Újabb 90 milliós kölcsönre bukkantak Czeglédy és Gyurcsány között

2017. október 17., kedd · 3 hozzászólás

Újabb kölcsönügyletre bukkant a Pestisrácok a Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára családi vagyonkezelő cége és a jelenleg milliárdos adócsalás miatt előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba munkaerő kölcsönző vállalkozása között. A portál birtokába került dokumentumok szerint 2016 augusztus 15-én az Altus Portfolió Kft. 90 millió forintos kölcsönt folyósított a Czeglédy elnökölte Human Operator Zrt-nek, “A. Portfolio szerződés szerinti kölcsön” címén. Tovább »

Szegeden ismertették a szociálterápiás szerepjáték hatékonyságát + FOTÓK

2017. október 16., hétfő · Hozzászólok

Széles körben alkalmazható, terápiás csoportmódszerrel ismerkedtek szakemberek Szegeden, a Magyarországi Szociálterápiás Szerepjáték Egyesület (MSZTSZJE) húsz éves jubileumi konferenciájának adott otthont a Csongor téri közösségi ház. Elhangzott, a szociálterápiás szerepjáték a személyiség utóérlelésének szelíd módszere. Tovább »

Tarjáni zenei estek a Csongor téri közösségi házban + FOTÓK

2017. október 9., hétfő · Hozzászólok

Komolyzenei klasszikusokkal, illetve népszerű filmzenei slágerekkel nyújtott zenei élményt a Kosztándi vonónégyes a Csongor téri közösségi ház közönségének vasárnap. Tovább »

Ovis balettfoglalkozások indultak a Csongor téri Közösségi Házban + FOTÓK

2017. október 6., péntek · Hozzászólok

A torna, a mozgás minden korosztály számára jótékony hatású, hisz nemcsak az izom, de az agy működését is fokozza. Az új program bevezetésével az óvodás korosztálynak kínálnak mozgás lehetőséget a Csongor téri Közösségi Házban. Tovább »

Beteg gyermekeken segítenek a L.É.T. Egyesület nyugdíjasai + FOTÓK

2017. szeptember 29., péntek · Hozzászólok

Közösségben alkotott saját készítésű díszeket, játékokat adott át a L.É.T. Egyesület kézimunka köre az Őrzők Alapítvány képviselőinek, akik ezt adományért cserébe adják tovább. A befolyó összeget a fővárosi Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeire fordítják. Tovább »

Szólt a zene, pörgött a tánc, folyt a must a Csongor téren + FOTÓK

2017. szeptember 23., szombat · Hozzászólok

Az ősz a szüret, a betakarítás időszaka, melyet a magyar néphagyomány szerint is vidám zenés, táncos összejövetelek színesítenek. Ennek szellemében egy hangulatos mulatságot rendezett az ÁGOTA Alapítvány Játszóháza. Tovább »

Örömtánccal a testi és lelki egészségért + FOTÓK

2017. szeptember 14., csütörtök · Hozzászólok

Négy évtizede népszerű Európában a szeniortánc, Magyarországon és Szegeden azonban csak nemrégiben indult hódító útjára. A tánccal többet tehetnek az idősek a szellemi demencia ellen, mint a rejtvényfejtéssel. Legközelebb két hét múlva folytatják az órát. Tovább »

Vonósnégyes varázsolt a Tarjáni Klasszikus Zenei Esten + FOTÓK

2017. augusztus 28., hétfő · Hozzászólok

Kulturális programnak adott otthont a Csongor téri Közösségi Ház vasárnap este: a Kosztándi vonósnégyes adott jó hangulatú komolyzenei koncertet a tarjániaknak. Tovább »

Amit nem használunk, az elsorvad – Kopniczky Zsolt neurológus-idegsebész előadása a Csongor téri Közösségi házban

2017. május 27., szombat · Hozzászólok

amit_nem_hasznalunk_egeszsegnap07_gs

Mit tehetünk a szellemi aktivitás fenntartásáért? Melyek az idegrendszert érintő főbb betegségek és ezek hogyan kezelhetők? – ezekre a kérdésekre kereste a választ előadásában Kopniczky Zsolt egyetemi docens, neurológus és idegsebész szakorvos, az SZTE Sebészeti Műtéttani Intézetének munkatársa a Csongor téri közösségi házban. Tovább »

Komolyzenei est, fúvósokkal, verssel és örömzenéléssel a Csongor téri Közösségi Házban + FOTÓK

2017. május 27., szombat · Hozzászólok

cof

A telt házas koncertet családok, nagyszülők, játszóházas gyermekek, lakásotthonban és nevelőcsaládoknál élő fiatalok és nevelőszüleik hallgatták nagy érdeklődéssel szerdán este a Csongor téren. Tovább »

Boros József és tanítványai adnak komolyzenei koncertet a Csongor téren

2017. május 22., hétfő · Hozzászólok

A „Tarjáni zenei estek” programsorozat újabb előadással jelentkezik. Boros József a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karának trombita tanára tanítványaival együtt ad komolyzenei koncertet. Tovább »

Áprilisban is Egészségnapra várják az érdeklődőket a Csongor téri Közösségi házba

2017. április 12., szerda · Hozzászólok

Új témával jelentkezik az Egészségnap a Csongor téri Közösségi Házban. A programsorozat lehetőséget ad arra, hogy az érdeklődők minél többet megtudjanak az egészségük, és jó közérzetük megtartásával kapcsolatban. Tovább »

Kézműveskedéssel és tánccal készültek a húsvétra a Csongor téren + FOTÓK

2017. április 9., vasárnap · Egy hozzászólás

BC5K4178

A közös húsvéti készülődés jegyében telt a pénteki nap a Csongor téri Közösségi Házban, kézműves-foglalkozás után tinidiszkóban szórakozhattak a fiatalok. Tovább »

Az eleki lélekharangtól a szegedi egyetemig – Budai István költő estje a Csongor téri Közösségi Házban + FOTÓK

2017. március 30., csütörtök · Hozzászólok

koltoi_est_11_gs

Kalandos életút, szakmai sikerek, csodálatos rímek, egyszerűség és szerénység a költészetben – Kothencz János vendége Budai István költő volt az Irodalmi Teaházban. Tovább »

Komolyzenei sorozatot indított a Csongor téri Közösségi Ház

2017. március 29., szerda · Egy hozzászólás

zenei_est11_gs

Új kezdeményezés bontakozott ki a Csongor téri Közösségi Házban, komolyzenei programsorozatot indítottak. A cél, hogy népszerűsítsék a kultúrát, és minél több szegedivel megismertessék a komolyzene szépségét. Tovább »

Márciusban is minden gyermek és család előtt nyitva áll az ÁGOTA Alapítvány Játszóháza

2017. március 8., szerda · Hozzászólok

agota_jatszohaz

Márciusban már a tavaszra készül az ÁGOTA Játszóház valamennyi önkéntese és csemetéje. A télbúcsúztatást számos színes program követi, ahol a gyerekekkel együtt virágba borítják a játszóházat, lehetőség lesz hangszerekkel ismerkedni, locsolóverset tanulni, és előadást is tartanak a bennünket körülvevő veszélyekről és ártalmakról. Tovább »

Szavalóversenyre várja az érdeklődőket a Csongor téri Közösségi Ház

2017. február 16., csütörtök · Hozzászólok

konyv_irodalom_vers

Tarjánban az 1848-as forradalom és szabadságharc méltó megünneplésére készül a Csongor téri Közösségi ház. Ebből az alkalomból a reformkor hazafias verseiből hirdettek szavalóversenyt. Tovább »

A Csongor téri Közösségi Ház vendége volt a Molnár Dixieland Band vezetője + FOTÓK

2017. január 29., vasárnap · Hozzászólok

filmklub_csongor_ter_molnar_dixie12_gs

A Közösségi Házban működő Retro filmklub azzal a céllal jött létre, hogy a filmeket és kultúrát kedvelő tarjáni lakosok lehetőséget kapjanak arra, hogy érdeklődésüknek megfelelő filmeket nézhessenek. Ősszel és télen elsősorban dokumentumfilmeket láthattak, melyek Szegedről, annak múltjáról, illetve a városban élő híres emberekről szóltak. A filmek Szabó István operatőr archívumából valók. Tovább »

Versekkel és novellákkal emlékeztek a magyar kultúra napjára Tarjánban + FOTÓK

2017. január 18., szerda · Hozzászólok

irodalmi_delutan_csongor_ter02_gsA magyarok határon innen és túl legfontosabb ünnepnapjaik között tartják számon január 22-ét, vagyis a magyar kultúra napját. A Csongor téri közösségi házban ezúttal Sántáné Kurunczi Mária, a Tarjánhoz ezer szállal kötődő író, költő adta elő díjnyertes, és számára egyéb okokból kedves szerzeményeit.
Tovább »