Pitti Katalin és Naszvadi György vehetett át Szer Üzenete-díjat

2017. szeptember 3., vasárnap · Hozzászólok

A Szobori búcsúk hangulatát idézték fel az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A Kisboldogasszony ünnepnapjához kötődő szentmisén átadtak Szer Üzenete-díjakat is. Tovább »

Augusztus 20.: katonai bemutatóval és elismerésekkel ünnepelt a megye (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2017. augusztus 20., vasárnap · Egy hozzászólás

augusztus20_opusztaszer118_gs

Hadi különlegességekkel és a települések közösségi értékeinek felsorakoztatásával ünnepelték az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a Csongrád megyei Szent István-napot. Az eseményen átadták a megye legrangosabb elismeréseit is. Tovább »

Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség + FOTÓK, VIDEÓ

2017. június 10., szombat · Egy hozzászólás

kinizsi_junialis067kf

A címben szereplő Wass Albert idézet üzenete a szombati Kinizsi Juniálisra is igaz volt. Az ötödik alkalommal megrendezett fábiánsebestyéni vetélkedőn ugyanis nem a versengést, hanem az összefogást helyezte előtérbe a résztvevő 22 település. Tovább »

Befejeződött a szennyvízberuházás Mindszenten + FOTÓK

2015. október 21., szerda · Hozzászólok

mindszenti_beruhazas23_gs

Befejeződött a csatornahálózat és a szennyvíz-tisztítótelep építése Mindszenten, a mintegy 4,5 milliárd forintból, európai uniós támogatással megvalósult beruházást szerdán adták át a Csongrád megyei városban. Tovább »

Megcsordult Vince, tele lesz a pince – Bországgyűlés Ópusztaszeren + FOTÓK

2015. január 18., vasárnap · 3 hozzászólás

borszaggyules_opusztaszer89_gs

Második alkalommal tartottak Bországgyűlést Ópusztaszeren – a Vince-napi vesszővágás alkalmával jó termést ígértek 2015-re, majd az egybegyűltek az újbort is megkóstolhatták. A rendezvényt kísérő konferencián elhangzott: a technológiailag hibátlan elkészítésű bor már nem erény, hanem a piacra való belépés alapja. Sokszínűségünkben és minőségünkben lehetünk világszinten is elismertek. Tovább »

Grezsa István: “Ópusztaszer üzenete messze elhallatszik a Kárpát-medencében” + FOTÓK

2014. december 19., péntek · Egy hozzászólás

magyarok_karacsonya_onte10_kfIsmét ünnepelni hívták a magyarokat a Magyarok Karácsonyfája alá. Az idei évben a nemzeti egység fontosságáról, valamint a határon túli honfitársakról emlékeztek meg a felvidéki díszvendégekkel.
Tovább »

Nyílzápor – akár egy történelmi kisfilm forgatására csöppentünk volna + FOTÓK, VIDEÓ

2014. június 28., szombat · Hozzászólok

opusztasze_nyilzapor100_gs

Mintha egy hollywoodi kisfilm forgatásán lettünk volna: harcosok és íjaik együtt feszültek az ellenséges nyugati haderővel szemben, majd egy éles pattanó hangot követően susogós nyílvesszők szelték át az eget. “Hujj, hujj! Hajrá!” – skandálták a honfoglaló magyarokat megidéző íjászok, akiket láthatóan teljesen átitatott a 907-es pozsonyi csata hangulata.
Tovább »

Ópusztaszer mint a magyar nemzet szent helye + FOTÓK, VIDEÓ

2014. május 21., szerda · 16 hozzászólás

SZS20140520_magyarok_vilagtalalkozoja_020

Minden nemzetnek szüksége van egy olyan helyre, ahová hazatérhet, ahol a külföldön töltött hosszú évek után is befogadják. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark – csatlakozva a Magyar Világtalálkozóhoz – az európai magyar ifjúságot látta vendégül kedden.
Tovább »

Március 15. egyben a “hétköznapok ünnepe” volt Ópusztaszeren + FOTÓK, VIDEÓ

2014. március 15., szombat · 8 hozzászólás

opusztaszer_2_mj034A forradalom és szabadságharc évfordulóján nemcsak koszorúztak Ópusztaszeren, hanem bemutatták a csak hazánkra jellemző nemzeti értékeinket is. A kétnapos Hungarikum faluban külön hangsúlyt kaptak a Dél-Alföldön fellelhető nemzeti és a határon túli területek kulturális örökségei is.
Tovább »

Kamarai szemle a nagybanin – a piac fejlesztése elkerülhetetlen + FOTÓK

2014. február 28., péntek · 7 hozzászólás

nagybani_piac12_gsBővítés nélkül elsorvadhat a Dorozsmai Nagybani Piac – jelentette ki Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, aki a térség fideszes országgyűlési képviselőivel, B. Nagy Lászlóval és Farkas Sándorral tartott szemlét a nagybanin.
Tovább »

Czerván: a mezőgazdaság jobban teljesít + FOTÓK

2014. február 27., csütörtök · 9 hozzászólás

agrar_sajttaj06_gsÖtszáz milliárd forinttal több uniós forrás érkezik az agráriumba a következő hét évben – jelentette ki Czerván György államtitkár a megyeházán tartott gazdálkodói fórumon, melyen a támogatási rendszer új elemeiről és a NAK tevékenységéről is tájékoztatták a résztvevőket.
Tovább »

Új területekkel bővítenék a Dorozsmai Nagybani Piacot

2014. február 15., szombat · 4 hozzászólás

IMG_9802A dorozsmai piac helyzetéről tartott kertészeti fórumot Farkas Sándor országgyűlési képviselő péntek délelőtt Csanyteleken. Termelők és kereskedők mellett a rendezvény vendége volt Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is. Tovább »

Jól bevált embereiben bízik a Fidesz: képviselőjelöltek rezsicsökkentésről, foglaloztatásról, ELI-ről

2014. január 2., csütörtök · 45 hozzászólás

parlament_36_gsNégy olyan politikus van megyénkben, akik jelenleg is országgyűlési képviselők, és most tavasszal is megmérettetik magukat. Mindannyian a Fidesz színeiben politizálnak, ketten közülük első ciklusukat töltik a parlamentben. A SZEGEDma.hu-nak a kormány eddig munkáját értékelték, s szóltak arról is, mit várnak a választások évétől.
Tovább »

Kalmár beszédes, Zagyva aktív, Botka kényelmes – Csongrád megyei képviselők a parlamentben

2013. december 30., hétfő · 9 hozzászólás

parlament_36_gsKalmár Ferenc KDNP-s politikus beszélt a legtöbbet a Csongrád megyei képviselők közül a parlamentben idén, míg a legtöbb önálló indítványt a jobbikos Zagyva György Gyula gyújtotta be, Botka László viszont 2011 óta nem adott be önálló indítványt. Íme, néhány statisztikai adat politikusaink 2013-es esztendejéről!
Tovább »

Idén Kárpátalját köszöntötték a díszvendégek között a Magyarok Karácsonyán + FOTÓK

2013. december 20., péntek · 3 hozzászólás

magyarok_karacsonya23_gsKárpátalja ezúttal nem csak a monumentális Feszty-körképen elevenedett meg, de az ünnepi díszbe öltözött nemzet karácsonyfája is e területről érkezett az ópusztaszeri Magyarok Karácsonyára. A nemzet karácsonyfájának tövében a nemzeti egység fontosságáról és a határon túli magyarokról is megemlékeztek.
Tovább »

Láncos Miklós osztotta az ajándékokat Ópusztaszeren + FOTÓK

2013. december 6., péntek · 5 hozzászólás

lancos_miklos07_gsTradicionális magyar módon ünnepelték meg Szent Miklós napját Ópusztaszeren: az emlékparkba látogatott hátrányos helyzetű gyermekeknek a piros kabátos Mikulás helyett Láncos Miklós osztotta az ajándékot. Tovább »

Bohács és B. Nagy lehet a két szegedi választókerület elnöke

2012. április 19., csütörtök · 63 hozzászólás

A Fideszben a választókerületi tanácsok megtették a javaslataikat, ennek értelmében Szeged 1. számú választókerületében Bohács Zsoltot, a 2-esben B. Nagy Lászlót, Hódmezővásárhely – Makó kerületében Lázár Jánost, míg Csongrád – Szentes körzetében Farkas Sándort javasolták választókerületi elnöknek.
Tovább »

Megújult a szentesi Horváth Mihály Gimnázium + FOTÓK

2010. szeptember 16., csütörtök · Egy hozzászólás

A város visszaveszi az intézményt?

szentes_gimi_it (4) Új épületszárnnyal gazdagodott az idén fennállásának 150. évfordulóját ünneplő szentesi Horváth Mihály Gimnázium. Az új épületrészben udvari színház, táncterem, tanterem, öltözők és kisebb tanári helyiség kapott helyet. Az intézmény bővítése 50 millió forintba került, amelynek 80 százalékát a fenntartó, a Csongrád Megyei Önkormányzat állta.
Tovább »

Megújul a szentesi sürgősségi betegellátás

2010. április 27., kedd · 31 hozzászólás

Több mint félmilliárd forintos fejlesztés

sbo_szentes03_gs Az Egészség és Sport Éve keretében 530 millió forintos fejlesztés kezdődik a megyei fenntartású szentesi dr. Bugyi István Kórházban. Ma írták alá a támogatási szerződést az új sürgősségi betegellátásról, melynek költségeit az európai uniós (TIOP) pályázat és 10 százalékban a fenntartó finanszíroz. Ezáltal biztonságosabbá és korszerűbbé válik Szentesen és a térségben élők egészségügyi ellátása.
Tovább »

Lemondott Baláspiri és Zsótér

2010. április 27., kedd · Hozzászólok

balaspiri_csaba_gs A Csongrád Megyei Közgyűlés két képviselője is lemondott tisztségéről: az MSZP frakció egyik tagja, Zsótér István, továbbá a fideszes Baláspiri Csaba. Arról, hogy ki kerül helyükre, a pártok döntenek. Egyikük pénteken juttatta el lemondását a főjegyzőhöz.
Tovább »

Nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP Csongrád megyei jelöltjeit

2010. március 12., péntek · 2 hozzászólás

Nyilvántartásba vették Csongrád megyében a Fidesz-KDNP egyéni képviselőjelöltjeit, a párt mind a hét választókerületben indíthat jelöltet, s a cél, hogy valamennyien egyéni mandátumot is szerezzenek – közölte Farkas Sándor, a Fidesz megyei elnöke pénteken az MTI-vel.
Tovább »

Új lakossági gyógyszertár nyílt Szentesen + HANG

2010. március 8., hétfő · 8 hozzászólás

szentesi_gyogyszertar06_gs Miközben az egészségügy helyzete országosan egyre aggasztóbb, naponta hallani megszorításokról, pénzelvonásokról, leépítésekről, a Csongrád Megyei Önkormányzat fenntartásában működő egészségügyi intézmények esetében fordított a helyzet: itt pontosan ellentétes folyamatoknak vagyunk szemtanúi, szinte hetente beszámolhatunk új nyertes pályázatokról, kórházi részlegek kibővítéséről, új osztályok létesítéséről, kezdődő beruházásokról.
Tovább »

Felgördülő választási függöny, avagy a szereplők színre lépnek

2010. február 3., szerda · 10 hozzászólás

Kevesebb mint három hónappal a választások előtt érdemes és immáron lehetséges megyei körképet formálnunk, és már fölsejlik megyénk eljövendő politikai térképe. Rendkívüli eseményekre nem számítva az önkormányzati választásokra is élhetünk előrejelzésekkel.

Tovább »

Megyénk országgyűlési képviselői 2009-ben

2010. január 2., szombat · 27 hozzászólás

lazarjanos

2009. január 29-e és december 15-e között 66-szor ülésezett a Magyar Köztársaság Országgyűlése. Összesen 76 új törvényt alkottak a képviselők, 97 törvénymódosítást fogadtak el, 106 országgyűlési határozatot hoztak, és 2 politikai nyilatkozatot fogalmaztak meg. A 2009-es esztendőben összességében 281 döntést hoztak. A következőkben a 13 Csongrád megyei honatya tevékenységét tekintjük át az Országgyűlés honlapján található adatok alapján, melyekből megtudhatják például, hogy ki nyújtotta be a legtöbb indítványt, vagy épp ki szólalt fel közülük a legtöbb ülésnapon.

Tovább »

Fidesz-jelöltek Szegeden: Bodó, Nógrádi és Bohács

2009. december 14., hétfő · 62 hozzászólás

Hétfőn délben, a párt országos választmányi ülését követően véglegessé vált, kiket indít a 176 egyéni választókerületben a jövő tavaszi parlamenti választáson a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség. Tovább »

Fidesz-jelöltállítás – Csongrádban és Borsodban is megvannak a választókerületi ajánlások

2009. november 14., szombat · 7 hozzászólás

Csongrádban és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is megszülettek a választókerületi ajánlások a Fidesz egyéni országgyűlési képviselőjelöltjeinek személyeiről.
Tovább »

Folytatódó tisztújítás – feloszlathajták a makói Fideszt

2009. július 3., péntek · Hozzászólok

A makói Fidesz-szervezet feloszlatását javasolja a párt országos elnökségének a megyei választmány. Az erről szóló javaslatot Kerényi János regionális pártigazgató terjesztette a testület elé. A választmány arról is döntött, hogy újabb két évig Farkas Sándor országgyűlési képviselő lesz a Fidesz megyei elnöke. Tovább »

Szeged is jobbra szavazott: így örült a Fidesz és a Jobbik

2009. június 8., hétfő · Hozzászólok

cimlapAkárcsak országos viszonylatban, Szeged városában is toronymagasan a Fidesz kapta a legtöbb szavazatot az EP-választáson. A MSZP messze elmaradva következik a második helyen, a Jobbik pedig itt is harmadik lett – 10 százalék fölötti vokssal. Nem véletlen, hogy hatalmas volt az öröm vasárnap este a két jobboldali erő szegedi főhadiszállásán. Tovább »