Emmi: a kormány elkötelezett az autizmussal élők segítése iránt

2017. április 2., vasárnap · Hozzászólok

A kormány elkötelezett az autizmussal élők segítése iránt, kiemelt figyelmet fordít a támogatásukra – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága vasárnap, az autizmus világnapján az MTI-vel. Tovább »

Autisták megsegítésére adnak koncertet a Bogányi testvérek

2017. január 19., csütörtök · Hozzászólok

Autizmussal élők megsegítésére adnak jótékonysági koncertet Bogányi Gergely és családtagjai ma este a Zeneakadémián. Az est bevételével a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány gyöngyösi Autista Segítő Központját támogatják – közölte a szervező ferences rend az MTI-vel. Tovább »

Szegeden is nyílik információs pont amely autistáknak és családjuknak nyújt segítséget

2016. november 7., hétfő · Hozzászólok

Autizmussal élőknek, családtagjaiknak, szakembereknek, valamint laikus érdeklődőknek nyit hat információs központot vidéken novemberben az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) kormányzati támogatással – jelentette be Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár és Kővári Edit, a szervezet elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatójukon. Tovább »

Autizmus világnapja – Magyarországon minden századik gyermek autizmussal él

2016. április 2., szombat · Hozzászólok

A becslések szerint Magyarországon minden századik gyermek autizmussal él, a gyógypedagógiai terápiák révén azonban jól fejleszthető ez az állapot – mondta az Autisták Országos Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.
Tovább »

Czibere Károly: 190 millió forintra pályázhatnak az autistákat és a fogyatékossággal élőket segítő szervezetek

2015. május 27., szerda · Hozzászólok

Az autistákat, illetve a fogyatékossággal élőket ellátó, civil fenntartású intézmények 190 millió forintra pályázhatnak – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
Tovább »

Az ország legkorruptabb ügyének választották az elrulettezett szegedi óvodát + FOTÓK, VIDEÓK

2015. január 13., kedd · 30 hozzászólás

ovoda_kontra_jatekkaszino01_gs

A szegedi Deák Ferenc utcai óvoda bezárása nyerte a Transparency International és a 444 közös lobbipályázatát. Harmincévnyi működés után, 2007-ben került lakat a Down-os és autista gyermekeket egészséges társaikkal integráltan nevelő intézményre, a gyanú szerint a közelben nyíló kaszinó nyomása miatt. Egykori érintettekkel és szakemberekkel idéztük fel a történeket. Tovább »

„Napfényes gyermekarcok” – jótékonysági hangverseny a ferenceseknél + FOTÓK

2012. október 15., hétfő · Egy hozzászólás

A ferencesek által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központ beteg gyermekeit segítették mindazok, akik részt vettek az Angyalok az Autistákért kampány szegedi jótékonysági hangversenyén.
Tovább »

Kékbe öltözik Kolozsvár az autizmus világnapján

2011. március 24., csütörtök · Hozzászólok

Szokatlan látvány fogadja április 2-án azokat a kolozsváriakat, akik este 8 órakor a Bocskai, avagy Avram Iancu térre látogatnak. Ugyanis az autizmus világnapján kék fénnyel világítják meg a Kolozsvári Román Nemzeti Színház épületét. Az Erdélyi Autisták Egyesületével közösen a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal is szerepet vállal az autizmus tudatosításának világnapján – számol be az eseményről az erdély.ma hírportál.
Tovább »

Jótékonysági programmal segítik a fogyatékos gyerekeket + VIDEÓ

2011. január 12., szerda · Hozzászólok

A König Szalonzenekar és a Guiro Ütőegyüttes közreműködésével szerveznek jótékonysági programot fogyatékos és autista gyerekek megsegítésére szombaton délután 16 órakor Szőregen, a Tömörkény Művelődési Házban (Magyar u.14.). A résztvevők adományaikkal a Szivárvány Autizmus Egyesület által fenntartott Gemma Szociális Szolgáltató Központ és Fejlesztő Iskolát támogathatják.
Tovább »

Iskola a sérült gyerekeknek két hónap alatt

2010. október 8., péntek · Hozzászólok

autista_it (11) Szinte egy csodával felér, amit szülők, tanárok és jó szándékú segítők vittek véghez ahhoz, hogy két hónapos feszített tempójú munka után megnyithassa kapuit a Gemma Szociális Szolgáltató Központ – Fejlesztő Iskola. Az intézménybe autista és halmozottan sérült gyerekek járhatnak, jelenleg tizenketten. A szőregi iskola ünnepélyes avatásán elhangzott, hogy ha szeretettel és gondoskodással fordulnak ezekhez a gyerekekhez, akkor nagyon sok mindenre képesek.
Tovább »