Balhé

A büntető eljárások sem tartották vissza szomszédjai háborgatásától

A büntető eljárások sem tartották vissza szomszédjai háborgatásától

2021. május 13., csütörtök
A büntető eljárások sem tartották vissza szomszédjai háborgatásától

A vádirat szerint a nő már 2019. októbere és 2020. januárja között is zaklatta a vele egy társasházban élő szomszéd párt, mivel mindenáron kapcsolatot akart velük kialakítani és nem tudta elviselni, hogy a sértettek ezt a törekvését és ajándékait visszautasították. A vádlott hetente megjelent a sértettek lakásánál az esti és a késő éjjeli órákban, jellemzően ittasan, és becsöngetett. Ha a sértettek nem reagáltak vagy kikapcsolták a csengőt, akkor addig dörömbölt, amíg ki nem nyitották az ajtót. De ekkor is többször előfordult, hogy visszament és ordibálva verte az ajtót, ettől a rendőri intézkedések sem tartották vissza. A vádlott többször vitt süteményt és ajándékokat a sértetteknek, annak ellenére, hogy közölték vele, hogy hagyja őket békén. A vádlottal szemben fentiek miatt nyomozás indult, ami miatt a sértetteknek néhány hónap nyugalom következett. Az eljárást a járási ügyészség feltételes ügyészi felfüggesztéssel zárta le tavaly októberben.

A vádlott a vádhalasztás ellenére a zaklatásokat egyre agresszívebb módon tovább folytatta, sokszor a sértett kiskorú gyermekében is félelmet keltve. A vádlott a mindenáron való kapcsolatteremtés érdekében módszerét váltogatva volt, hogy köszönetnyilvánító levelet és nyakláncot dobott sértett postaládájába a folyamatos elutasítások ellenére. Az sem tartotta vissza, hogy a sértett feljelentésére induló újabb nyomozásban távoltartást rendelt el vele szemben a bíróság, valamint gyanúsítottként hallgatták ki. A vádlott a felette levő lakásban lakó sértett háborgatását úgy is folytatta, hogy kétnaponta a plafont verte, ordítozott.

A vádlott magatartása a sértettekben olyan komoly félelmet keltett, hogy kamerát szereltettek fel a bejárati ajtó elé, melynek felvételein látták, hogy a vádlott hallgatózik, az ajtón levő ablakon keresztül próbál leskelődni.

A járási ügyészség a vádlottat zaklatás vétségével vádolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.