cikkünkben bemutatjuk azt is, hogy eddig meddig jutottak, s milyen cél érhető el a fejlesztésekkel. Tovább »

Látványos munkálatok zajlanak a 47. főút Hódmezővásárhely elkerülő szakaszán

2017. július 6., csütörtök · Hozzászólok

utfelujitas_utjavitas

A megyei jogú várost elkerülő 12,7 km hosszú útszakasz megépítése után 2018 tavaszára Hódmezővásárhely tehermentesül az átmenő forgalom, illetve a káros környezeti hatások alól. A beruházás jelenlegi állapotáról Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője tartott sajtótájékoztatót. Tovább »

Tram-train: inkább újratervezés, mint kapkodás

2017. május 12., péntek · 4 hozzászólás

kozgyules_hodmezovasarhely18_gs

Az utóbbi időszakban több kérdés is megfogalmazódott a Hódmezővásárhely-Szeged közötti tram-train ügyében, ugyanis kiderült, hogy a beruházás a korábban megállapított 23,5 milliárd helyett 49 milliárd forintba kerülne. A pénteki, hódmezővásárhelyi közgyűlésen is szó esett a két várost összekötő villamosvasútról. Tovább »

Ilyen lesz a tram-train Szeged és Hódmezővásárhely között

2017. január 11., szerda · 19 hozzászólás

kassel_tramtrain_wiki

Kiírták a Szeged-Hódmezővásárhely tram-train vonalhoz kapcsolódó közbeszerzést, a győztesnek 20 hónapja van a beruházás befejezésére. Körbejártuk a vasút-villamos rendszer kérdését Hódmezővásárhely alpolgármesterével és az SZKT igazgatói megbízottjával. Tovább »

Összefogás indult a vásárhelyi kóbor állatokért

2016. október 27., csütörtök · Hozzászólok

utcara-dobott-kutyak-orpheus-allatvedo

Szorosabb együttműködésre van szükség a hódmezővásárhelyi állatvédő szervezetek és a gyepmesteri telep között – ez is elhangzott az október 19-én rendezett kerekasztal beszélgetésen, a Városházán. Hegedűs Zoltán alpolgármester arról is beszélt, javasolja majd a városvezetésnek, hogy az önkormányzat járuljon hozzá a kóbor macskák ivartalanítási költségeihez. Tovább »

Összefog a két megyei jogú város és a megye a foglalkoztatás növelése érdekében + FOTÓK

2016. október 10., hétfő · 14 hozzászólás

paktum_alairas19_gs

Aláírták a foglalkoztatási paktumot. Az együttműködés célja, hogy minél több olyan személyt kapcsoljanak be a munka világába, akik eddig nem jutottak álláshelyhez. Tovább »

Térségi együttműködési megállapodást kötött Szeged és Hódmezővásárhely

2015. október 29., csütörtök · 25 hozzászólás

egyuttmukodesi_megallapodas11kf

A józan ész által „kikényszerített” egyezségnek titulálta Szabó Gábor, az SZTE rektora azt a térségi együttműködési megállapodást, amelyet Szeged és Hódmezővásárhely kötött jövőbeni fejlesztési terveik összehangolása érdekében az egyetemmel, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezetével. Tovább »

Egymilliárd forintos hulladékgazdálkodási program indult Hódmezővásárhelyen

2014. szeptember 15., hétfő · Hozzászólok

Uniós támogatással csaknem egymilliárd forintos hulladékgazdálkodási program indult Hódmezővásárhelyen; a környezetvédelmi beruházás célja a környezetterhelés csökkentése és az újrahasznosítás arányának növelése – jelentette be a témában tartott konferencia után, hétfőn, sajtótájékoztatón az önkormányzat pénzügyi és gazdasági bizottságának elnöke. Tovább »