Csongrád Megyei Közgyűlés: több a bűncselekmény, kevesebb a migráns

2017. március 31., péntek · Hozzászólok

megyei_kozgyules_opusztaszer22_gs

Csongrád megye közbiztonságáról, a katasztrófavédelem munkájáról és a kanyaróhelyzet aktualitásairól is felvilágosítást kaptak a Csongrád Megyei Közgyűlés tagjai pénteken. Kiderült, az illegális határátlépők számát jelentősen sikerült visszaszorítani, a tűzoltók pedig minden megyei riasztásra 10 percen belül reagáltak. Tovább »

Kanyarómegbetegedések miatt zárlatot rendeltek el a makói kórházban

2017. március 4., szombat · 2 hozzászólás

korhaz_varo_rendelo

Az egészségügyi személyzet körében kimutatott kanyarómegbetegedések miatt zárlatot rendeltek el a makói kórház fekvőbetegeket ellátó osztályain és sürgősségi részlegein – jelentette be a helyszínen a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője szombaton. Tovább »

Minden, amit az influenzavírusról tudni kell

2017. február 3., péntek · 5 hozzászólás

influenza_jarvany_betegA vártnál hamarább, 4-5 héttel korábban érkezett az influenzaszezon, ráadásul rövid időn belül több mint kétszeresére emelkedett a betegek száma hazánkban. Bosnyákovits Tünde Csongrád megyei tiszti főorvossal összegyűjtöttük a legérdekesebb információkat az influenzavírusról.
Tovább »

Szegeden is átmeneti készlethiány van az agyhártyagyulladás elleni védőoltásból

2017. január 15., vasárnap · 5 hozzászólás

oltasKétéves kor alatt már ingyenes az agyhártyagyulladás C típusa elleni védőoltás, a nagyobb gyerekek szüleinek viszont továbbra is fizetniük kell az ajánlott vakcináért. A cseppfertőzéssel terjedő baktérium kis közösségekben terjed, de az elmúlt több mint tíz évben Csongrád megyében mindössze 8 megbetegedést regisztráltak.
Tovább »

Még nem érte el az influenza Csongrád megyét

2017. január 13., péntek · Egy hozzászólás

influenza01_gsMég nincs influenzajárvány Csongrád megyében, a figyelőszolgálatban dolgozó orvosok jelentése alapján 2016 január második hetében ugyanannyi influenzaszerű megbetegedést regisztráltak, mint most. A vírust egyelőre nem sikerült kimutatni, de a legtöbben a 35-50 éves korosztályból betegedtek meg.
Tovább »

Csongrád megyében sokan kérik a HPV elleni oltást

2016. december 15., csütörtök · Egy hozzászólás

oltas_injekcio_hvpMeghosszabbították a jelentkezést, egészen december 16-ig kérhetik a szülők az államilag támogatott, térítésmentes iskolai védőoltást 12 éves lányaiknak, mely a HPV ellen nyújt védelmet. A vírus bizonyítottan felel a méhnyakrák kialakulásáért, mely betegségben hazánkban évente 1500-an halnak meg. Bosnyákovits Tünde megyei tisztifőorvos szerint sosem késő gondoskodni a védőoltásról.
Tovább »

Gyötrelmes hetek várnak az allergiásokra, virágzik a parlagfű

2016. augusztus 18., csütörtök · 2 hozzászólás

parlagfu_gsAz erősen allergizáló, ellenálló gyomnövény egészen szeptemberig kínozza az allergiásokat, ráadásul a pénzbírság ellenére is nagy mennyiségben virágzik gazdátlan telkeken, vasúti sínek mentén, sok bosszúságot okozva ezzel az arra érzékenyeknek. És mit mond a szakember a parlagfűből készült ehető termékekről? Kuruzslás vagy valóban van alapja a gyógyító hatásnak?
Tovább »

Bátran csobbanhatunk a három szegedi kijelölt szabadstrandon, a szökőkutakban viszont csak gyönyörködjünk

2016. július 13., szerda · 5 hozzászólás

strand001kf

A kráternél és a Mars téren lévő szökőkutak feltörő vízsugarai alatt bátran átsétálhatunk, ám a többi szökőkút komoly egészségügyi kockázatot rejt – hangsúlyozza a megyei tisztifőorvos. Nem véletlen az sem, hogy a Tisza mentén bizonyos helyeken tiltott a fürdőzés, igaz a Foka egy részén lehetne szabadstrandot kialakítani, csak még senki sem kezdeményezte. Tovább »

Tüsszentőpálya és a helyes kézmosás 6 lépése – Szegeden is csatlakoztak a Guinness rekordkísérlethez + FOTÓK, VIDEÓ

2016. május 5., csütörtök · Hozzászólok

kezmosas_vilagrekord_kiserlet16_gs

A WHO által meghirdetett kézhigiénés világnapon Csongrád megyéből 21 iskola vett részt az egy időben együttes kézmosás világcsúcsának megdöntésére meghirdetett országos versenyen. A Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola alsósai nemcsak a helyes kézmosás lépéseit ismerhették meg, hanem azt is modellezték, hogy milyen messzire is juthatnak el egy-egy tüsszentéssel a kórokozók. Tovább »

Következő oldal »