Czibere: vakok és gyengénlátók családtagjait segítő program indul

2017. február 1., szerda · Hozzászólok

Czibere Károly

Több mint hárommilliárd forintos támogatást kapnak a család- és gyermekjóléti központok, amelyek a jövőben a vakok és a gyengénlátók családtagjainak segítenek abban, hogyan gondozzák, támogassák fogyatékossággal élő hozzátartozójukat – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Láncba fonódtak a szegedi diákok a Fogyatékkal élők világnapján + FOTÓK

2016. december 2., péntek · Egy hozzászólás

flashmob003kf

A Kárász utcán alkottak élő láncot az egészséges és fogyatékkal élő diákok, valamint a civil aktivisták. A résztvevők arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy minden embertársunk egyformán fontos. Tovább »

Elkísértük Király Tibort az álommunkahelyére

2016. április 27., szerda · Hozzászólok

neked_munka_nekem_alom023kfA Kreatív Formák Alapítvány különleges nyílt napot szervezett a fogyatékkal élő emberek és a szegedi munkáltatók számára. Az Írországban évek óta sikeresen működő projekt gyakorlata a fővárosban honosodott meg először, idén első ízben a Tisza-parti város is csatlakozott a rendhagyó szakmai naphoz. Portálunk a látássérült végzős gimnazistát, Király Tibort kísérte el álommunkahelyére.
Tovább »

Sérült kis kalózok foglalták el a Széchenyi teret + FOTÓK

2015. április 30., csütörtök · Hozzászólok

kezenfogva_alapitvany02kf

Kalózhajó kötött ki a Széchenyi téren, fedélzetén pedig a sérült gyermekek mindennapjaival ismerkedhettek meg játékos formában egészséges társaik. A több száz iskolás toleranciát, elfogadást tanulhatott a KézenFogva Alapítvány roadshowján, melyet Vadkerti Attila, a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya is népszerűsített. Tovább »

Szeged is csatlakozott a Down-szindróma világnapi rendezvényhez + FOTÓK

2015. március 20., péntek · Hozzászólok

SZS20150320_0321_kihivas_megyehaza_012Konyhakesztyűben fűztek gyöngyöt, saját homlokukra írták a nekik diktált számokat és memóriájukat is tesztelhették a résztvevők a Down-szindróma világnapján, amelyhez Csongrád Megyei Kormányhivatal is csatlakozott.
Tovább »

CsakAzértIs!Buli – ahol mindenki egyforma + FOTÓK

2015. január 18., vasárnap · Hozzászólok

csakazertisbuli10kfA mozgás-, hallás- és látássérültek bármikor kaphatóak egy jó bulira, ha van olyan táncparkett, ami megfelel a speciális követelményeknek. A CsakAzértIs!Buli akadálymentes partit már negyedik alkalommal látta vendégül a szegedi Ifjúsági Ház, ahol sérültekkel és egészségesekkel beszélgettünk.
Tovább »

Egyek közülünk – esélyegyenlőségi nap az IH-ban + FOTÓK

2014. szeptember 23., kedd · 2 hozzászólás

soltesz_miklos_szegeden31_gs

A sérült emberek világa a mi világunk is egyben – hívták fel a figyelmet az IH Rendezvényközpontban tartott Fogadj El! című rendezvényen. A tolerancia jegyében meghirdetett programsorozaton szakmai konferenciát tartott több, sérült embereket foglalkoztató és rehabilitáló cég és intézmény, valamint a fogyatékkal élők hétköznapjaiba is bepillantást nyerhettünk. Tovább »

Példaértékű óvodai rendszer Szegeden az SNI-s gyerekekért

2014. augusztus 13., szerda · Hozzászólok

down_vilagnap_itb-57

Százhetvenegy sajátos nevelési igényű óvodás gyermek jár szeptembertől a szegedi intézményekbe, akinek az ellátásához képzett szakemberre van szükség. A közgyűlés a Felsővárosi Óvodát javasolta kijelölni az autista gyermekek ellátására, míg a Vedres utcaiban cukorbeteg gyermekek ellátására szakosodott szakember felvételét javasolta. Tovább »

CsakAzértIs! – akadálymentes buli az elfogadásért, kihívásokkal + FOTÓK

2014. augusztus 2., szombat · 13 hozzászólás

vakrandi24_gs

A megismerésről és elfogadásról is szólt a CsakAzértIs!, buli, amelyre a mozgás-, hallás- és látássérültek mellett mindenkit vártak az IH-ba. Az egyedülálló kezdeményezés a szegedi civil szféra összefogásának is kivételes példája, melynek célja, hogy bebizonyítsa: mindenki egyforma. Tovább »

Megváltozott munkaképességűeknek segít a Napra Forgó Kft.

2014. április 3., csütörtök · Hozzászólok

kerekasztalbeszelgetes02_gsA pályakezdő fiatalok mellett a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedésében segít a Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft. A szerdai workshopon Csongrád megyei székhelyű cégek képviselővel arról beszélgetettek, hogyan és milyen munkaerő-piaci területeken lehetne őket alkalmazni.
Tovább »

Új megyei rehabilitációs központ 300 millióból + FOTÓK

2013. szeptember 14., szombat · 2 hozzászólás

rehabintezet11_gsA megváltozott munkaképességgel és fogyatékkal élők ellátási ügyeiben eljáró rehabilitációs szervek megyei központjai országosan 4 milliárdból újulnak meg. A program keretében Szegeden 300 milliós fejlesztés valósul meg.
Tovább »

Új székházba költözik a megyei rehabilitációs szakigazgatási szerv

2013. június 26., szerda · 3 hozzászólás

2_gsA megváltozott munkaképességű és a fogyatékkal élő személyek ügyintézését jelenleg 4 különböző helyszínen végzik a városban. A kormányhivatal használaton kívüli Sólyom utcai ingatlanának átalakításával és őszre kezdődő felújításával az eddigieknél lényegesen kulturáltabb körülmények között történhet majd egy helyen a vizsgálat és az ügyintézés.
Tovább »

SANSZ Nap a Szegedi Tudományegyetemen

2011. október 25., kedd · Hozzászólok

Hallgatóbarát termet alakított ki a SZTE a fogyatékkal élő hallgatóknak.

A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központja és az Egyetemi Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottság 2011-ben is megrendezi a SANSZ Napot 2011. október 26-án 10 és 15 óra között az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központban.
Tovább »

Megyénkben járt az első hallássérült képviselőjelölt

2009. május 12., kedd · Hozzászólok

e3Az esélyegyenlőség nevében tartottak ma szakmai fórumot a megyeházán a Csongrád Megyei Önkormányzat szervezésében. A tanácskozáson részt vett az újonnan csatlakozott államok első hallássérült EP-képviselőjelöltje, a Fidesz színeiben induló Kósa Ádám és Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője. Tovább »