Versenyt főztek a polgármesterek Deszken + FOTÓK

2017. szeptember 3., vasárnap · Hozzászólok

Háromnapos mulatságtól hangos Deszk a hétvégén: a huszonharmadik alkalommal megrendezett Deszki Falunapok programsorozatában ott találni a koncertek mellett kiállításokat, kézilabda-emléktornát, főző-, illetve tortadíszítő versenyt is. Tovább »

A testvértelepülési kapcsolatokról is szól az Üllési Nyári Fesztivál

2017. július 7., péntek · Hozzászólok

ullesi_fesztival_plakat01A megújult Üllési Nyári Fesztivál középpontjában az egy évtizedes múltra visszatekintő testvértelepülési kapcsolat áll Torockószentgyörggyel, így az alföldi ízek mellett erdélyi finomságok is készülnek majd a főzőversenyen, de fotókiállítás is nyílik és a koncertkínálat is színes, fellép többek között a Mystery Gang és az Apostol is. Tovább »

17 csapat vetélkedett a Krúdy főzőversenyén + FOTÓK, RECEPT

2017. május 23., kedd · Egy hozzászólás

krudy_szabadteri_fozes009kf

A szakképző iskola főzőversenyen jártunk, ahol négy nemzet képviselői mutatták meg, hogy az alföldi hagyományokra építve, milyen különlegességet tudnak főzni. Az egyik diák azt is elárulta, hogy miként készít el egy nem tipikusan magyaros ételt kreatív módon. Tovább »

Ízletes étkek rotyogtak a bográcsokban az Algyői Falunapon + FOTÓK

2017. április 22., szombat · Hozzászólok

algyo_falunap023kf

Vaddisznópörkölt, gulyásleves, krumplis tarhonya, halászlé és sült húsok – csak néhány finomság, amit az Algyői Falunapok keretében főztek baráti társaságok, civil szervezetek szombat délelőtt, miközben a színpadon egymást váltották a gyermek- és sportbemutatók. Tovább »

Szoborszenteléssel és Nagy Feróval ünnepel Algyő

2017. április 20., csütörtök · 5 hozzászólás

szobor_atado copy

Nepomuki Szent János szobrát avatják pénteken délután a Fehér Iskola mögötti Tisza gáton – ezzel veszi kezdetét az Algyői Falunapok, amely keretében új produkcióval rukkol elő a Móra Ferenc Népszínház, a civil szervezeteknek részvételével főzőversenyt tartanak, a sztárvendég pedig Nagy Feró és a Beatrice lesz. Tovább »

Paprikaünnep Alsóvároson – ferences hagyományok és gasztronómia

2015. október 4., vasárnap · Hozzászólok

paprikafesztival_ferencesek03_gs

Az alsóvárosi ferences kolostor előtti téren paprikás étkek rotyogtak bográcsokban, továbbá kézműves- és paprikavásár várta a Szent Ferenc-napi Paprikafesztivál résztvevőit, akik azt is megtudhatták, mi a titka a ferencesek paprikás pálinkájának, mely több nyavalya ellen is véd. Tovább »

Hatvanöt bográcsban rotyogtak kakasok Dorozsmán + FOTÓK

2014. szeptember 6., szombat · 15 hozzászólás

kkdorozsma_kakasfozo35_gs

Négy évvel ezelőtt családi rendezvényként indult a dorozsmai kakaspörköltfőző verseny a Faragó téren, ahol idén már hatvanöt bográcsban főzték a szárnyasokat, melyekből több mint ezer ember lakott jól. Kothencz János polgármesterjelölt is végiglátogatta a szakácsokat. Tovább »

A kakaspörköltfőző versenyen mutatták be Szentmihály kabalaállatát + FOTÓK

2014. augusztus 21., csütörtök · 5 hozzászólás

kakasfozoverseny_szentmihaly08_gs

Negyedjére rotyogott több mint harminc bográcsban kakashús a Betyárok terén, ahol hivatalosan is átadták ifjú tulajdonosának Szentmihály kabalaállatát, Artúrt, az öt hónapos fehér kecskét. Tovább »

Az Őszikék diadalmaskodtak a jubileumi Tápéi Tarhonyafesztiválon + FOTÓK

2014. augusztus 2., szombat · 2 hozzászólás

tarhonyafesztival39_gs

Tizenhét bográcsban rotyogtak a legkülönfélébb tarhonyás ételek Tápén, a szakmai zsűri egy marhapörköltes étket ítélt idén a legjobbnak a hagyományápoló rendezvényen, melyre Kothencz János, a polgári oldal polgármesterjelöltje is ellátogatott. Tovább »