Balhé

Tragédia is lehetett volna: gyerekeivel menekült a rendőrök elől, balesetet szenvedtek

Tragédia is lehetett volna: gyerekeivel menekült a rendőrök elől, balesetet szenvedtek

2021. december 3., péntek
Tragédia is lehetett volna: gyerekeivel menekült a rendőrök elől, balesetet szenvedtek

Egészen hihetetlen esetben emelt vádat a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség egy helybeli férfival szemben. Kiskorú gyermekeit - anyjuktól visszaszerezve - veszélyeztette, amikor a rendőrök elől menekült autóval. Nem sokon múlt a tragédia.

A vádlott és élettársa kapcsolatának megszakadását követően a 6 és 3 éves lányaik felügyeltét a bíróság az apjuknak ítélte. A gyerekekkel az édesanyjuk a gyermekjóléti szolgálatnál biztosított kapcsolattartáson találkozhatott. Még 2019. december 6-án a nő a vádlottal egyeztetett módon két lányát hazavitte magához ottalvásra édesanyja hódmezővásárhelyi lakásába, ahol a szétválást követően élt.

Másnap a gyerekekkel együtt azzal hívta fel a vádlottat, hogy a kislányok nem akarnak délben hazamenni, vele szeretnének maradni. A férfi délután 3 órakor a testvérével megjelent a társasház előtt, és volt párjával telefonon vitába keveredve követelte vissza a gyerekeket. Miután a lépcsőházba bejutottak, a lakás ajtaját ököllel verték, majd berúgták.

Az apa a lányait a hóna alá kapva indult kifelé, félrelökve az útból a nagymamát, akinek még a hátába is belerúgott.

A helyszínre érkező rendőrök elől menekülve a gyerekeket a vádlott a hátsó ülésre ültette, oda ő is beszállt, majd testvére a rendőrautót a füves útpadkán kikerülve nagy sebességgel menekülésbe kezdett. 

A város területén 100 km/h, a várost elhagyva pedig 180-200 km/h sebességre gyorsulva hajtott, míg egy körforgalomba érkező autónak ütközött.

A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban a kislányokat a vádlottak nem gyermekülésben szállították, övvel bekötve és az időjárásnak megfelelően felöltöztetve sem voltak. Az átfázott gyerekeket az intézkedő rendőrök takarták be takarókkal.

Az események a kiskorúaknak súlyos érzelmi megrázkódtatást okoztak, azért is, mert az esetet követően az apa hónapokig nem engedte őket az édesanyjukkal kapcsolatot tartani. A járási ügyészség a férfit önállóan 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével, míg őt és testvérét társtettességben elkövetett magánlaksértés vétségével vádolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.