Példakép a Bonifert-iskola névadója a diákok előtt

2017. szeptember 13., szerda · 3 hozzászólás

A Bonifert Domonkos Általános Iskola diákjai, tanárai intézményük névadójára emlékeztek. Az ünnepség fényét Hudi Dániel szénrajzának átadása emelte. A fiatal grafikus három hétig dolgozott az alkotáson, csak a munkája megkezdése után tudta meg, hogy a híres pedagógus édesapját is oktatta. Tovább »

Szeptembertől több gyermeknek juthat tej, zöldség és gyümölcs

2017. augusztus 31., csütörtök · 6 hozzászólás

zoldsegek

Az új tanévben is folytatódik az iskolagyümölcs és -zöldség, valamint az iskolatej program, sőt, még több diák részesülhet belőle mint eddig, hozzájárulva a szervezetük megfelelő fejlődéséhez. Tovább »

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaversenyt

2017. május 2., kedd · Egy hozzászólás

bonifert_matematikaverseny_007

Az idei évben új helyszínen, a Bonifert Domonkos Általános Iskolában rendezték meg a XIII. Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaverseny ünnepélyes eredményhirdetését és díjkiosztóját. Az április 26-án megtartott ünnepségen nemcsak a rangos versenyben részt vevő diákok, hanem a felkészítő tanáraik munkáját is elismerték. Tovább »

Névadójuk előtt tisztelegtek a Bonifert-iskola diákjai + FOTÓK

2016. szeptember 12., hétfő · 4 hozzászólás

bonifert_iskola23_gsBensőséges ünnepséggel kezdték a hétfői napot a Bonifert Domonkos Általános Iskola diákjai, akik egy-egy rövid műsorszámban névadójuk előtt tisztelegtek. Felidézték a főiskolai tanár középiskolás és egyetemi éveit, valamint a hagyományokhoz híven megkoszorúzták az intézmény aulájában található portréját.
Tovább »

Határon innen és túlról is szép számban jelentkeztek az idei Bonifert-versenyre + FOTÓK

2016. május 7., szombat · Hozzászólok

bonifert_domonkos_matekverseny_eredmenyhirdetes001kf

Az Arany János Általános Iskola aulájában rendezett ünnepségen kihirdették a XII. Bonifert Domonkos Matematikaverseny döntőjének végeredményét péntek délután.
Tovább »

Kosárlabda: a Szedeák játékosai avatták fel a Bonifert-iskola tornatermének új palánkjait + FOTÓK

2016. április 7., csütörtök · 5 hozzászólás

szedeak_bonifert_domonkos_iskola14_gs

Hat új, állítható magasságú palánkkal gazdagodott a Bonifert Domonkos Általános Iskola tornaterme: csütörtökön délelőtt a Naturtex-SZTE-Szedeák játékosainak segítségével a kicsik is zsákolhattak az új palánkokon. Tovább »

Országos hatodikok lettek a Bonifert-iskola diákjai + FOTÓK

2014. november 28., péntek · 3 hozzászólás

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Idén a 4. évfolyamos Szamkó Szabolcs, Kocsis Nándor, Szabó Bettina és Vízvári Levente képviselte a Bonifert-iskolát a Bolyai Matematika Csapatversenyen. Ők a Makkosnégyes csapata.
Tovább »

Névadójuk tiszteletére rendeztek ünnepséget a Bonifert-iskola diákjai + FOTÓK

2014. szeptember 13., szombat · 3 hozzászólás

bonifert_domonkos_megemlekezes01_gs

A péntek reggelt bensőséges ünnepséggel nyitották a nebulók, egy-egy rövid műsorban dolgozták fel a főiskolai tanár középiskolai és egyetemi pályáját. Az emléknapon az egykori főiskolai tanár portréját is megkoszorúzták.
Tovább »

Tízéves a Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaverseny

2014. május 6., kedd · 3 hozzászólás

bonifert_matematika_verseny_eredmeny05_gs

Szegeden igen nagy hagyománya van a matematikai tehetséggondozásnak. A jeles elődök munkáját folytatja immár 10 éve a Bonifert Domonkos Alapítvány és az Ifjú Tehetségekért Jövőnk Érdekében Egyesület, amikor minden tanévben meghirdeti a Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaversenyt, az általános iskolák 3-8 osztályos tanulói számára.
Tovább »

Tavaszt köszöntöttek a Széchenyi téren a Bonifert-iskola növendékei + FOTÓK

2014. március 20., csütörtök · 7 hozzászólás

tavaszi_flash_mob08_gsEgy vidám, tavaszköszöntő flash mobot tartottak a Széchenyi téren a Kelemen László Színitanoda növendékei és a Bonifert Domonkos Általános Iskola alsósai. A Telin TV új kezdeményezése, hogy Szeged legszebb pontjait verssel és zenével töltsék meg! Tovább »

A kicsik adnak műsort a Bonifert-suli alapítványi estjén

2014. március 18., kedd · Hozzászólok

SONY DSCTöbb évtizede hagyomány már a Makkosházi Általános Iskoláért Alapítvány kulturális estje, melynek március 21-én is a Bonifert Domonkos Általános Iskola ad otthont. Péntek délután öt órától az iskola régi és jelenlegi diákjai szórakoztatják a közönséget versszavalással, zenés és színpadi produkciókkal egyaránt. Tovább »

Hatéves harcosok küzdöttek a szegedi Bonifert-iskolában + FOTÓK, VIDEÓ

2013. február 18., hétfő · 9 hozzászólás

Az ország minden pontjából érkeztek ifjú harcosok a szegedi Bonifert-iskolába vasárnap tartott gyermek muay thai-bemutatóval egybekötött családi napra. A rendezvényre ellátogatott Éltető Daniella Junior K1 és Muay Thai Európa- és világbajnok is.
Tovább »

E-napló, digitális tábla – modernizált iskolai mindennapok Szegeden + FOTÓK

2013. január 17., csütörtök · 5 hozzászólás

Lassan a múlté a papír alapú napló, így az ellenőrzőt sem érdemes rejtegetni a szülők elől, hiszen e-mailt kapnak mindenről. A Bonifert Domonkos Általános Iskola igazgatója azonban azt mondja, a fejlesztések ellenére a hagyományos táblának és krétának mindig lesz létjogosultsága.
Tovább »

Az országos ranglista élére verekedte magát a szegedi thai-bokszos

2012. december 5., szerda · Egy hozzászólás

Kiváló eredményeket értek el a november végén tartott nagyszabású amatőr küzdősportgálán a Szandzsu Thai Box szegedi növendékei. A klubból Denucz Richárd technikai KO-van győzte le ellenfelét, az IFMA-szövetség pontozása alapján súlycsoportjában országos első helyen áll.
Tovább »

Körbefutották a Bonifertet a Magyar Diáksport Napján + FOTÓK

2012. szeptember 21., péntek · 2 hozzászólás

Pénteken, kevéssel dél előtt a makkosházi Bonifert Domonkos Általános Iskola apraja-nagyja 2012 métert futott a Magyar Diáksport Napja alkalmából.
Tovább »

Üsse el az időt a Bonifert-iskola thai-box edzésein! + FOTÓK

2012. szeptember 11., kedd · 2 hozzászólás

Szeptembertől ismét elindultak a thai-box edzések a Bonifert Domonkos Általános Iskolában. Profiknak és amatőröknek, fiataloknak és időseknek egyaránt kiváló testmozgást és verseny lehetőséget is biztosítanak a Szandzsu Thai Box felkészítői.
Tovább »

Rehák György: Szeged mindig is a küzdősportok fellegvára volt + FOTÓK, VIDEÓ

2012. június 11., hétfő · 12 hozzászólás

A thai-box egyik legnagyobb hazai úttörője látogatott el a Bonifert Domonkos Általános Iskolába csütörtök délután. Rehák György a Magyar Kick-Box Szövetség thai-box szakágának igazgatójaként már a ringen kívül küzd a sport jövőjéért, az iskolában tartott edzésen a tehetséges ifjú harcosoknak adott tanácsokat.
Tovább »

Bonifertes diákok Erdélyben

2012. május 22., kedd · 3 hozzászólás

A Bonifert Domonkos Általános Iskola pályázatot nyújtott be a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.- hez a „Határtalanul!” program keretében. A „Kincsvadászat Erdélyben Szeged utcaneveinek nyomán” című pályázattal az intézmény 895 400 Ft támogatást nyert, amelynek segítségével 42 hetedik évfolyamos tanuló és 5 kísérő utazott Romániába.
Tovább »

Darida Tibor: “Tíz percre oroszlánt csinálunk a nyúlból” + FOTÓK, VIDEÓ

2012. április 7., szombat · 5 hozzászólás

Gyerekek és felnőttek együtt küzdenek a Bonifert Domonkos Általános Iskola tornatermében. Darida Tibor thai-box edző számos tehetséges fiatalt nevelt már ki, legújabb felfedezettje, a 16 éves Denucz Richárd kiütéssel győzte le utolsó ellenfelét.
Tovább »

Matematikaversenyre készül a Bonifert-iskola + VIDEÓ

2011. április 10., vasárnap · Hozzászólok

Matematikaverseny, önismereti foglalkozások, egészségnap, előadások szülőknek – mindez a Bonifert Domonkos Általános Iskolában. A hétfőn indult nagyszabású rendezvénysorozatról az igazgatónő, Husztáné Gyursánszki Erzsébet beszélt a Telin TV-ben.
Tovább »

Akadémiai fociosztály Makkosházán + FOTÓK

2011. február 25., péntek · 2 hozzászólás

foci07_gs Közös sportosztályt indít a Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémia és a Bonifert Domonkos Általános Iskola. A gyulai futballiskolába 12 éves kortól mehetnek majd el a legtehetségesebbek, akik felnőve Szeged reprezentáns csapatát erősíthetnék majd.
Tovább »

Szép sikert aratott a Bonifert a „Kölcsönkapott Föld” országos döntőjén + FOTÓK

2011. február 18., péntek · 5 hozzászólás

p1030582 „A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön” – ez volt a szlogenje annak a nagyszabású többfordulós versenysorozatnak, amelyet a pomázi székhelyű KÉVE Közhasznú Alapítvány szervezett. A projektet az Európai Unió és az Európai Fejlesztési Alap is támogatta. Az előválogatókon több mint 500 csapat mérte össze tudását, de a döntőn már csak 6 vehetett részt – köztük a Bonifert Domonkos Általános Iskola csapata.
Tovább »

Remekelt a Bonifert-iskola a Kölcsönkapott Föld vetélkedőn

2011. február 4., péntek · Hozzászólok

Derekasan helytállt, és első helyezést ért el a Bonifert Domonkos Általános Iskola csapata a Kölcsönkapott Föld nevű regionális környezetvédelmi verseny január 26-i döntőjén, melyet a szegedi Ifjúsági Házban rendeztek meg.
Tovább »

Idegen nyelveknek szentelt hetek a Bonifertben

2010. november 18., csütörtök · 4 hozzászólás

bonifert_domonkos_nevado05_gs A Bonifert Domonkos – korábban Makkosházi – Általános Iskola több mint húsz éve rendezi meg a nyelvi hetek rendezvénysorozatot az ehhez kapcsolódó versenyekkel, valamint az eseményt lezáró nyelvi esttel. Idén november 8-tól 19-ig fókuszálnak a diákok az intézményben oktatott három idegen nyelvre és a hozzájuk kapcsolódó kultúrára, de mivel az „idegennek” csak a „saját” kontrasztjaként van értelme, így a magyar nyelv sem marad ki a programokból.
Tovább »