Baleset

A Madách iskola adta az egyik legnagyobb feladatot tavaly a tűzoltóknak

A Madách iskola adta az egyik legnagyobb feladatot tavaly a tűzoltóknak

2019. február 25., hétfő
A Madách iskola adta az egyik legnagyobb feladatot tavaly a tűzoltóknak

Évértékelőt tartott a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem. 2018-ban három kiemelt tűzesetet kellett megoldaniuk. Szegeden az áprilisban leégett Madách utcai iskola tornaterme adott hatalmas feladatot.

Januárban 2018-ban már a januárt nagy feladattal kezdték a megye tűzoltói. Hódmezővásárhelyen a Hódtóban történt halálos tűzeset. Márciusban Makón egy hűtőház égett, áprilisban pedig Szegeden a Madách Iskola tornatermét kellett oltaniuk a szakembereknek. „Pozitívumként értékelhető, hogy halálos szén-monoxid mérgezés nem történt a megyében. Ez azt jelenti, hogy egyre többen használják az érzékelőt, ezt köszönjük is a lakosoknak, mert egy tízezer forintos beruházást jelent a szerkezet beszerzése.” – tájékoztatott Molnár Krisztina, a Katasztrófavédelem szóvivője.

Szeged, 2018. április 14.
Tûzoltók oltják egy szegedi iskola kigyulladt, különálló tornatermét a Madách utcában 2018. április 14-én. A hatszáz négyzetméteres épület cserépfedésû tetõszerkezetének nagy része beszakadt, a tûz nem terjedt tovább.
MTI Fotó: Donka Ferenc

Halálos tömegbaleset nem volt 2018-ban. A tavalyi évben 2595 káresethez vonultak a tűzoltók, ebből 1195 tűzeset, a többi műszaki mentés volt. A mentések nagy részét, pontosan 40 %-át a nyári viharkárok tették ki. A Csongrád Megyei Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is számos kiadvánnyal, kisfilmmel segítette a megye a lakosok tájékoztatását, kiemelt figyelmet fordítva a fiatalok felkészítésére is. A hatósági szakterület munkáját elemezve az igazgató kiemelte, hogy az elmúlt évben az óvodák, bölcsődék és általános iskolák, valamint a bevásárlóközpontok voltak a figyelem fókuszában. Emellett a szabadtéri tűzesetek, valamint aratási tevékenységgel összefüggő tüzek megelőzésére koncentráltak. Ezzel kapcsolatban ég mindig tart a kampányuk, mert a szabadtéri tűzesetek száma egyre növekszik. Naponta 2-3 ilyen bejelentés érkezik a Katasztrófavédelemhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.