Balhé

Spórolás szegedi módra: elzárták a lakosság elől a gyálaréti focipályát

Spórolás szegedi módra: elzárták a lakosság elől a gyálaréti focipályát

2022. november 11., péntek
Spórolás szegedi módra: elzárták a lakosság elől a gyálaréti focipályát

A gyálaréti focipályát üzemeltető Szegedi Sport és Fürdők Kft. energiamegtakarítás címén bezárta a létesítményt, pedig a helyiek sem az öltözőt, sem a világítást nem vették igénybe.  

A lapunkat megkereső panaszos elmondta, a környékbeliek eddig sem vették igénybe sem az öltözőt, sem a világítást, azt csupán a gyálaréti focicsapat használja. Ugyanakkor hétköznaponként gyakorta lepik el a pályát különböző szabadidős tevékenységre vágyó fiatalok a munkaidő, illetve az iskolaidő végeztével. Erre most már nincs lehetőség, ugyanis lelakatolták a pályát.

Olvasónk hiába írt levelet a pályát üzemeltető önkormányzati cégnek, napok óta nem kap választ. Hozzátette, korábban nem volt probléma a Sport és Fürdők Kft. munkájával, rendszeresen öntözték és nyírták is a füvet, de ezt a mostani lezárást senki sem érti. Megjegyezte, az önkormányzati képviselőt is hiába keresték az üggyel kapcsolatban, ő sem reagált a problémára.

Nem igazán értjük, hogy a megválasztott képviselőnk, Simon-Fiala Donát (aki nem mellesleg a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság alelnöke - a szerk.) miért nem tesz semmit a bezárás ellen – hangsúlyozta olvasónk, majd hozzátette, a megválasztása óta gyakorlatilag csak elvétve látták a képviselőt Gyálaréten.

Nemcsak Gyálaréten nem látják sűrűn
Korábban megírtuk, hogy a szentmihályiak is hiába fordulnának Simon-Fiala Donáthoz egy-egy problémával, kérésük a legtöbbször süket fülekre talál. „Ilyenkor bánom igazán, hogy már nem Nógrádi Tibor az önkormányzati képviselőnk. Nem értem, hogy ki szavazta meg ezt a Simon-Fiala Donátot…. Csak akkor látjuk, amikor a szavazatunk kell, de amikor ilyen probléma merül fel, nem tudunk hozzá fordulni.” – kesergett az egyik Ponty utcai lakos, amikor magasfeszültségű kábelt fektettek a házak közvetlen közelébe Szentmihályon.

Az eset kapcsán kerestük Simon-Fiala Donátot és a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-t is, ha válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.