Augusztus 20.: katonai bemutatóval és elismerésekkel ünnepelt a megye (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2017. augusztus 20., vasárnap · Egy hozzászólás

augusztus20_opusztaszer118_gs

Hadi különlegességekkel és a települések közösségi értékeinek felsorakoztatásával ünnepelték az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a Csongrád megyei Szent István-napot. Az eseményen átadták a megye legrangosabb elismeréseit is. Tovább »

Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség + FOTÓK, VIDEÓ

2017. június 10., szombat · Hozzászólok

kinizsi_junialis067kf

A címben szereplő Wass Albert idézet üzenete a szombati Kinizsi Juniálisra is igaz volt. Az ötödik alkalommal megrendezett fábiánsebestyéni vetélkedőn ugyanis nem a versengést, hanem az összefogást helyezte előtérbe a résztvevő 22 település. Tovább »

Befejeződött a szennyvízberuházás Mindszenten + FOTÓK

2015. október 21., szerda · Hozzászólok

mindszenti_beruhazas23_gs

Befejeződött a csatornahálózat és a szennyvíz-tisztítótelep építése Mindszenten, a mintegy 4,5 milliárd forintból, európai uniós támogatással megvalósult beruházást szerdán adták át a Csongrád megyei városban. Tovább »

Megcsordult Vince, tele lesz a pince – Bországgyűlés Ópusztaszeren + FOTÓK

2015. január 18., vasárnap · 3 hozzászólás

borszaggyules_opusztaszer89_gs

Második alkalommal tartottak Bországgyűlést Ópusztaszeren – a Vince-napi vesszővágás alkalmával jó termést ígértek 2015-re, majd az egybegyűltek az újbort is megkóstolhatták. A rendezvényt kísérő konferencián elhangzott: a technológiailag hibátlan elkészítésű bor már nem erény, hanem a piacra való belépés alapja. Sokszínűségünkben és minőségünkben lehetünk világszinten is elismertek. Tovább »

Grezsa István: “Ópusztaszer üzenete messze elhallatszik a Kárpát-medencében” + FOTÓK

2014. december 19., péntek · Egy hozzászólás

magyarok_karacsonya_onte10_kfIsmét ünnepelni hívták a magyarokat a Magyarok Karácsonyfája alá. Az idei évben a nemzeti egység fontosságáról, valamint a határon túli honfitársakról emlékeztek meg a felvidéki díszvendégekkel.
Tovább »

Nyílzápor – akár egy történelmi kisfilm forgatására csöppentünk volna + FOTÓK, VIDEÓ

2014. június 28., szombat · Hozzászólok

opusztasze_nyilzapor100_gs

Mintha egy hollywoodi kisfilm forgatásán lettünk volna: harcosok és íjaik együtt feszültek az ellenséges nyugati haderővel szemben, majd egy éles pattanó hangot követően susogós nyílvesszők szelték át az eget. “Hujj, hujj! Hajrá!” – skandálták a honfoglaló magyarokat megidéző íjászok, akiket láthatóan teljesen átitatott a 907-es pozsonyi csata hangulata.
Tovább »

Következő oldal »