Tájékoztató kampányt indít a Fidesz a nyugdíjasok informálására Vona Gábor szavairól

2017. augusztus 21., hétfő · 9 hozzászólás

Vona Gábor

Telefonos és e-mailes tájékoztató kampányt indít hétfőn a Fidesz, hogy informálja a nyugdíjasokat arról, milyen megengedhetetlen kifejezéseket, sértő jelzőket használt a magyar nyugdíjasokra Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Tovább »

Hollik: a migránspárti szervezetek nem akarnak átláthatóan működni

2017. augusztus 15., kedd · Hozzászólok

hollik_istvan04_gs

A migránspárti nem kormányzati szervezetek sem Magyarországon, sem máshol nem kívánják átláthatóvá tenni tevékenységüket és pénzügyeiket, ezzel pedig beismerik, hogy eddig illegálisan működtek – jelentette ki Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Völner: a helyzet kiélezésében lehet érdekelt az Európai Bizottság a felsőoktatási és a civil törvény vitájában

2017. augusztus 15., kedd · Hozzászólok

volner_pal_mti

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a helyzet kiélezésében lehet érdekelt az Európai Bizottság a magyar felsőoktatási és a civil törvény módosítása körül zajló vitában. Tovább »

Völner: megküldtük a válaszleveleket az Európai Bizottságnak a civiltörvényről és a felsőoktatási törvényről (FRISSÍTVE)

2017. augusztus 14., hétfő · 10 hozzászólás

volner_pal_mti

Magyarország hétfőn megküldte válaszleveleit az Európai Bizottságnak a civiltörvény és a felsőoktatási törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásokban, és ezekben bemutatta, hogy a kifogásolt korlátozások szükségesek és arányosak – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Emmi: adománygyűjtő civil szervezeteket támogat a kormány

2017. július 20., csütörtök · Hozzászólok

Civil szervezetek működését támogatja a kormány egy csütörtökön közzétett pályázattal. A 185,5 millió forintos keretből azok az alapítványok, egyesületek, szövetségek kaphatnak pénzt, amelyek tavaly adományokat gyűjtöttek – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Soltész: ötmilliárd forintot kapnak közfeladatot ellátó egyházak és civil szervezetek

2017. július 3., hétfő · 2 hozzászólás

Ötmilliárd forint támogatásra pályázhatnak szociális és gyermekvédelmi szakellátást nyújtó egyházi és civil szervezetek – jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Budapesten. Tovább »

Völner Pál: csak a Soros által fizetett szervezetek támadják a kormányt

2017. június 28., szerda · Hozzászólok

Kizárólag azok a szervezetek kritizálják a civiltörvényt, amelyek a migráció kérdésében – Soros György által pénzelten – támadják a magyar kormányt – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerda este az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Dömötör: elsöprő többség erősítette meg a kormány álláspontját

2017. június 26., hétfő · 5 hozzászólás

EP-választás - Fidesz - Dömötör Csaba sajtótájékoztatój

A nemzeti konzultáció mind a hat kérdésében elsöprő többség, 99 százalék erősítette meg a kormány álláspontját, amelynek lényege az ország szuverenitásának védelme – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: Magyarország visszautasítja migránsfalvak létrehozását Kelet-Európában (FRISSÍTVE)

2017. június 22., csütörtök · 3 hozzászólás

Lázár János

A vidéki MSZP-sek között sok Czeglédy-típusú ember van – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

A civil szervezetek külföldi támogatásainak feltüntetéséről szavaz a parlament

2017. június 13., kedd · 6 hozzászólás

Áder János; Kövér László

Az Országgyűlés ma összesen tizennyolc előterjesztésről szavaz. A képviselők egyebek mellett elfogadhatják a kormány adócsomagját, továbbá döntenek arról a kormánypárti javaslatról, amely előírná a külföldi támogatás feltüntetését a civil szervezeteknek. Tovább »

Fidesz: kampányidőszakon kívül ne lehessen politikai plakátot kihelyezni!

2017. június 7., szerda · 11 hozzászólás

Gulyás Gergely

A Fidesz azt javasolja, hogy választási kampányidőszakon kívül ne helyezhessenek ki plakátot se a pártok, se a kormány – közölte Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Még két napjuk van a civilszervezeteknek

2017. május 30., kedd · Hozzászólok

Hónap végéig kell elszámolniuk az 1 százalékos felajánlásokban részesült civil szervezeteknek. Csak azok a szervezetek kaphatnak jövőre szja 1%-os felajánlást, amelyek eljuttatják a NAV-hoz a KOZ közleményt május 31-ig. A NAV elektronikus levélben is felhívta a szervezetek figyelmét, nehogy valamely civilszervezet jövőre emiatt essen el a támogatástól. Tovább »

Illegális bevándorlás – Deutsch Tamás: meg kell védeni az eredményeket

2017. május 24., szerda · Hozzászólok

Meg kell védeni azokat az eredményeket, amelyeket a 2010-es kormányváltás óta elértek – mondta Deutsch Tamás Szendrőben, a nemzeti konzultációval kapcsolatban tartott lakossági fórumon szerdán mintegy száz ember előtt. Tovább »

A Fidelitas igazságszolgáltatási szervezetek és “Soros György által pénzelt civilek” kapcsolatát firtatja

2017. május 18., csütörtök · Hozzászólok

A Fidelitas az igazságszolgáltatás függetlenségének megőrzése érdekében arra kéri a Legfőbb Ügyészség, a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal (OBH) vezetőit, nyilatkozzanak arról, hogy munkakapcsolatban állnak-e szervezeteik “a Soros György által pénzelt civilekkel”. Tovább »

Fidesz: Soros érdekében hazudnak a szocialisták

2017. május 16., kedd · 2 hozzászólás

A szocialisták annak érdekében, hogy Soros György érdekeit védjék, már megint szemrebbenés nélkül hazudnak, úgy táncolnak, ahogy Soros fütyül – reagálta a Fidesz-frakció kedden Bárándy Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnökének kijelentéseire. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: a miniszterelnök megvédte az ország érdekét Brüsszelben (FRISSÍTVE)

2017. április 27., csütörtök · 6 hozzászólás

Krakkó Ákos; Lázár János

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt tartja a szerdai brüsszeli vita legfontosabb eredményének, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány megvédte az ország érdekét. Tovább »

Orbán: Magyarország bevándorlás nélkül ad választ a demográfiai válság kihívására (FRISSÍTVE)

2017. április 26., szerda · 23 hozzászólás

Havasi Bertalan; Orbán Viktor

Magyarország saját erőforrásaiból, bevándorlás nélkül ad választ az európai demográfiai válság kihívására – jelentette ki Orbán Viktor szerdán Brüsszelben nemzetközi sajtótájékoztatóján. Tovább »

Kovács Zoltán: az NGO-kkal van gond, nem a civilekkel

2017. április 25., kedd · Hozzászólok

rendkivuli_sajtotajekoztato01kf

Nem a Magyarországon működő mintegy hatvanezer civil szervezettel van a gond, hanem az úgynevezett NGO-kkal, amelyek azt próbálják bizonyítani, hogy valódi civilek – fogalmazott a Magyar Hírlapnak adott interjúban Kovács Zoltán kormányszóvivő, aki a a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslat mellett a határvédelemről és a kvótarendszer elleni magyar beadványról is beszélt. Tovább »

Gulyás: nem jelent megbélyegzést a civil szervezetek átláthatóságáról szóló javaslat

2017. április 19., szerda · 3 hozzászólás

Gulyás Gergely

Kizárólag az átláthatóság elvét képviseli és semmilyen megbélyegzést nem jelent a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló fideszes javaslat – mondta Gulyás Gergely (Fidesz) az előterjesztés általános vitáját megnyitó felszólalásában szerdán az Országgyűlésben. Tovább »

Fidesz: az átláthatósági javaslatnak nincs szankciós jellege

2017. április 12., szerda · 4 hozzászólás

Gulyás Gergely

A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatnak nincs szankciós jellege, csak azt segít világossá tenni, hogy ki kitől és milyen támogatásokhoz jut hozzá külföldről – közölte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Rétvári: a civileknek a legnagyobb segítséget a civilek adhatják

2017. február 28., kedd · Hozzászólok

A civileknek a legnagyobb segítséget a civilek tudják nyújtani – jelentette ki a megyékben és a fővárosban működő Civil Információs Centrumokkal kötött szakmai együttműködési megállapodások keddi ünnepélyes átadásán Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Tovább »

Orbán: a Momentum Mozgalom az “új SZDSZ”

2017. február 24., péntek · 25 hozzászólás

Orbán Viktor

Elszámoltathatóvá, átláthatóvá kell tenni azokat a Magyarországon tevékenykedő nemzetközi szervezeteket, amelyek civilnek nevezik magukat, de valójában a globális tőke érdekeit képviselve próbálják befolyásolni a magyar közéletet külföldről kapott pénzből, fizetett aktivistákkal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Tovább »

Kósa: márciusban kerül a Ház elé a civilek átláthatóságáról szóló javaslat

2017. február 17., péntek · 6 hozzászólás

Kósa Lajos; Harrach Péter

A Fidesz-frakció várhatóan márciusban nyújtja be a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amelynek célja, hogy biztosítsa a külföldi szervezetek magyarországi fiókszervezeteinek átláthatóságát – közölte Kósa Lajos, a kormánypárti képviselőcsoport vezetője pénteken Visegrádon, a Fidesz-KDNP háromnapos kihelyezett frakcióülése utáni sajtótájékoztatón. Tovább »

Kósa: a migráció, az államfőjelölés és a civilek támogatása is téma lesz a visegrádi frakcióülésen

2017. február 15., szerda · Hozzászólok

Kósa Lajos

A migrációs helyzetről, a kampányfelkészülésről és a külföldi szervezetek magyarországi fiókszervezeteire vonatkozó átláthatósági szabályokról is szó lesz a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő, háromnapos kihelyezett frakcióülésén, Visegrádon – közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a tanácskozás előtt Budapesten tartott sajtótájékoztatón. Az ülésen a képviselőcsoport döntést hoz az államfőjelölésről is. Tovább »

Kósa: meg kell védeni a rezsi- és az adócsökkentés politikáját

2017. február 8., szerda · Hozzászólok

Kósa Lajos

A rezsi- és az adócsökkentés politikájának megvédése, a menekültügyi őrizet intézményének visszaállítása és újabb atipikus foglalkoztatási formák bevezetése – Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető tájékoztatása szerint többek között ezek lesznek a legfontosabb jogalkotási feladatok a június közepéig tartó tavaszi parlamenti ülésszakban. Tovább »

Kovács Zoltán a Guardiannek: a civil szervezeteknek is teljesíteniük kell az átláthatóság követelményeit

2017. január 14., szombat · Egy hozzászólás

A magyar kormány véleménye szerint a nem kormányzati szervezeteknek ugyanolyan átláthatósági követelményeket kell teljesíteniük, mint a politikának és a politikusoknak, különösen akkor, ha ezek a szervezetek politikával vagy a politikához kötődő kérdésekkel foglalkoznak – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a The Guardian című baloldali brit napilapnak. Tovább »

Digitális előválasztási platformot mutatott be a Párbeszéd és több civil szervezet

2017. január 6., péntek · 2 hozzászólás

Karácsony Gergely; Vágó Gábor; Szabó Károly; Tordai Bence; Borz Miklós; Magyar György

Egy anonim internetes előválasztást lehetővé tevő elektronikus platformot mutatott be pénteken a Párbeszéd párt, az Online Nulladik Forduló és a Választói Mozgalom nevű civil szervezet, valamint a Közösségi Digitális Eszközök Alapítvány. Tovább »

Fülöp Attila: a kormány egyszerűsíti a civil szervezetek adminisztrációs terheit

2016. november 19., szombat · Hozzászólok

fulop-attila-friss-hu

Egyszerűsíti a kormány a civil szervezetek adminisztrációs terheit – mondta Fülöp Attila nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár szombaton az MTI-nek. Tovább »

Több mint 300 civil szervezetnek jutott a támogatásból

2016. április 21., csütörtök · 2 hozzászólás

agota_sajttaj004kfCsongrád megyében az idei évben összesen 370 civil szervezetet támogatnak mintegy 300 millió forinttal a Nemzeti Együttműködési Alapból – jelentette be Szegeden Fülöp Attila, az EMMI nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.
Tovább »

Lázár János: a civil szervezetek sem állnak a törvények felett

2015. február 11., szerda · Egy hozzászólás

A civil szervezetek sem állnak a törvények felett – írta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Jeney Orsolyának, az Amnesty International (AI) magyarországi szervezete vezetőjének. A levelet szerda késő délután a kormany.hu oldalon is közzétették.
Tovább »

Latorcai Csaba: 2012 az átalakulás éve volt a civil szektorban

2012. december 25., kedd · Hozzászólok

A civil szervezetek vonatkozásában 2012 minden szempontból az átalakulás éve volt – mondta Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek adott évértékelő interjújában. Jövőre sem csökken a civilek állami támogatása, és a határon túli magyar szervezetekkel való együttműködés komoly lehetőségeket hordoz magában – hangsúlyozta.
Tovább »

Latorcai Csaba: a civilek jövőre is közel 45 milliárd forintra pályázhatnak

2012. december 10., hétfő · 3 hozzászólás

Egyszerűbbé és gyorsabbá vált a civil szervezetek támogatását célzó pályázati eljárás – erről is szólt Latorcai Csaba Szegeden. A helyettes államtitkár elmondta, a nemzetiségi civil szervezetek január közepéig pályázhatnak, például kulturális kezdeményezések támogatására.
Tovább »

Összefognak az újvidéki magyar civil szervezetek

2012. február 1., szerda · Hozzászólok

Szövetségbe tömörült hétfőn több újvidéki központú magyar egyesület, szervezet és fórum , hogy nagyobb nyomatékot adjon az érdekérvényesítésnek, és jobban összehangolja a munkát, továbbá eredményesebben indulhassanak a tagszervezetei a pályázatokon.
Tovább »

A civil szervezeteknek hatalmas teher az elvárt béremelés

2012. január 23., hétfő · Egy hozzászólás

Hatalmas terhet jelent a civil szervezetek számára az idei 5 százalékos elvárt béremelésről szóló kormányrendelet betartása, s bár az állam pályázattal segíti az érintetteket, ezt nem minden szervezet érzi teljes körű megoldásnak, mentességet szeretnének – írta a Magyar Nemzet hétfőn.
Tovább »

Következő oldal »