Emmanuel Macron győzött a szavazatok 66 százalékával a francia elnökválasztáson (FRISSÍTVE)

2017. május 7., vasárnap · Egy hozzászólás

20170424france-paris-candidate-emmanuel-macron

A centrista Emmanuel Macron nyerte meg vasárnap a francia elnökválasztás második fordulóját a szavazatok 65,5-66,1 százalékával, míg a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltje, Marine Le Pen a voksok megközelítőleg 33,9-34,5 százalékát szerezhette meg az urnazárás után közölt exit poll eredményei szerint. Tovább »

Francia elnökválasztás – Emmanuel Macron nyerte az első fordulót (FRISSÍTVE)

2017. április 24., hétfő · Egy hozzászólás

20170424france-paris-candidate-emmanuel-macron

A végleges adatok szerint Emmanuel Macron független, centrista politikus végzett az első helyen a voksok 23,75 százalékával, Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltje lett a második a szavazatok 21,53 százalékával a francia elnökválasztás vasárnapi, első fordulójában. ők ketten jutottak tovább a második fordulóba. Tovább »

Vasárnap választ államfőjelöltet a francia jobboldal, Francois Fillon az esélyes

2016. november 26., szombat · Hozzászólok

Vasárnap választja meg elnökjelöltjét a francia jobboldal. Az előválasztás második fordulójába Alain Juppé és Francois Fillon korábbi miniszterelnökök jutottak be, s valamennyi felmérés szerint ez utóbbinak van esélye arra, hogy radikális gazdasági programjával a jövő májusi elnökválasztáson győzelemre vigye a konzervatív tábort. Tovább »

Amerikai elnökválasztás – A képviselőház elnöke leszavazott Trumpra, apad Clinton előnye

2016. november 1., kedd · Hozzászólok

Az Egyesült Államokban apad Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt előnye, Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke pedig egy kedd reggeli interjúban bejelentette, hogy ő már leszavazott Donald Trumpra, pártja elnökjelöltjére. Tovább »

Megkezdődött a francia jobboldalon az elnökjelölt-választási kampány

2016. augusztus 28., vasárnap · Hozzászólok

Három hónappal a 2017-es francia elnökválasztást megelőző jobboldali előválasztás előtt a hétvégén megkezdték kampányukat a legfőbb jelöltek. A legnagyobb harc a két nagy esélyes, Nicolas Sarkozy volt államfő (2007-2012) és volt külügyminisztere, Alain Juppé között várható. Tovább »

Osztrák elnökválasztás: A szabadságpárti jelölt vezet a második forduló után

2016. május 22., vasárnap · Hozzászólok

A szavazóhelyiségekben leadott szavazatok alapján Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelöltje vezet 51,9 százalékkal az ausztriai elnökválasztás vasárnapi második fordulója után az osztrák belügyminisztérium vasárnap esti, hivatalos, előzetes eredményei szerint, ám a levélben leadott szavazatok még módosíthatják az eredményt. Tovább »

Bodó: nem vagyok híve a megosztottságnak

2010. január 12., kedd · 54 hozzászólás

A Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség (CSLSZ) közelgő elnökválasztása kapcsán több jelölt neve is felmerült. Először portálunk számolt be a régi elnök, Talpai János egyik kihívójáról, Bakai Csabáról. Korábban felmerült egy harmadik induló, Bodó Imre országgyűlési képviselő, tiszaszigeti polgármester neve is, most őt kérdeztük.
Tovább »

Talpai János: megújulóban a CSLSZ

2010. január 8., péntek · 22 hozzászólás

talpaijanos_0 A Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség (CSLSZ) február 15-i elnökválasztására készülvén bemutatkozott az elnöki posztért induló új csapat kedden a megyeházán. Most Talpai Jánost, a jelenlegi elnököt szólaltattuk meg, meséljen az általa működtetett szervezet erényeiről, s az elnökválasztás esélyeiről.
Tovább »

A mérleg nyelve lehet az RMDSZ

2009. november 24., kedd · Hozzászólok

Romániai elnökválasztás

                A hét végén megtartott romániai elnökválasztás nagyon szűk eredményt hozott, a Demokrata Liberális Párt által támogatott Traian Basescu mindössze 1,25%-kal kapott több szavazatot, mint riválisa, Mircea Geoana. Az RMDSZ jelöltje, Kelemen Hunor a vártnál rosszabbul szerepelt, mindössze 3,83%-kal az ötödik helyen végzett. Halász Ferenccel (a képen jobbra), az RMDSZ Temes megyei elnökével Temesváron beszélgettünk a választások eredményéről.
Tovább »

Dékány Imre lett a SZAB új elnöke

2008. november 2., vasárnap · Hozzászólok

Új elnököt választottak október 29-én az MTA Szegedi Területi Bizottság (SZAB) tagjai a 2008-2011. évi akadémiai ciklusra. Tovább »