Befejező szakaszába ért a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszának építése

2017. szeptember 28., csütörtök · Hozzászólok

Befejező szakaszába ért a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszának építése, a 27,9 milliárd forintos beruházás 2018 tavaszára készül el – tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. csütörtökön az MTI-t. Tovább »

Zajvédő fal épül a 47-es mentén Algyőnél

2017. február 9., csütörtök · Hozzászólok

zajvedo_fal001kf

A meglévő szakasztól egészen a halászcsárdáig zajvédő falat építenek a 47-es számú főút mellett Algyő nagyközségnél – tájékoztatott Molnár Áron polgármester. A beruházás várhatóan a nyár végére elkészül. Tovább »

Letették a 47-es út vásárhelyi északi elkerülőjének alapkövét

2016. november 30., szerda · 5 hozzászólás

alapkoletetel_hodmezovasarhely09_gs

Naponta tizennyolcezer járművel is csökkenhet a Hódmezővásárhelyen áthaladó gépjárműforgalom, ha elkészül a város keleti és északi elkerülő útja. Ez utóbbinak az alapkövét tették le, a nettó 28 milliárd forintos beruházás keretében egyedi körhíd, körforgalmak, valamint gyalogos és kerékpáros aluljáró is épül. Tovább »

Átadták a 47-es út Algyő és Szeged közötti felújított szakaszát + FOTÓK

2015. november 20., péntek · 5 hozzászólás

47_es_ut_atadasa19_gs

A kormány elkötelezett Szeged és a térség fejlesztésében – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 47-es út Algyő és Szeged közti, felújított hét kilométeres szakaszának az átadóján. A térség fideszes országgyűlési képviselője bejelentette, hogy Szeged és Debrecen között négysávos autóút építését tervezi a kormány, melynek kivitelezése reményei szerint már intenzíven fog zajlani 2018 és 2020 között. Tovább »

Lázár János: régi elmaradt adósság az M9-es autópálya megépítése

2015. október 11., vasárnap · 3 hozzászólás

10_1

“Köszönet az EU adófizető állampolgárainak!” – kezdte a köszöntőjét Lázár János a Miniszterelnökséget vezető miniszter a térség parlamenti képviselője október 10-én szombaton a Sóshali olvasókörnél rendezett avatási ünnepséget, amit a 47-es út Hódmezővásárhely-Orosháza közötti szakaszának az átadása alkalmából rendeztek. A 47-es út Hódmezővásárhely és Orosháza közötti 19,7 kilométeres szakaszát, a nettó 7,9 milliárd forintos beruházás keretében újítottak fel. Tovább »

Biztonságosabb közlekedés Békéscsaba és Szeged között

2010. november 30., kedd · Hozzászólok

Továbbra is a tervek szerint haladnak a 47-es főút korszerűsítésének előkészítései munkálatai. A Békéscsaba és Szeged közötti szakaszt korszerű burkolattal látják el. Az előkészítés finanszírozásában főként uniós forrásokat vesznek igénybe.
Tovább »

Lázár: a 47-es út nem lehet kampánytéma

2010. január 27., szerda · 33 hozzászólás

negyvenhetesutatadasa_gs Algyő és Hódmezővásárhely között, az utolsó 4,5 kilométeres szakasz kivitelezésével befejeződött a Szegedet és Hódmezővásárhelyt összekötő 47-es út négysávosítása. A beruházás teljes költsége 2,8 milliárd forint volt, és uniós támogatással, a Közlekedési Operatív Program keretében készült el.
Tovább »

Lázár János: új szövetség kell Szeged és Vásárhely között

2010. január 16., szombat · 108 hozzászólás

lazarjanos17 Csongrád megye 6. választókerületben Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere méretteti meg magát a Fidesz színeiben a tavaszi parlamenti választáson. Az országgyűlési képviselő az őszi helyhatósági választások után fel fogja keresni a szegedi városvezetést, mert úgy látja, a két megyei jogú város összefogása és együttműködése mindkét félnek létfontosságú. Lázár János a SZEGEDma.hu-nak arról is nyilatkozott, hogy új várost építenek a hódmezővásárhelyiek, méghozzá közösen a gazdasági és társadalmi élet szereplőivel.
Tovább »