Baleset

Zebrán gázolt halálra egy idős asszonyt, vádat emeltek a szegedi sofőr ellen

Zebrán gázolt halálra egy idős asszonyt, vádat emeltek a szegedi sofőr ellen

2020. december 1., kedd
Zebrán gázolt halálra egy idős asszonyt, vádat emeltek a szegedi sofőr ellen

A vádirat szerint a férfi az általa vezetett gépkocsival közlekedett Szegeden, 2019. május 11-én 10 óra körüli időben. A város egyik körforgalmából kihajtva a vádlott túlzott sebességgel és a kellő körültekintést elmulasztva közelítette meg a jelzőtáblával védett, felfestett gyalogos-átkelőhelyet, ezért nem vette észre az egyébként korlátozás nélkül belátható zebrára rálépő sértettet. Az idős korából adódóan lassan közlekedő nőt a vádlott már csak akkor észlelte, amikor a sértett a járdáról lelépett a gyalogátkelőhelyre. A vádlott ekkor vészfékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a kórházba szállítást követően elhunyt.

A balesetért a vádlottat terheli a felelősség, mivel a közlekedése során megszegte azt a szabályt, hogy a gyalogosnak elsőbbséget kell adni, továbbá a gyalogátkelő-helyet úgy kell megközelíteni, hogy ezen kötelezettségének a vezető szükség esetén megállással is eleget tudjon tenni.

A vádlott fenti kötelezettségei megszegésével gondatlanságból a sértett halálát eredményező közlekedési balesetet okozott.

A járási ügyészség a vádlottal szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.